Rukomet

Zelina tijesno poražena od praške Slavije u Challenge kupu

Jelena Bagarić • nedjelja, 09.02.2014.
Zelina tijesno poražena od praške Slavije u Challenge kupu
Foto: Davor Sajko

Rukometašice Zeline ovogodišnje su predstavnice Hrvatske u Challenge kupu. Ovo im je drugi put da se natječu u ovom rangu, dok su prošle sezone igrale u EHF Kupu. U prvom susretu osmine finala Challenge kupa tijesno su na domaćem terenu poražene od praške Slavije.

Zelina - DHC Slavia Praha 23:24 (11:11)

Challenge Cup, osmina finala

Zelina – SD Sveti Ivan Zelina. Gledatelja: 6007

Suci: Georgi Dojčinov i Julian Goretsov (oba Bugarska)

Zelina: Madžarac 6, Šerić 5, Pavlović 4, Ercegovac 3, Šandor 2, Galić 1, Horvat 1, Vulić 1, Antolković, Čović, Hajduk, Prusina, Puhelek, Sanader, M. Žigrović, D. Žigrović.
Trener: Nikola Nikolac

DHC Slavia Praha: Keclikova 8, Jonasova 5, Rajnohova 3, Chmelarova 2, Knedlikova 2, Jackova 1, Kutlvarsova 1, Selucka 1, Stellnerova 1, Jedlickova, Kordovska, Kudlackova, Rezlerova, Strapova, Sedlackova, Velova.
Trener: Tomaš Hlavaty

Sedmerci: Zelina 4(3); DHC Slavia Praha 5(4)

Isključenja: Zelina 6 minuta; DHC Slavia Praha 6 minuta

Drugi puta u svojoj povijesti rukometašice Zeline nastupile su u Challenge kupu. Najveći uspjeh bilo je četvrtfinale u sezoni 2011./2012. kada ih je iz daljnjeg natjecanja izbacila zagrebačka Lokomotiva. Ove sezone ponovo igraju u ovom natjecanju, a započinju ga od osmine finala. Tamo ih je čekala češka Slavija Prag koja je osminu finala izborila u trećem kolu svladavši u dvije utakmice švicarski Yellow Winterthur.

Utakmica između Zeline i Slavije bila je veoma izjednačena što pokazuje i konačni rezultat, ali i rezultat na poluvremenu. Obje ekipe su podjednake kvalitete a to se osjetilo i na terenu. Slavija u svojim redovima ima i reprezentativku Janu Knedlikovu koja je neugodna sa krilne pozicije.

Izjednačenost je trajala tokom cijele utakmice, a u samoj završnici su igračice Zeline imale igračicu više jer je na isteku 58. Minute isključena bila Katerina Keclikova, no to nisu uspjele iskoristiti pa je minimalna pobjeda otišla na stranu gošći.

Baš Keclikova bila je najraspoloženija igračica Slavije u ovom susretu s osam postignutih pogodaka. Slijedu ju Martina Jonasova s pet. Kod Zeline se istakla Tanja Madžarac sa šest pogodaka i Andrea Šerić koja je ubilježila jedan manje.

Obje utakmice igraju se u Zelini pa će se tako uzvrat igrati u nedjelju u Zelini s početkom u 18 sati, a u tom susretu će, uvjetno rečeno, domaćin biti Slavija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!