Nogomet

Kovačić: "Nisam očekivao ovakvu situaciju u Interu, ali bit ću spreman za Svjetsko prvenstvo"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 03.03.2014.
Kovačić: "Nisam očekivao ovakvu situaciju u Interu, ali bit ću spreman za Svjetsko prvenstvo"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u srijedu u St Gallenu očekuje prvi ovogodišnji ispit. Prijateljski susret protiv Švicarske dat će prve naznake forme Kovačevih izabranika, a pred medije su danas izašli Danijel Subašić i Mateo Kovačić...

Danijel Subašić siguran je na vratima Monaca ove sezone, iako mu se minulog vikenda dogodio nes(p)retan kiks. Pričuvni vratar hrvatske reprezentacije "muški" je podnio poraz u Saint Ettienneu:

"Nije ugodno izgubiti utakmicu i primiti glup gol, ali to je život, to je nogomet i idemo dalje", prenosi službena stranica HNS-a.

Pred Subašićem i društvom je prvi reprezentativni izazov u 2014., gostovanje kod Švicarske:

"Švicarska je dobra reprezentacija, ima igrače iz najboljih svjetskih klubova i pobijedila nas je u Splitu. Bit će teško, ali mi uvijek dobro igramo kada je teško. Bolje je igrati protiv boljih momčadi, sve je drugačije u pripremi utakmice i motiv je veći. Daleko je još do Svjetskog prvenstva, ali ovo je dobar uvod i priprema za Brazil".

Subašić je u dalje u ulozi pričuve Stipi Pletikosi i takva mu uloga ne smeta. No, ako dobije prigodu bit će spreman:

"Brazilski reprezentativni napadači su svjetski igrači i bit će izazov igrati protiv njih. Protiv Brazila se daje i više od 100 posto. Za Hrvatsku uvijek igramo srcem, ponosno i dajemo maksimum od sebe".

Mateo Kovačić proživljava tešku sezonu adaptacije u milanskom Interu. Izgubio je mjesto u početnoj momčadi kod novog trenera Waltera Mazzarija, a sve manje ulazi i s klupe:

"Nisam očekivao ovakvu situaciju s obzirom da sam kod prošlog trenera igrao. Sada tek ulazim s klupe ili čak niti to, tako da je trenutak težak. Iskreno, samopouzdanje mi je palo, ali u Dinamu mi je trebalo vremena, pa tako i u Interu. Na meni je da radim kako bih se dokazao klupskom treneru, da se ponašam kako treba i pripremim se za Svjetsko prvenstvo."

Za razliku od klupskog dresa, Kovačić na minutažu može računati u srijedu u reprezentativnom dresu u St Gallenu:

"Švicarska je pokazala da ima dobru momčad. Nitko ne može biti poput Brazila, ali ovo će biti dobra proba jer smo svi navikli igrati velike utakmice pred punim stadionima. Moramo ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno. Inler, Behrami i Džemaili su odlični u defenzivi, ali Shaqiri i Xhaka su tehnički jako potkovani i bit će najopasniji prema naprijed", zaključio je 20-godišnji veznjak Intera.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation04.03.2014. u 19:06
    ma lupate gluposti. za kovu je inter zapravo pravi klub. ali mazzari je malo cudan lik. inter igra da te bog sacuva. pod stramom su bolje izgledali, pogotovo na pocetku kada nije bilo ozljeda. mazzari je problem. masa velikih imena su vec dali izjave uvezi kovacica i njegovog neigranja, poput... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik04.03.2014. u 11:31
    Nemože se baš sad krivica svaliti na Mamića zbog toga. Kovačić je taj koji je na kraju krajeva Interu rekao - DA i potpisao ugovor sa njima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2014. u 00:02
    Po meni je bila pogreška što ga se odmah na prvu ponudu proslijedilo u Inter koji je očito u silaznoj putanji, što samo pokazuje da Mamiću je bitna lova kao prvo, vidio priliku i ugrabio lovu za Kovačića. Za njega bi bilo bolje da je otišao u neku stabilniju sredinu, a ne ko Inter koji je u velikoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Balky 9903.03.2014. u 21:56
    ukoliko mazzarri ostane i slijedece sezone kovacic mora imat prioritet potrazit drugi klub... makar i neki slabiji klub,mozda i neku drugu ligu ali samo da igra... jer je to igrac koji vec sad ima neke karakteristike koje "mikroskopom" nemozes nac... a i sad ima 2,3 kljucne godine karijere gdje ce... [više na forumu]
    Balky 99
  • Balky 9903.03.2014. u 21:51
    trabunjas ga bezveze... kao prvo: mazzariu zato ide jebeno ove sezone bez kovacica??uzrok losih igri intera sigurno nije kovacic... prosle sezone puno ozljeda,tanka klupa,losija forma...ove sezone tvrdoglavost trenera koji bi u svaki jebeni klub di dodu prenijeli njihove takticke zamisli...neovisno... [više na forumu]
    Balky 99