Nogomet

Barcelonin popravni protiv Almerije, nastavlja se utrka Monaca za Parižanima

Sportnet • petak, 28.02.2014.
Barcelonin popravni protiv Almerije, nastavlja se utrka Monaca za Parižanima
Foto: EPA

Za vikend nema boljega od gledanja nogometnog derbija, a da ništa ne propustite pobrinuo se opet Sportnetov team za europske lige...

Nakon što su u prošlom kolu pomalo neočekivane poraze doživjeli Barcelona i Atletico Madrid, a Real Madrid je bez problema savladao Elche Kraljevski je klub preuzeo vrh Primere. Odlično raspoloženje u momčadi dodatno je podigla i uvjerljiva pobjeda protiv Schalkea u Ligi prvaka.

U takvom ozračju momčad Carla Ancelottija putuje na teško gostovanje kod Atletico Madrida. Iako domaćini u zadnjih nekoliko utakmica pokazuju lošu formu sasvim je sigurno da će biti posebno motivirani za ovaj susret. Nakon tri utakmice suspenzije u gostujuću momčad se vraća Cristiano Ronaldo, a od prve minute bi trebao krenuti i Luka Modrić.

Priliku da popravi dojam iz prošloga kola Barcelona će imati na svom stadionu protiv Almerije i sve osim sigurne pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Vrlo zanimljiv dvoboj se očekuje i u susretu između Seville koju predvodi Ivan Rakitić te šestoplasiranog Real Sociedada.

Novo kolo talijanskog prvenstva donijet će nekoliko zaista zvučnih i zanimljivih dvoboja najjačih momčadi lige. Kolo će u subotu otvoriti Roma i Inter, a to će biti i jedini subotnji susret. Roma je u nizu od dvije pobjede, a Inter će s druge strane morati pružiti puno bolju igru nego je to bio slučaj u prošlim kolima.

Popodnevni termin u nedjelju rezerviran je za pokušaje Parme i Torina da se napokon približe vrhu poretka. Parma će gostovati kod slabašnog Sassuola, a Torino čeka domaći ogled protiv Sampdorije. Napoli će gostovati kod Livorna što bi trebali biti sigurni bodovi za Napolitance, a Verona će hvatati Inter na tablici u utakmici protiv Bologne.

Šećer na kraju kola trebale bi biti utakmice Milana i Juventusa, te Fiorentine i Lazija. Juve se i dalje sigurno drži na čelu poretka, a njihov niz pobjeda trenutno broji dvije utakmice. I Milan ima dvije uzastopne pobjede, no one su stigle protiv Sampdorije i Bologne, a ova će utakmica biti pravi test za momčad Clarencea Seedorfa. Fiorentina hvata prve tri ekipe na tablici, a do nova tri boda na putu će joj stajati Lazio.

Derbi 23. kola Bundeslige na rasporedu je u subotnjem kasnijem popodnevnom terminu kada nezaustavljivom Bayernu u goste dolazi Schalke. Društvo iz Gelsenkirchena teško je stradalo prije nekoliko dana od madridskog Reala u Ligi prvaka pa će biti zanimljivo vidjeti njihovu reakciju u Münchenu, gdje su posljednji put slavili prije tri godine, nakon čega su nanizali seriju od sedam uzastopnih poraza protiv Bavaraca. Bundesligaško društvo zaziva čudo i priziva prekid nevjerojatnog ovosezonskog niza nepobjedivosti Bayerna, čisto da se razbije monotonija.

Proteklog vikenda 'čudo' su u Hamburgu doživjeli njihovi navijači, koji su dolaskom Mirka Slomke na klupu dočekali i veliku pobjedu nad dortmundskom Borussijom. Tek sada je pred hamburškim sastavom pravi izazov, jer i dalje se nalaze u opasnoj zoni i moraju nastaviti s dobrim rezultatima i protiv suparnika u borbi za opstanak, kao što je to u subotu Werder u Bremenu. Izostat će Iličević zbog ozljede, no, zato Badelja čeka nova važna utakmica.

Wolfsburg je s tri uzastopne pobjede pokucao na vrata kvalifikacija za Ligu prvaka i u slučaju poraza Schalkea u Münchenu imaju priliku preuzeti četvrtu poziciju na ljestvici. Bio bi to sjajan uspjeh za Vukove, koji će ponovno priželjkivati dobru partiju Perišića i Olića, je hrvatski reprezentativci su pobjedu u prošlom kolu nad Bayerom obilježili svojim asistencijama.

Nastavlja se utrka Monaca za Parižanima u novom kolu francuskog prvenstva. U prošlom su kolu obje momčadi pobijedile tako da je razlika ostala pet bodova, a klub iz kneževine nada se kako će u nedjelju u velikom derbiju Marseille otkinuti koji bod Ibrahimoviću i društvu.

Iako Marseille zaostaje za liderom gotovo 20 bodova, Anigova momčad u derbiju uvijek može iznenaditi, a u prilog im ide i forma u posljednjih pet utakmica Ligue 1. Olympique je, naime, zadnji put izgubio u 22. kolu i to na stadionu Louis II. No, PSG je u još boljem nizu, ove kalendarske godine nije doživio poraz u prvenstvu.

Borbu za naslov prvaka vode samo dva kluba, no zato je puno zanimljivija borba za europske pozicije. Lille ima zadatak obraniti treće mjesto na Korzici, a pokušat će ga prestići deseterostruki prvak Francuske Saint-Etienne koji ugošćuje Subašićev Monaco. U igri za Europsku ligu je i Lyon koji na Gerlandu dočekuje Montpellier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!