Nogomet

Video: Šokirani Šahtar bez osmine finala, Ludogorec dovršio iznenađenje protiv Lazija

Branimir Korać • četvrtak, 27.02.2014.
Video: Šokirani Šahtar bez osmine finala, Ludogorec dovršio iznenađenje protiv Lazija
Foto: EPA

Šahtar, Lazio i Ajax imali su velike ambicije u Europskoj ligi, međutim nisu uspjeli proći prve prepreke u nokaut fazi. Viktoria Plzen, Ludogorec i Salzburg s "margine" su izbacili favirizirane protivnike i osigurali mjesto među 16...

Betisu ne ide u španjolskom prvenstvu, ali zato ide u Europi. Nakon prvog susreta u Sevilli protiv Rubina imao je mršavih 1:1, ali je zato u uzvratu potpuno nadigrao domaćina i s 2:0 prošao dalje. Rubin je bio podosta bezopasan, gosti iz Seville su imali apsolutnu kontrolu i zasluženo su slavili.

Španjolci su poveli u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je Nono dobro opalio s više od metara, Rižikov je bio na lopti, ali ona mu se odbila u gol. Mirisalo je i ranije na gol gostiju, posebno na polovici prvog dijela kada je Jordi Figueras pogodio vratnicu.

U 64. minuti stigla je konačna odluka. Leo Baptistao je dugo vukao loptu, podvalio je Rubenu Castru koji lobuje istrčalog Rižikova i postavlja konačnih 2:0.

Problema nije imao Basel koji je nakon utakmice bez pogodaka u Izraelu, na svom travnjaku s glatkih 3:0 eliminirao Maccabi iz Tel Aviva. Već u 18. minuti domaćin je stigao do prednosti nakon pogotka glavom Valentina Stockera da bi u drugom dijelu Marco Streller s dva pogotka potpuno potopio ambicije gostiju i odveo Basel u sljedeću rundu natjecanja.

Odlična utakmica odigrana je u Frankfurtu gdje je Eintracht ugostio momčad Porta, donio na svoj teren lijepih 2:2 iz prvog susreta, ali nije uspio izdržao.

Porto je bio na rubu ispadanja, gubio je 2:0 i 3:2, ali nije odustajao i to mu je donijelo konačnih 3:3 i prolazak u osminu finala.

U 38. minuti Eintracht je poveo golom Stefana Aignera nakon slabe reakcije obrane Porta, a u 52. minuti još jedna vrlo loša reakcija gostujuće obrane je kažnjena, no ovaj put strijelac je bio Alexander Meier.

Porto je povratak u utakmicu započeo u 58. minuti zahvaljujući spretnom pogotku glavom Mangale, a isti igrač 15 minuta kasnije poravnava na 2:2.

Eintracht nije ostao šokiran ovim pogotkom i poravnanjem Porta i već u 76. minuti ponovno je bio u prednosti i to novim golom Meiera. Kada se činilo da će Porto neočekivano ispasti, u 86. minuti na odbijenu loptu odlično je reagirao Nabil Ghilas i poravnao na 3:3 što znači i prolaz za Porto.

Vrlo sličan rasplet viđen je u Sofiji gdje su Ludogorec i Lazio odigrali 3:3, a Bugarima je to bilo dovoljno za prolazak. U prvom susretu su slavili u Rimu s 1:0 i to je na kraju presudilo.

Već nakon 20-ak sekundi igre Lazio je stigao do prednosti i to zahvaljujući Keiti Baldu Diaou, mladom napadaču koji se neočekivano našao u prvoj postavi. Kolumbijac Brayan Perea u 53. minuti povisio je na 2:0, a onda je Ludogorec poput Porta uspio poravnati na 2:2 pogocima Bezjaka i Zlatinskom.

Da utakmica nastavi u stilu frankfurtske pobrinuo se Miroslav Klose u 82. minuti vraćanjem prednosti na stranu gostiju, a onda u 84. minuti u igru ulazi Junior Quixada koji već četiri minute kasnije poravnava na 3:3 i odvodi Ludogorec u osminu finala.

