Zimski sportovi

Guay: "U Kvitfjellu se osjećam kao kod kuće, sve me podsjeća na Quebec"

Branimir Korać • subota, 01.03.2014.
Guay: "U Kvitfjellu se osjećam kao kod kuće, sve me podsjeća na Quebec"
Foto: EPA

Kanađanin Erik Guay voli nastupati u Kvitfjellu. Pokazuju to i njegovi rezultati koji su u norveškom skijalištu uredno odlični pa je tako drugu ovosezonsku spustašku pobjedu Guay ostvario upravo u Kvitfjellu...

Jedan od skijaša koji se najviše vesele utrkama u Kvitfjellu je Erik Guay. Kanadski specijalist za brze discipline stigao je do pete pobjede u karijeri, a od tih pet, dvije je ostvario upravo na ovom mjestu.

“Imam sjajan odnos s ovom stazom već godinama. Sve me podsjeća na Quebec i Kanadu i sjećam se sjajno na ovom mjestu. Ovo je staza koja mi odlično odgovara, to je prava spustaška staza sa skokovima, tehničkim dijelovima, velikim bočnim nagibima, mislim da ispunjava sve ono što se od spusta traži“, rekao je Guay, a prenosi AP.

Utrka je održana u nešto boljim uvjetima nego ona dan ranije, ali i dalje je to bilo daleko od idealnog.

“Bili su teški uvjeti, snijeg je bio dosta mekan i bio je potreban jako dobro balansiran stav na skijama. Ukoliko ste preagresivni ili previše ostajete na rubovima, izgubit će puno vremena na ovakvoj stazi“, smatra Guay.

Sjajan rezultat ostvario je Johan Clarey koji je odvezao spust karijere i završio na drugoj poziciji.

“Ova je utrka pokazala da je u spustu sve moguće. Nisam imao neko veliko samopouzdanje, posebno nakon Olimpijskih igara, ali sam uspio dobro odskijati. Nakon Sočija sam čak razmišljao o mirovini, ali ovo mi polako mijenja razmišljanje iako mi je koljeno u prilično lošem stanju“, tvrdi Clarey.

Na pobjedničkom postolju našao se i olimpijski pobjednik Matthias Mayer koji se po prvi put u Svjetskom kupu u spustu probio do postolja.

“Nisam imao previše vremena za pripremiti se za ovu utrku, dosta se slavilo nakon povratka s Olimpijskih igara. Jako sam sretan s ovim rezultatom, nije bilo nimalo lako biti brz na ovakvoj stazi s mekanim snijegom i u teškim uvjetima“, dodaje Mayer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!