Nogomet

Ivan Leko pronašao prvi trenerski angažman, do kraja sezone na klupi Leuvena

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.02.2014.
Ivan Leko pronašao prvi trenerski angažman, do kraja sezone na klupi Leuvena

Bivši kapetan Hajduka i donedavno član Lokerena, Ivan Leko, preuzeo je pretposljednju momčad belgijskog prvenstva OH Leuven. Leko će pokušati spasiti Leuven od ispadanja u svojem prvom trenerskom angažmanu...

Još na početku sezone Ivan Leko je najavio kako mu je ovo vjerojatno posljednja igračka sezona i da se prebacuje u trenerske vode. Osim što je bio u kadru za nastup u dresu Lokerena, radio je i kao pomoćni trener.

Prilika za početak trenerske karijere kao prvog trenera ukazala mu se već sada kada je stigla ponuda Leuvena za pokušaj spašavanja statusa prvoligaša.

U Lokerenu mu nisu stvarali probleme i Leko je prihvatio ponudu Leuvena kojeg će voditi do kraja sezone.

Njegova nova momčad trenutno se nalazi na pretposljednjoj poziciji u belgijskom prvenstvu s 23 osvojena boda, četiri kola je bez pobjede i tri kola prije kraja nalazi se pet bodova iza Mechelena i Beverena koji su posljednji koji izbjegavaju kvalifikacije za ostanak u ligi.

U zoni kvalifikacija osim Leuvena nalazi se i Mons, a u kvalifikacijama za Jupiler ligu sudjelovat će uz dva najlošija prvoligaša i najbolji drugoligaši.

Ove sezone Leko je odigrao osam prvenstvenih utakmica u dresu Lokerena te jedan susret u kupu. Tijekom karijere nastupao je još i za Hajduk, Malagu, Club Brugge i Germinal Beerschot.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 12:04
    leko vam fali
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8826.02.2014. u 19:00
    Leko samo naprid
    Dalmatinac88
  • ALGHAZANTH26.02.2014. u 13:57
    A bome ćeš se i ti usrećiti kao trener odmah na početku!
    ALGHAZANTH