Nogomet

Danijel Pranjić "otključao" Olympiakos za pobjedu u velikom grčkom derbiju

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 03.03.2014.
Danijel Pranjić "otključao" Olympiakos za pobjedu u velikom grčkom derbiju
Foto: Kristijan Komarica

Kad god je u Grčkoj na programu okršaj između Olympiakosa i Panathinaikosa, jasno je da se sprema sve i svašta. Bilo je tako i ovog vikenda kad je zakazan veliki nogometni derbi u Pireju, na kraju kojeg su slavili Zeleni i to na hrvatski pogon...

Ni ovog puta najveći grčki derbi nije iznevjerio očekivanja. U dvoboju Olympiakosa i Panathinaikosa bilo je svega, pogodaka, jedanaesteraca, "projektila" s tribina, čak i nekoliko zastrašujućih minuta u kojima se strahovalo za ljudski život.

Jedini trenutak koji je ujedinio inače nepomirljive suparnike dogodio se u 30. minuti. Olympiakosov Michael Olaitan se sam od sebe srušio na travnjak, ukazivala mu se prva pomoć nekoliko minuta, nakon čega je odnesen s travnjaka. Srećom, 21-godišnji Nigerijac u bolnici je došao svijesti i izvan je životne opasnosti.

U 45. minuti jedan od trojice Hrvata koji su u dresu Panathinaikosa sudjelovali u derbiju, Danijel Pranjić, ušutkao je pirejski stadion Karaiskakis. Nakon kontre svoje momčadi zabio je s 18 metara ljevicom u donji desni kut za prednost Zelenih.

Nova kontra u 67. minuti donijela je novi pogodak gostiju preko Šveđanina Berga, kojeg je 10 minuta kasnije zamijenio Mladen Petrić. Gordon Schildenfeld igrao je svih 90 minuta, kao i Pranjić.

U 78. minuti Olympiako je imao jedanaesterac, kojeg je promašio Argentinac Alejandro Dominguez. Dok se čekalo izvođenje "porciju" je dobio trener gostiju Giannis Anastasiou, koji je pogođen predmetom s tribina.

Točku na i najslađe pobjede Panathinaikosa stavio je Mehdi Abeid iz slobodnog udarca u 89. minuti za konačnih 0:3.

Olympiakosu je ovo bio prvi poraz u 27 prvenstvenih kola, no pirejska momčad i dalje uvjerljivo maršira prema novom naslovu prvaka s osvojena 74 boda, čak 19 više od drugoplasiranog Paoka. Panathinaikos je četvrti s 50 osvojenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tizzou04.03.2014. u 21:17
    Gazi cigane s Pireja
    Tizzou
  • Dalmatinac8803.03.2014. u 20:26
    Drago mi je za PAO! Svaka čast Pranjiću!
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 20:19
    da, ali pao ima 100 bodova manje od olympiakosa
    Obrisan korisnik
  • Zokyray03.03.2014. u 15:17
    WOW Seedorf123 napisao pozitivan komentar koji je tebi kurac covjece haahahaah
    Zokyray
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 13:09
    Ove sezone super igra.
    Obrisan korisnik