Košarka

Galatasaray i Anadolu Efes pridružili se Fenerbahčeu i Karsiyaki u polufinalu

Branimir Korać • četvrtak, 06.02.2014.
Galatasaray i Anadolu Efes pridružili se Fenerbahčeu i Karsiyaki u polufinalu
Foto: EPA

Odigrana su i druga dva četvrtfinalna susreta Turskog kupa, a očekivano su u polufinale prošli Galatasaray i Anadolu Efes. Nakon što su dan ranije nastup u polufinalu osigurali i Karsiyaka i Fenerbahče, niti drugi četvrtfinalni dvoboji nisu ponudili nikakvo iznenađenje...

Galatasaray i Anadolu Efes ušli su u četvrtfinalne dvoboje protiv Tofasa i Bešiktaša kao favoriti i potvrdili su takvu reputaciju. Obje momčadi upisale su pobjede te su se plasirale u polufinale.

Galatasaray je za protivnika imao Tofas kojeg je svladao sa 68:56 u susretu u kojem se prilično mučio do posljednje četvrtine. Tofas je pružio snažan otpor i uoči zadnjih minuta zaostajao je samo dva poena.

Ipak, u posljednjoj četvrtini Galatasaray je pritisnuo u obrani, rezultiralo je to sa samo sedam primljenih poena te je mirno priveo utakmicu kraju.

Ender Arslan je bio najefikasniji u sastavu iz Istanbula s 12 poena (5/11) uz pet asistencija, po deset poena dodali su Zoran Erceg (3/5, osam skokova) i Carlos Arroyo (5/16) dok je Furkan Aldemir uhvatio 14 skokova. U redovima Tofasa Chinemelu Elonu je ubilježio 14 poena (5/8) i 11 skokova, a Rok Stipčević je za 29 minuta dodao devet poena (0/1 za dva, 3/6 za tri).

U posljednjem četvrtfinalnom susretu Anadolu Efes je potpuno nadigrao momčad Bešiktaša. Konačnih 76:58 za Anadolu Efes pokazuje kako je Planinićeva

Već na poluvremenu Efes je vodio s vrlo visokih 45:27 i u drugom dijelu tek je rutinski održavao stečenu prednost ne dopustivši Bešiktašu da pomisli na povratak u utakmicu.

U pobjedničkom sastavu istaknuli su se Konstantinos Vasileiadis s 15 poena (4/8) te Duško Savanović (4/7) i Zoran Planinić (2/6 za dva, 3/5 za tri, tri asistencije) koji su dodali po 13 poena. Kod Bešiktaša Ryan Broekhoff je ubilježio 15 poena (5/8) i pet skokova, a Mehmet Yagmur deset poena (2/4). Tomislav Ružić je za 16 minuta ostao bez poena (0/1 za dva) sa šest uhvaćenih skokova.

Turski kup, četvrtfinale:
Galatasaray Liv Hospital - Tofas 68:56
Bešiktaš Integral Forex - Anadolu Efes 59:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!