Nogomet

Mladi Hrvati poraženi u Kopru, Slovenija bolja i preciznija

Ivana Strahija • srijeda, 05.03.2014.
Mladi Hrvati poraženi u Kopru, Slovenija bolja i preciznija
Foto: Katarina Ponjavić

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine je sa svojim izbornikom Nenadom Gračanom u srijedu gostovala u Kopru i od Slovenaca doživjela poraz od 1:2. Pogodak za Hrvatsku postigao je Dario Čanađija

Od strane izbornika označena kao izuzetno važna, utakmica U21 reprezentacije u Sloveniji nije po mlade Hrvate završila nimalo dobro. Izgubili su naime s 1:2, Slovenci su bili bolji i na koncu precizniji, dok je jedini zgoditak za Hrvatsku postigao Dario Čanađija, nogometaš Slaven Belupa.

Tomaž Kavčič: "Izuzetno sam zadovoljan pobjedom, iako bi neriješeni rezultat bio realniji. No, svaka je pobjeda nad Hrvatskom slatka, pa se nećemo žaliti. U prvom smo poluvremenu malo previše pokušavali s dugim loptama, što mi se ne sviđa, no onda smo uspostavili nešto ravnomjerniju igru i bili bolji u drugom poluvremenu. Nedostajalo nam je nekoliko ključnih igrača, no ostali su se iskazali, a zadovoljan sam također i s prezentacijom novaka. Pobjeda nam je donijela samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija."

U susret Hrvatska kreće u kombinaciji 4-3-3 (Zelenika - Milić, Datković, Župarić, Gorupec - Pašalić, Bradarić, Begonja - Pjaca, Perica, Šitum), dok domaćini Slovenci počinju u formaciji 4-2-3-1 (Jug - Janža, Kranjc, Mitrovič, Palčič - Vrhovec, Žibert - Verbič, Zajc, Pučko - Žurej). No, kao da ni nisu krenuli, jer u prvih 25 minuta oni okupljeni na stadionu Bonifika u Kopru imaju malo toga za vidjeti. Slovenija je bila bez šansi, dok je Hrvatska bila mahom bezopasna.

U 26. minuti prva situacija za golmana, Bradarić je iz daljine izazvao Juga, koji svoj posao odrađuje dobro, a malo kasnije slovenski vratar brani i pokušaj Perice. I u 37. minuti je mrežu Slovenije čistom održao vratar Bordeauxa, nakon što kombiniraju Begonja i Pašalić.

U završnici poluvremena, posao i za Zeleniku, kad Zajec pronalazi Verbiča, ali je Lokomotivin golman na svom mjestu.

Pogotci konačno u drugom dijelu, nakon što su izbornici Tomaž Kavčić i Nenad Gračan uvelike izmijenili postave. Slovenija je najavila budući pogodak u 47. minuti, kad se mreža, koju je u drugom dijelu čuvao Pomorčev Sluga, zatresla s vanjske strane.

Rezultatska promjena stiže u 50. minuti, Pučko Hrvatima krade loptu i doprema je do Majera te nogometaš Domžala lako vara hrvatskog vratara.

Nenad Gračan: "U prvom smo dijelu susreta dominirali, napravili smo par prigoda i tim sam poluvremenom zadovoljan. U drugom dijelu sam mijenjao igrače i u svakom sam slučaju dobio odgovore na pitanje koliko tko može. Pred nama su važne utakmice u kojima moramo biti pravi."

U idućih trideset minuta dvije velike prilike, po jedna sa svake strane. U 62. minuti je Mišić poslao loptu iznad slovenskog gola, dok je u 86. Milanov Benedičič pokušao iskoristiti odbijenu loptu, no i on puca previsoko.

Hrvatska izjednačuje u 88. minuti, kad je Mišić dobio duel s Trajkovskim, a Čanađija sjajno reagirao i matirao slovenskog vratara, no sreća gostiju bila je kratkog vijeka.

U posljednjoj minuti susreta Slovenija ima slobodni udarac, lopta odsjeda na vratnici a onda se odbija u gužvu pred hrvatskim golom, gdje se najbolje snalazi Rajsel i pogađa za pobjedu Slovenije.

U21 prijateljska utakmica:
Slovenija - Hrvatska 2:1 (0:0) (Majer 50., Rajsel 90. / Čanađija 88.)

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 08:40
    @sancho panza, koji od tih igrača je mamićev mladić? Odn. koji od njih je Dinamov igrač? A koji hajdukov? Amateru...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 08:32
    Gdje su Rebić, Radošević, Halilović, Jedvaj...? Do kada ovako?
    Obrisan korisnik
  • ZooM05.03.2014. u 19:32
    Zašto Rebić nije ovdje, što radi u A selekciji?! Gračan ga prepušta Kovaču koji realno nema koristi od njega dok nam se mladi sramote po Sloveniji..
    ZooM
  • Obrisan korisnik05.03.2014. u 19:04
    Već se u ovih nekoliko utakmica vidi da Gračan nema veze.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2014. u 18:59
    Gdje je Gomelt??
    Obrisan korisnik