Nogomet

Video: Bilićevom Bešiktašu vrijedna gostujuća pobjeda kod Gaziantepspora

Branimir Korać • petak, 07.02.2014.
Video: Bilićevom Bešiktašu vrijedna gostujuća pobjeda kod Gaziantepspora
Foto: EPA

Nakon prošlotjedne pobjede protiv Erciyesspora, Slaven Bilić s Bešiktašom stigao je do novog slavlja. Ovaj put u gostima kod Gaziantepspora od kojeg je Bilićeva momčad bila bolja s 2:1..

Bešiktaš nastavlja voditi borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka sljedeće sezone i stoga je svaki gostujući bod vrlo važno. Na gostovanju kod Gaziantepspora osvojio je sva tri i to uz pobjedu 2:1.

Kako je Fenerbahče već prilično odmaknuo i bit će ga vrlo teško uhvatiti, Bešiktaš vodi neizvjesnu bitku s Galatasarayem za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

S druge strane Gaziantepspor je u sredini ljestvice, devet bodova od zone ispadanja i osam bodova od pozicija koje vode u Europu.

Bešiktaš je vrlo dobro otvorio utakmicu i u prvom poluvremenu je potpuno dominirao. Jednu od brojnih prilika realizirao je u 19. minuti turski reprezentativac Olcay Sahan i s tih 1:0 se otišlo na odmor.

U drugom dijelu domaćin je zaigrao otvorenije što je i logično jer je hvatao zaostatak, a Bešiktaš je ipak iskoristio rupu u domaćoj obrani i preko Omera Sismanogloua poveo s 2:0.

Pet minuta prije kraja Marek Sapara je smanjio na 2:1 i vratio neizvjesnost u utakmicu, no srećom po Bešiktaš promjena više nije bilo.

Tursko prvenstvo, 20. kolo:
Gaziantepspor - Bešiktaš 1:2
Kasimpasa - Konyaspor 1:3

Ljestvica:
1. Fenerbahče 44
2. Galatasaray 37
3. Bešiktaš 36
4. Sivasspor 32
...
12. Gaziantepspor 25
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!