Nogomet

Teška iskušenja za vodeći trojac u Španjolskoj, Bayern na putu obrane naslova

Sportnet • petak, 31.01.2014.
Teška iskušenja za vodeći trojac u Španjolskoj, Bayern na putu obrane naslova
Foto: EPA

U najboljim europskim ligama nema odmora, igra se punom parom, a Sportnetov team za europske lige pripremio je pregled događanja ovog vikenda...

Aktualni prvak PSG u prošlom je kolu kiksao protiv Guingampa, te se njegova prednost na vrhu tablice istopila na tri boda u odnosu na drugoplasirani Monaco. Parižani će stoga morati na Parku prinčeva pobijediti Bordeaux kako im se Subašićeva momčad ne bi još više približila.

PSG i Bordeaux otvaraju 23. kolo, a drugu utakmicu odigrat će upravo Monaco koji gostuje kod Lorienta. Klub iz kneževine morat će se do kraja sezone snaći bez Falcaa, no u zadnjem kolu uspješno su ga zamijenili napadači Germain i Riviere. S obzirom da je u zadnje četiri utakmice osvojio tek dva boda, Lille se polako oprašta od borbe za naslov, ali htjet će očuvati treće mjesto, slijedi mu gostovanje na Azurnoj obali.

Ove sezone vrlo bi zanimljiva mogla biti bitka za europske pozicije jer je četvrtom mjestu blizu čak šest klubova. Lyon će dobru formu pokušati zadržati u Rennesu, a Marseille svoju popraviti protiv Toulousea na Velodromeu. Derbi začelja igra se u Annecyju gdje Evian dočekuje Ajaccio.

Nakon što su preko tjedna odigrane uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa kralja španjolska nogometna javnost okreće se susretima 22. kola Primere koje pred vodeći trojac stavlja dosta teška iskušenja. Najlakši posao trebala bi imati Barcelona koja će na svom stadionu dočekati Valenciju.

Luka Modrić i njegov Real Madrid potpuno su se približili prvom mjestu, ali ih sada čeka teško gostovanje kod četvrtoplasiranog Athletic Bilbaa koji u posljednja tri dvoboja ima isto toliko pobjeda. Atletico Madrid će ugostiti najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva Real Sociedad koji je u prošlom kolu s uvjerljivih 4:0 na krilima trećeg topnika lige Griezmanna savladao Elche.

Zanimljiv dvoboj očekuje se i između posrnule Malage te Seville koju predvodi Ivan Rakitić. U dvoboju koji pobjedniku osigurava bijeg iz najopasnije zone sastaju se Elche i Almeria dok će Villarreal nove bodove i priključak vodećima tražiti na svom stadionu protiv Osasune.

Nogometaši Bayerna na sigurnom su putu prema obrani naslova, a pitanje je može li ih u 19. kolu zaustaviti i frankfurtski Eintracht, koji će drugu polovicu sezone odigrati bez Srđana Lakića, novog/starog člana trenutno drugoligaša Kaiserslauterna. Guardiola je u srijedu vratio Mandžukića u sastav, u nedjelju će iz drugih razloga ponovno računati i na oporavljeni Robbery dvojac i teško je za vjerovati kako će prekinuti svoj savršeni domaći niz od devet ovosezonskih pobjeda u Münchenu.

Za mrvice s bundesligaškog stola, odnosno mjesta u Ligi prvaka, bori se dosta klubova. Leverkusen će kod kuće protiv Stuttgarta pokušati prekinuti crnu seriju od tri uzastopna poraza, dortmundska Borussija trebala bi svoju seriju od četiri utakmice bez pobjede zaustaviti kod Braunschweiga, dok će ekipa iz Mönchengladbacha pak svom negativnom nizu bez slavlja u posljednje tri utakmice kraj tražiti kod neugodnog Hannovera.

Derbi će se igrati u Gelsenkirchenu gdje će četvrtoplasirani Schalke ugostiti peti Wolfsburg, a pobjeda bi u ovom okršaju definitivno značila priključak u borbi za pozicije u Ligi prvaka. Domaćima se na najbolji mogući način nakon ozljede vratio Huntelaar, a Vukove će ponovno predvoditi Ivica Olić, strijelac i u prošlom kolu. Perišić će ponovno svoju priliku čekati s klupe. HSV tone sve dublje, u opasnoj su zoni, imaju četiri uzastopna poraza i ukoliko se nešto ne promijeni, Badelju i Iličeviću se ne piše dobro, iako gostuju kod darežljivog Hoffenheima.

Novo kolo talijanskog prvenstva otvorit će Fiorentina kod Cagliarija, te Udinese kod Bologne. Četvrta Fiorentina pokušat će dostići Napoli na trećem mjestu, pod uvjetom da Napolitanci "kiksaju" u gostima kod Atalante u nedjelju. Udinese će pokušati prekinuti niz od četiri poraza i pritom spriječiti Bolognu da ih preskoči na tablici.

Milan će pokušati izboriti treću pobjedu zaredom protiv Torina koji se trudi dostići Inter i ući među prvih pet momčadi lige. U velikoj seriji od pet pobjeda je i Parma, no vrlo je vjerojatno da će taj niz prestati u nedjelju u gostima kod Rome koja je i dalje u lovu na prvoplasirani Juventus.

A Stara dama će odigrati "poslasticu" kola u posljednjoj utakmici protiv Intera. Nakon razočaravajućeg remija protiv Lazija u prošlome kolu, igrači Antonija Contea željet će se vratiti pobjedama, a Inter koji je u dosta lošoj formi mogao bi biti prava prilika za to. U ostalim utakmicama LAzio će gostovati kod Chieva, Livorno će se pokušati maknuti iz opasne zone kod posljednje Catanije, a Verona će prekid svog negativnog niza od tri poraza tražiti kod Sassuola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2014. u 23:52
    bit će da je po sportnetu ispao iz lige petica
    Obrisan korisnik
  • labrador240131.01.2014. u 21:33
    Zašto nema Premiershipa
    labrador2401