Nogomet

Ancelotti: "Zadovoljan sam, odigrali smo savršenu utakmicu i sve je išlo prema planu"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.02.2014.
Ancelotti: "Zadovoljan sam, odigrali smo savršenu utakmicu i sve je išlo prema planu"
Foto: EPA

Real Madrid stigao je do najuvjerljivijeg slavlja u osmini finala Lige prvaka pregazivši Schalke u Gelsenkirchenu s čak 6:1. Trener Madriđana Carlo Ancelotti smatra kako je njegova momčad odigrala savršenu utakmicu...

U Gelsenkirchenu je sve išlo kako je Carlo Ancelotti mogao samo poželjeti. Real Madrid je nemilice punio mrežu domaćina i na kraju je s visokih 6:1 napustio Njemačku.

"Zadovoljan sam sa svime jer smo odigrali savršenu utakmicu. Moji igrači su odigrali čvrsto i jako dobro, sve je išlo kako smo mogli poželjeti.Trojica napadača postigli su pogotke, bili su sjajni i imali su odličnu podršku suigrača. Naš napadački trio tijekom cijele utakmice bio je vrlo opasan. Moramo respektirati protivnika i njegove navijače. Nogomet je čudna igra i u njemu je sve moguće, prednost je velika, ali još imamo i uzvrat. Nismo razmišljali o našem lošem omjeru u Njemačkoj, razmišljali smo o sebi i kako da odigramo što bolje", rekao je Ancelotti.

Trener Madriđana nada se kako će njegova momčad ponoviti ovu igru i u gradskom derbiju protiv Atletica.

"Nadam se da ćemo odigrati jednako dobro i u nedjeljnom derbiju protiv Atletica. Možda će biti nekih promjena za taj susret, ali teško je nešto mijenjati kada odigrate ovako dobro."

Trener Schalkea Jens Keller doživio je jeda od najtežih poraza u karijeri, a za to krivi veliki broj pogrešaka.

"Napravili smo previše početničkih pogrešaka. Dobro smo otvorili utakmicu i igrali hrabro, ali onda smo primili pogodak. On je stigao iz naše pogreške, zatim smo imali veliku šansu koju nismo iskoristili. Takve šanse ne dolaze tako često u susretima protiv momčadi kao što je Real. Vjerojatno bi bila drugačija utakmica da smo to zabili jer smo imali navijače iza sebe koji su nas svejedno bodrili do samog kraja."

Keller tvrdi kako je Real Madrid znalački koristio svaku pogrešku njegove momčadi.

"Znali smo da će koristiti svaki prostor koji im otvorimo i jednostavno su nas kaznili kada god smo napravili pogrešku. Mlada smo momčad koja mora još puno učiti na ovoj razini. U budućnosti moramo pokazati više odlučnosti u određenim situacijama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2014. u 13:40
    Real je strašnu utakmicu odigro, s pravim pristupom su ušli u utakmicu i tako do kraja odigrali
    Obrisan korisnik