Rukomet

Zelina još jednom tijesno poražena i ostala bez četvrtfinala Challenge kupa

Branimir Korać • nedjelja, 09.02.2014.
Zelina još jednom tijesno poražena i ostala bez četvrtfinala Challenge kupa
Foto: Davor Sajko

Rukometašice Zeline nisu uspjele dostići minimalan zaostatak iz prvog susreta osmine finala Challenge kupa. I u drugom susretu upisale su poraz i tako se oprostile od Europe...

Dvije utakmice u svojoj dvorani u Zelini hrvatske predstavnice nisu uspjele kapitalizirati. Praška Slavia u obje utakmice slavila je s po golom razlike i na kraju je prošla u četvrtfinale.

Prvi susret igran u subotu završen je pobjedom Pražanki 24:23 i sve je bilo otvoreno u drugom dvoboju. Već prva utakmica pokazala je kako je riječ o vrlo izjednačenim protivnicama što je osiguravalo neizvjestan uzvrat.

Tako je i bilo. Zelina je na poluvremenu imala malu prednost 10:9, ali u nastavku su Čehinje uspjele izboriti pobjedu i proći dalje.

Završilo je s 19:18 u borbenoj utakmici u kojoj su obje ekipe utrošile puno energije boreći se za svaku loptu. Ipak, nijanse su bile na strani gošći koje su nastupile bez ozlijeđene Hane Kutlvasrove.

Zelini je nedostajalo širine u realizaciji jer su čak 13 od 19 pogodaka postigle Andrea Šerić (sedam) i Katarina Pavlović (šest). Kod Čehinja Jana Knedlikova je bila strijelac pet puta, a Dominika Selucka četiri puta.

Challenge kup, osmina finala:
Zelina - Slavia Prag 18:19 (23:24)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!