Nogomet

Olympiakos nastavlja dominirati grčkim nogometom, Panathinaikosu sedmi poraz

Branimir Korać • srijeda, 05.02.2014.
Olympiakos nastavlja dominirati grčkim nogometom, Panathinaikosu sedmi poraz
Foto: EPA

23. kolo grčkog prvenstva donijelo je i 21. pobjedu nezaustavljivog Olympiakosa, novo slavlje prvog pratitelja PAOK-a, ali i sedmi poraz Panathinaikosa. Momčad iz Atene gostovala je kod Asterasa i ostala bez bodova...

Najdominantniji europski klub u nacionalnim prvenstvima ove sezone je Olympiakos. Nakon 23 odigrana kola grčkog prvenstva Olympiakos ima čak 21 pobjedu i samo dva remija uz impresivnu gol razliku 65:7.

23. kolo donijelo mu je domaći dvoboj protiv nekada puno neugodnijeg Panioniosa i novu pobjedu, ovaj put 2:0. Uz apsolutnu dominaciju kroz svih 90 minuta Olympiakos je bodove osigurao već u prvih 18 minuta kada su pogotke postigli grčki reprezentativac Andreas Samaris i srpski reprezentativac Marko Šćepović.

Prvi pratitelj na ljestvici nije Panathinaikos već PAOK koji je na svom travnjaku u Solunu visoko svladao OFI s Krete s 5:0. Momčad Huuba Stevensa je povela golom Stefanosa Athanasiadisa već u četvrtoj minuti, a na sljedeći pogodak čekalo se gotovo sat vremena.

Oda su domaći igrači u posljednjih pola sata još četiri puta pogađali mrežu OFI-a, a strijelci su bili Dimitris Salpingidis, Bibras Natcho, Danny Hoesen i Hedwiges Maduro.

Loše vijesti za navijače Panathinaikosa stigle su iz Tripolisa gdje je atenski div gostovao kod Asterasa. Od Hrvata u redovima Panathinaikosa nastavio je samo Gordon Schildenfeld koji je odradio svih 90 minuta.

Susret je odlučen u 54. minuti kada je Mauricio Carrasco zatresao mrežu Kapina i postigao jedini pogodak na susretu.

Grčko prvenstvo:
Olympiakos - Panionios 2:0
PAOK - OFI 5:0
Asteras - Panathinaikos 1:0.

Ljestvica:
1. Olympiakos 65
2. PAOK 51
3. Atromitos 46
4. Asteras 42
5. Panathinaikos 40
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!