Nogomet

Video: Odličan nastup Besarta Abdurahimija u pobjedi Hapoela protiv Beitara

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.01.2014.
Video: Odličan nastup Besarta Abdurahimija u pobjedi Hapoela protiv Beitara
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hapoel iz Tel Aviva stigao je do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede svladavši na svom travnjaku Beitar iz Jeruzalema. Kreator pobjede bio je igrač Zagreba na posudbi u Tel Avivu Besart Abdurahimi...

Hapoel iz Tel Aviva je u velikom naletu i četvrtu utakmicu zaredom upisao je pobjedu. Ovaj put protivnik je bio Beitar iz Jeruzalema, momčad koja je u posve suprotnom raspoloženju i koja četvrtu utakmicu zaredom ne zna za pobjedu.

U sastavu Hapoela od prve minute našao se Zagrebov igrač na posudbi u Izraelu Besart Abdurahimi koji je napokon zaliječio sve probleme s ozljedama i dobio priliku. Nije trebalo proći puno vremena da pokaže kvalitetu i kako ima mjesta u ovoj momčadi.

Već u sedmoj minuti doveo je Hapoel u vodstvo nakon odličnog solo prodora, akciju je završio udarcem s ruba 16 metara, a lopta je završila neobranjivo u kutu gostujućeg vratara.

U završnici prvog poluvremena Abdurahimi je ponovno bio u prvom planu, još jednom se prošetao kroz gostujuću obranu koja ga je na kraju srušila i dosuđen je kazneni udarac za domaćina. Damari je rutinski realizirao ukazanu priliku te odveo Hapoel do 2:0.

Prije kaznenog udarca hrvatski internacionalac je imao još jednu dobru priliku, nije loše pucao iz sredine kaznenog prostora, no vratar Harush je instinktivno obranio njegov udarac.

U 55. minuti Abdurahimi je izašao s travnjaka uz ovacije domaćih navijača, zamijenio ga je Schechter koji je nastavio njegovim tragom i povisio na 3:0. U završnici susreta Beitar je preko Bryana Jonesa tek smanjio na 3:1.

Hapoel je ova pobjeda dovela na treće mjesto na ljestvici, a Abdurahimi je u trećem uzastopnom startu za svoju aktualnu momčad zaslužio titulu igrača utakmice.

Izraelsko prvenstvo:
Hapoel Tel Aviv – Beitar Jeruzalem 3:1

Ljestvica:
1. Maccabi Tel Aviv 47
2. Hapoel Beer Sheva 44
3. Hapoel Tel Aviv 31
4. Hapoel Bnei Sakhnin 31
...
10. Beitar Jeruzalem 20
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2014. u 06:51
    a što će igrat 2. hnl? vjerojatno je posudba s mogućnošću otkupa ugovora
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2014. u 14:16
    Bravo, Bes!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2014. u 12:51
    Zašto je on na posudbi?
    Obrisan korisnik