Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - prve utakmice, 19.02.2014, 17:00 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 3000
Suci: Pristovnik Igor (Zagreb) Crnčić Jerko (Vrbovec) Ambrinac Krunoslav (Zagreb)
Rijeka
Rijeka
Lima Moises Magalhaes 82'
1:0(0:0) Osijek
Osijek

Kasni pogodak Moisesa za riječku prednost pred uzvrat

Mario Katušić • srijeda, 19.02.2014.
Kasni pogodak Moisesa za riječku prednost pred uzvrat
Foto: FaH

U prvom susretu četvrtfinalnog ogleda hrvatskog Kupa između Rijeke i Osijeka, koji se na Kantridi odigrao u puno boljim uvjetima od očekivanih, domaća ekipa došla je do pobjede 1:0 pogotkom Brazilca Moisesa u 81. minuti. Iako su se gosti dobro branili Rijeka je ipak došla do pobjeda i prednosti za uzvrat koji je na rasporedu za tri tjedna.

Gosti su u utakmici ušli otvorenije nego što se očekivalo i Rijeka nije imala odgovor za visoko postavljeni zid Osijeka koji im nije dozvoljavao da razviju svoju igru. Tako su do prve prilike došli igrači Osijeka i to u sedmoj minuti. Frane Vitaić je iz slobodnog udarca s 25 metara lukavo šutirao „žabicu“ kraj živog zida, no Vargić je bio spreman. Rijeka prijeti u 17. minuti, nakon jedne lopte u kazneni prostor, obrana Osijeka je konfuzno reagirala, lopta dolazi do Kramarića koji s desetak metara šutira tik uz vratnicu.

Nakon toga se bitka vodila na sredini terena do 32. minute kada je lijepo pokušao Ivan Aleksić iz daljine no točno u Vargića koji brzim ispucavanjem odmah baca Kvržića u šansu koji bježi obrani Osijeka, no nije zadržao dovoljno snage za kvalitetan udarac. Minutu kasnije pokušao je i Bertoša iz daljine, no otišlo je pored gola.

Do odmora je još Rijeka još zaprijetila u 37. minuti kada je jedna lopta iz prekida preletjela sve i u padu odsjela na gredi gola Osijeka te u 43. minuti kada je najbolji priliku prvog dijela imao Kramarić. Sharbini mu je glavom prenio jednu loptu, Slavko Bralić ga nije popratio, a Kramarić izlazi sam pred Malenicu no šutira direktno u vrata Osijeka. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

U drugi dio Rijeka je ušla agresivnije, a Osijek vidno zatvorenije i prvih 15 minuta drugog dijela proteklo je u ofenzivi domaćih uz nekoliko prilika, a prvu je imao Sharbini u 48. minuti kada je lukavo iskosa gađao bliži kut, no Malenica je bio spreman, kao i u 54. minuta kada je s ruba kaznenog prostora probao Jugović. Tri minute nakon toga Rijeka je imao najbolju priliku kada je prizemni ubačaj iz kuta došao do Kramarića na drugoj vratnici, no od pogađa gredu sa samo tri metra udaljenosti. Tri minute kasnije još je pokušao Kvržić, no i njegovog udarac završava kod vratara Osijeka.

Osijek je nakon toga opet primirio igru sve do 73. minute kada Moises iz dobre situacije nakon povratne lopte prebacuje vrata. I kada se mislilo da su gosti uspjeli umrtviti igru Rijeke, Rijeka je povela. Bertoša je na 30-ak metara od gola oduzeo s leđa jednu loptu Tomislavu Šorši, sudac se nije oglasio, a u nastavku akcije Bertoša odigrava dupli pas s Močinićem prolazi do gol aut linije i šalje povratnu za Moisesa koji pogađa za 1:0. Do kraja susreta pokušao je još Benko u 87. minuti no njegov pokušaj iz slobodnog udarca otišao je kraj vratnice.

Na kraju je Rijeka osigurala važnu prednost pred uzvrat koji je za tri tjedna u Osijeku, dok se gosti vratilo na loš način to što su, nakon hrabrog prvog dijela, u drugi ušli zatvoreno i bez namjere napada na gol Rijeke. Ova dva tima sastaju se ponovno već za četiri dana u prvenstvenom ogledu, ponovno na Kantridi.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 01:28
    Jedino što je danas valjalo je,...gospodin Kek, Moises, Sharbini, Bertoša. Sve ostalo je brzo zaboravljeno, točnije bolje ne spominjati. Nadam se da će pristup, a i rezultat u nedjelju biti ako ništa, a onda za barem 30% bolji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2014. u 01:21
    bit će bolje u nedjelju,,,,ovo danas je bilo dosta neuvjerljivo....
    Obrisan korisnik