Košarka

Video: Phoenix nastavlja oduševljavati, New York u seriji pobjeda, Warriorsima zapadni derbi

Bernard Jurišić • petak, 31.01.2014.
Video: Phoenix nastavlja oduševljavati, New York u seriji pobjeda, Warriorsima zapadni derbi
Foto: EPA

Phoenix Sunsi bez ikakve dvojbe najugodnije su iznenađenje ovogodišnje NBA lige. Momčad kojoj je prognozirano jedno od posljednja dva mjesta ukupnog poretka duboko je u zoni doigravanja, a sinoć je dvorani najbolje momčadi lige zaključila istočnu turneju s četiri pobjede...

Phoenix Sunsi ove sezone iznenadili su sve, vjerojatno i sami sebe. Momčad koju je posložio trener-novak Jeff Hornacek nastavlja oduševljavati i trenutno su na omjeru 28-18. I to u Zapadnoj konferenciji.

Sinoć su došli u dom momčadi s najboljim omjerom u ligi i - isprašili je. Ni Indiana Pacersi nisu se mogli nositi s energijom rastrčanih Sunsa, cijelu utakmicu su bili u zaostatku i na kraju morali potpisati kapitulaciju.

"Ovo je bilo odlično jer nam je ovo bila četvrta utakmica u pet dana. Doći ovdje i na ovakav način pobijediti sjajne Pacerse za momčad koja koja se tek želi dokazati je sjajno", zadovoljan je bio trener Sunsa.

Phoenix je nanizao sve četiri pobjede na istočnoj turneji, još jednom na krilima sjajnog Slovenca Gorana Dragića. S 28 poena i 7 asistencija odgovorio je to što za njega nije bilo mjesta u All Stars momčadi Zapada, iako je vođa momčadi koja je ove sezone pobrala jako puno simpatija. A i pobjeda.

Blizanci Morris gotovo ravnopravno su razdijelili ukupno 31 ubačaj, a bivši igrač Indiane Gerlad Green dodao je još 16. Kod Indiane je Lance Stephenson ubilježio "triple-double" (14 poena, 10 skokova, 10 asistencija), Roy Hibbert je ubacio 26, Paul George po 12 poena i skokova.

New York Knicksi i četvrti put zaredom bili su uvjerljivi otkako u sastavu nema ozlijeđenog Bargnanija. S po 29 poena Carmela Anthonyja i Tima Hardawaya, atraktivnim zakucavanjima JR Smitha, blokadama Tysona Chadlera i asistencijama Raymonda Feltona digli su Madison Square Garden na noge i sasvim se približili posljednjem mjestu koje vodi u doigravanje.

"Iskopali smo rupu i trebat će nam vremena da je zatrpamo. A za to će svi morati dati sve od sebe", kazao je njihov trener Mike Woodson. Knicksi su se s četiri pobjede u nizu popeli na 19-27 i pušu za vratom Charlotte Bobcatsima koji imaju jednu pobjedu više.

Golden State Warriorsi bili su uvjerljivi protiv Los Angeles Clippersa. U dvoboju napadačkih momčadi David Lee je bio najbolji s 22 poena i 11 skokova, Stephen Curry je uz 22 poena imao 7 asistencija, Andrew Bogut 14 poena i 17 skokova.

U redovima Clippersa vukao je Blake Griffin s 27 poena, Darren Collison je ubacio 22, DeAndre Jordan 9 poena, ali i 20 skokova.

NBA rezultati, 30.1.2014:

Indiana Pacers - Phoenix Suns 94:102
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 117:86
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 111:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2014. u 12:16
    Dragić ima problem pozicije na kojoj igra, u smislu All-stara, na zapadu je blago rečeno gužva na point guardu.. Ali čovjek je rođen za NBA, to je svima u Europi jasno godinama..
    Obrisan korisnik
  • balaspo31.01.2014. u 11:20
    bravo za dragića, moglo je i njega na all star zvat, a new york ako uspije dobit miami sutra onda je na konju za doigravanje
    balaspo