Nogomet

Klopp: "Ova momčad ima karakter, bilo je lako motivirati igrače nakon poraza u Hamburgu"

Branimir Korać • utorak, 25.02.2014.
Klopp: "Ova momčad ima karakter, bilo je lako motivirati igrače nakon poraza u Hamburgu"
Foto: EPA

Dortmundska Borussia obavila je veći dio posla u osmini finala Lige prvaka već u prvom susretu. Na gostovanju kod Zenita slavila je s 4:2 i na uzvrat nosi veliku prednost...

Za razliku od vikenda i prvenstvenog dvoboja s HSV-om, Jürgen Klopp mogao je malo toga prigovoriti svojim igračima. Borussia je u St. Peterburgu uz sjajan nastup prvenstveno Marca Reusa slavila protiv Zenita 4:2.

"Bili smo vrlo blizu vrhunca, odigrali smo sjajnu utakmicu protiv vrlo talentirane momčadi. Nema nikakve dvojbe da je ovo bio vrlo kvalitetan nastup mojih igrača. Ova momčad ima karakter i i igrače je bilo lako motivirati nakon prvenstvenog poraza od HSV-a 3:0. Znao sam da će dobro odgovoriti, ali nisam bio siguran da će baš ovako dobro odigrati. Na svaki primljeni pogodak smo savršeno reagirali, iza nas je vrlo dobra utakmica, ali još ništa nije gotovo. Još uvijek je dosta posla pred nama", rekao je Klopp.

Trener Zenita Luciano Spalletti krivio je početničke pogreške svojih igrača za poraz.

"Željeli smo odigrati dobru utakmicu, ali dva rana pogotka koja smo primili su odredili tijek utakmice. Napravili smo previše naivnih pogrešaka i za to smo kažnjeni. Ne možete si dopustiti takve pogreške protiv momčad kalibra Borussije. Osim toga već u 15. minuti ostali smo bez Andreja Aršavina zbog ozljede mišića. Što se tiče uzvrata, mi se još uvijek nadamo čudu. Morat ćemo biti puno konstantniji i nećemo si smjeti dozvoliti pogreške da bi imali nekakvu šansu", tvrdi Spalletti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy26.02.2014. u 11:45
    jadnik ti je u imenu... Dortmund drugu godinu zaredom u LP igra u skupinama smrti i prolazi dalje kao pobjednik skupine... Valjda su zaslužili malo sreće u ždrijebu s vremena na vrijeme
    danchy
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 02:26
    milan je to lakse prebrodio ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2014. u 22:58
    jadnici imali srece sa zdrijebom i sad klop nesto prica,a ovaj zenit je dno dna jedva prosli gupu sa 6 pisljivih bodova
    Obrisan korisnik