Nogomet

Piszczek: "Dva brza gola okrenula su utakmicu na našu stranu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.02.2014.
Piszczek: "Dva brza gola okrenula su utakmicu na našu stranu"
Foto: EPA

Veliku prednost u Dortmund odnose igrači Borussije koji su u Rusiji slavili 4:2 protiv Zenita. Gostujući igrači vrlo brzo stigli su do visoke prednosti i u nastavku susreta imali su olakšan posao...

Sjajno otvaranje utakmice i dva pogotka u prvih pet minuta odveli su Borussiju Dortmund do pobjede na gostovanju kod Zenita. Rusi se nisu niti snašli, a već su morali dva puta po loptu u mrežu i to je odredilo tijek susreta.

"Imali smo s dva pogotka jako dobro otvaranje utakmice i to nam je olakšalo posao. Tijekom cijelog susreta smo bili vrlo koncentrirani i šteta što smo primili ta dva pogotka. Bili su to više sretni pogoci domaćina nego naša dekoncentracija jer smo dobro stajali u tim trenucima, ali nismo imali sreće. Robert Lewandowski je još jednom potvrdio svoju klasu i sretni smo što je s nama te se nadamo da će tako nastaviti. Dobro je što smo ovako odigrali jer smo morali pozitivno reagirati nakon teškog poraza u Hamburgu u subotu. Tamo smo napravili previše pogrešaka, ali smo znali da je pred nama vrlo važan dvoboj i da se moramo iskupiti", rekao je Lukasz Piszczek.

Odličnu utakmicu odigrao je Marco Reus koji je bio prvo ime susreta. Reus poput Piszczeka također smatra da je ulazak u utakmicu potpuno odredio pobjednika.

"Dobro smo ušli u utakmicu, naša taktika se pokazala savršenom, stigli smo do rane prednosti 2:0 i općenito u prvom dijelu igrali smo jako dobro. U drugom poluvremenu malo smo pali i to nam treba biti pouka za uzvrat. Vjerujem da je ovih 4:2 potpuno zasluženo. Uvijek govorim da nije važno kako odigra pojedinac već momčad i mislim da smo to ovdje pokazali. Napravili smo veliki korak prema prolazu, ali i ova utakmica je pokazala da gostujuće momčadi mogu do pogodaka i moramo biti oprezni. Ipak, dosta toga lošega nam se mora poklopiti da ispadnemo", tvrdi Uefin igrač utakmice Marco Reus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!