Napoli je nakon 0:0 u Walesu na svom stadionu dominirao i odnio pobjedu 3:1 protiv Swanseaja. Vrlo dobro Napolitanci su otvorili utakmicu i stigli do prednosti već u 17. minuti golom Lorenza Insignea. Nakon pola sata igre Jonathan de Guzman je poravnao na 1:1 i doveo Swansea na rub prolaza, ali tu je i ostao.

U drugom dijelu Napoli je pritisnuo, a golom Gonzala Higuaina u 78. minuti napokon je vratio prednost na svoju stranu. U samoj završnici Gokhan Inler je potvrdio prolaz Talijana.

Fantastičnu formu u Europskoj ligi ove sezone potvrdio je Salzburg koji je s ukupnih 6:1 eliminirao Ajaxa. Sve je bilo jasno već nakon amsterdamskog dvoboja koji je otišao na stranu Salzburga s 3:0 i uzvrat je bio formalnost.

15 minuta prije kraja Ajax je zaostajao ponovno s 3:0 zahvaljujući autogolu Van der Hoorna i golovima Manea i Soriana da bi Klaasen u završnici samo smanjio na konačnih 3:1.

Nakon samo 2:2 u Mariboru, Sevilla je tražila pobjedu na svom terenu za prolazak u osminu finala. Na kraju ju je i uzela s 2:1 i može za to zahvaliti i dijelom vrataru Handanoviču koji je poklonio domaćinu vodstvo.

Igrala se 42. minuta kada je Handanović ispucavao povratnu loptu, ali je napucao Rexesa od kojeg se lopta odbila u mrežu i igrač Seville se ni kriv ni dužan upisao među strijelce.

U 59. minuti uspio je domaćin doći i do drugog pogotka, ovaj put je strijelac bio Gameiro da bi Dare Vršič u sudačkoj nadoknadi postigao počasni pogodak za goste. Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta u dresu Seville.

Za najveće iznenađenje šesnaestine finala pobrinula se Viktoria iz Plzena koja je eliminirala Šahtar. U Češkoj je bilo 1:1 i Ukrajinci su tražili pobjedu za prolaz, ali na kraju su ostali šokirani porazom 2:1.

Prvi šok za Šahtar stigao je već u 29. minuti kada je Kolar zabio za vodstvo Viktorije, a već četiri minute kasnije Petržela je stavio Šahtar u vrlo tešku poziciju pogodivši za 2:0.

Šahtar je pokušavao na sve načine do kraja susreta doći do čuda, međutim osim pogotka Luiza Adriana u 88. minuti, nije ništa više napravio. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu dok Eduardo da Silva nije ulazio s klupe.

Europska liga, šesnaestina finala, uzvratni susreti:
Rubin - Betis 0:2 (1:1)
Basel - Maccabi Tel Aviv 3:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt - Porto 3:3 (2:2)
Ludogorec - Lazio 3:3 (1:0)
Napoli - Swansea 3:1 (0:0)
Salzburg - Ajax 3:1 (3:0)
Sevilla - Maribor 2:1 (2:2)
Šahtar - Viktoria Plzen 1:2 (2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.02.2014. u 10:59
    zašto stalno autoplay ???????????
    Obrisan korisnik
  • Zdren28.02.2014. u 09:35
    jebo vas autoplay više, isključite ga.
    Zdren
  • Obrisan korisnik28.02.2014. u 07:02
    super zanimljivi raspleti, liga prvaka je goli kua za ovo ... i da MRZIM AUTOPLAY sve mi zabloka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.02.2014. u 00:41
    iskljucite autoplay na ovim videima, cijelu kucu sam probudio sa 6 istovremenih nogometnih izvjestaja :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.02.2014. u 00:35
    O hebo vas, uključi mi se ne jedan nego 6 videa odjednom, skoro sam probudio cijelu kuću...
    Obrisan korisnik