Košarka

Real Madrid rutinski do polufinala, Zaragoza uz dobar nastup Rudeža iznenadila domaćina

Branimir Korać • četvrtak, 06.02.2014.
Real Madrid rutinski do polufinala, Zaragoza uz dobar nastup Rudeža iznenadila domaćina
Foto: EPA

Madridski Real i Zaragoza čine prvi polufinalni par Kupa kralja. Na završnici koja se održava u Malagi Real Madrid je rutinski svladao Gran Canariju dok je Zaragoza iznenadila domaću Unicaju i tako razočarala domaćina turnira...

Momčad Pabla Lasa nastavlja dominirati španjolskim terenima i nakon što je u prvenstvu u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila stopostotan učinak, status favorita završnog turnira Kupa kralja potvrdila je odličnom predstavom protiv Gran Canarije.

Angažiranom i dobrom igrom Real Madrid je već u prvih 20 minuta odlučio tko će u polufinale. Na odmoru je Real vodio s visokih 41:20 i bilo je jasno da Gran Canaria neće imati niti dovoljno snage, a niti kvalitete da protiv ovakvog protivnika u drugih 20 minuta napravi čudo. Nije bila niti blizu, Madriđani su glatko slavili sa 83:60.

Po 17 poena u pobjedničkom sastavu upisali su Rudy Fernandez (6/12) i Nikola Mirotić (7/10), a Ioannis Bourousis je uhvatio 11 skokova. Dontaye Draper je bio na uobičajenoj minutaži i učinku. Odradio je 11 minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri).

U sastavu Gran Canarije Samuel Tavares je ubacio 16 poena (5/8) uz 12 skokova, a Tomas Bellas je dodao deset poena (4/11).

Domaćin završnog turnira Unicaja u drugom četvrtfinalu je igrala protiv Zaragoze i pred rasprodanom dvoranom razočarala svoje navijače. Zaragoza je u drugom poluvremenu uspjela preokrenuti situaciju na parketu te na kraju slaviti sa 79:74.

Unicaja je s velikim nadama ušla u susret, igrala je dobro u završnici prvog dijela, ali nije to zadržala i u nastavku. U 23. minuti imali su domaćini 45:35 nakon čega se Zaragoza budi i do kraja treće dionice radi seriju 21:6 i preuzima vodstvo.

Uspjela je Unicaja sredinom posljednje četvrtine doći na minus dva, ali tricama odgovaraju Jonathan Tabu i Damjan Rudež i osiguravaju gostima mirnu završnicu.

Rudež je odigrao dobru utakmicu i predvodio je strijelce Zaragoze sa 16 poena (2/4 za dva, 4/4 za tri) dok je Giorgi Šermadini dodao 15 poena (7/8). Kod Unicaje Nik Caner-Medley je ubacio 21 poen (8/18) uz deset skokova, a po 18 poena su dodali Mindaugas Kuzminskas (8/8) i Zoran Dragić (6/15).

Kup kralja, četvrtfinale:
Real Madrid - Herbalife Gran Canaria 83:60
Unicaja - CAI Zaragoza 74:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2014. u 11:16
    Rudež torpedirao domaćina turnira. To je iznenađenje. Reprezentacija znači ima pravog šutera. Bravo Damjane!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2014. u 08:25
    bravo,bravo Damjane...velika je vecina sumnjala u tebe,sumnjaju i danas...a ti iz utakmice u utakmicu svima stavljas FLASTER na usta...BRAVO I SAMO TAKO NAPRIJED
    Obrisan korisnik