Zimski sportovi

Guay slavio u drugom spustu u Kvitfjellu, ženska utrka u Crans Montani premještena na nedjelju

Josip Tolić • subota, 01.03.2014.
Guay slavio u drugom spustu u Kvitfjellu, ženska utrka u Crans Montani premještena na nedjelju
Foto: EPA

U subotu je održan osmi, pretposljednji spust sezone za skijaše u Svjetskom kupu u Kvitfjellu u Norveškoj. Pobijedio je Kanađanin Erik Guay ispred Johana Clareya (+0,35) i olimpijskog pobjednika Matthiasa Mayera (+0,57). Ženska spustaška utrka u Crans Montani odgođena je zbog magle.

Iskusni kanadski skijaš Erik Guay bio je najbrži na osmom spustu sezone za skijaše u Svjetskom kupu, drugom u dva dana, voženom u norveškom skijalištu Kvitfjellu.

Odgođen spust za skijašice

U Crans Montani u Švicarskoj u subotu se trebao voziti spust u ženskoj konkurenciji, no zbog problema s maglom organizatori su, nakon što su nekoliko puta pomicali vrijeme starta, odlučili utrku premjestiti za nedjelju. Tako će iz programa ispasti druga i posljednja superkombinacija koja se trebala voziti sutra.

Do pete pobjede u karijeri i druge za svoju zemlju na ovom olimpijskom skijalištu 33-godišnji Guay stigao je uvjerljivo, s 35 stotinki prednosti ispred Francuza Johana Clareya kojemu je to najbolji plasman karijere u Svjetskom kupu. Na pobjedničko je postolje s 57 stotinki zaostatka za Guayom stao i olimpijski pobjednik iz Sočija u ovoj disciplini, Austrijanac Matthias Mayer.

Od hrvatskih predstavnika nastupio je jedino Natko Zrnčić-Dim i ponovio skromno izdanje od petka. Sa zaostatkom od 2,14 sekundi završio je na diobi 47. mjesta. Ivica Kostelić nije nastupio.

U poretku discipline pobjednik je bio jasan još u petak. Norvežanin Aksel Lund Svindal potvrdio je novi Mali kristalni globus osvajanjem šestog mjesta, čime je broj spustaških bodova povisio na 525. Osim toga, Svindal je s novih 40 bodova pretekao Marcela Hirschera u ukupnom poretku; Norvežanin sada ima 982 boda, a Austrijanac zaostaje 27 bodova.

U nedjelju se u Kvitfjellu vozi superveleslalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2014. u 17:31
    Ivici bi pametnije bilo da čuva svoja koljena i vozi samo slalome i spustove za kombinacije s vremena na vrijeme... i neka proba na idućim OI osvojit zlato u kombinaciji kao najstariji skijaš u povijesti
    Obrisan korisnik