Nogomet

Olić: "Drugo poluvrijeme nam može biti vodilja za Brazil"

Bernard Jurišić • srijeda, 05.03.2014.
Olić: "Drugo poluvrijeme nam može biti vodilja za Brazil"
Foto: EPA

Ivica Olić još je jednom pokazao da je neuništiv. S dva pogotka, hrpom dobivenih dvoboja, sprinteva i sjajnom akcijom koju Eduardo nije uspio pretvoriti u pogodak u 64. minuti Olić je još jednom bio najbolji igrač hrvatske reprezentacije...

Ivica Olić svoj je 90. nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju okrunio s dva nova pogotka i uvjerio i ono malo sumnjičavih kako je i njegovo mjesto u Brazilu narednog ljeta. Njega se jednostavno ne može otpisati. Barem ne još.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali jako dobro, u prvome smo dosta griješili što je i očekivano jer neki igrači nisu ni počeli prvenstvo, nismo se ni stigli pripremiti. U drugom dijelu smo pokazali da možemo igrati s kvalitetnom reprezentacijom kakva je Švicarska".

Drugo poluvrijeme zapravo je ono što izbornik Niko Kovač želi vidjeti od Hrvatske:

"Tražili smo se u prvom dijelu, nismo stajali blizu protivnika, pravili su nam probleme dugim loptama. U drugom dijelu je bilo puno bolje, težit ćemo tako igrati i u Brazilu. Želimo imati brzu tranziciju, kad osvojimo loptu da koristimo recept kako je nas Švicarska dobila u Splitu. Imali smo nakon 2:2 još nekoliko dobrih šansi, mogli smo i dobiti utakmicu, Švicarci u drugom dijelu nisu pokazali ništa."

Olićev nasljednik mogao je biti Josip Drmić, no umjesto u hrvatskom Drmić će zabijati u švicarskom dresu. Kao i Mario Gavranović prije godinu i pol u Splitu, i Drmić je Hrvatskoj "poklonio" dva pogotka:

"Drmića znam iz Bundeslige i jako mi je žao što igra za Švicarsku, a ne Hrvatsku. Izabrao je Švicarsku i želim mu puno sreće i sve najbolje u budućoj karijeri", zaključio je Olić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 22:03
    Olić je legenda, koliko znači imat takvog čovika u momčadi, cilu momčad povuče svojim pristupom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 01:32
    kosovo je nova velesila. još malo i bit će sto repki u europi. vojvodina,rs, baskija, katalonija, 2 belgijske 5-6 na jugu rusije, transdnjestrija itd
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 01:29
    Je li itko brojao Albance kod Svicaraca? Ja sam dosao na 5. komada. Sto bi oni bez Kosovaraca.. Ali Kosovo je pocelo igrati tekme, promijenit ce se trend sigurno.
    Obrisan korisnik