Nogomet

Kovač uputio ispriku Švicarcima: "Vidjelo se tko je igrao u prvom, tko u drugom poluvremenu"

Bernard Jurišić • srijeda, 05.03.2014.
Kovač uputio ispriku Švicarcima: "Vidjelo se tko je igrao u prvom, tko u drugom poluvremenu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Niko Kovač u svom prvom trenerskom pokušaju nije uspio nadmašiti svog učitelja iz Bayerna Ottmara Hitzfelda, ali nakon 90 minuta protiv Švicarske može biti više-manje zadovoljan onim što je vidio. Hrvatska, ona "prava" Hrvatska koja je na travnjaku bila pola sata, bila je puno bolja od one "eksperimentalne"...

Hrvatska je u St Gallenu pokazala dva različita lica u dva poluvremena, što je priznao i izbornik Niko Kovač po završetku susreta:

"Svi smo vidjeli razliku između prvog i drugog poluvremena. Obrana nam nije štimala, nedostajalo nam je i želje i strasti i pravog pristupa u početku, ali vidjelo se tko je igrao u prvom, tko u drugom poluvremenu. Rezultat je korektan, Švicarska je na visokom nivou i dobro je što smo igrali protiv njih."

"Isprika Švicarcima zbog dijela navijača"

Izbornik Kovač je pohvalio velik broj hrvatskih navijača u AFG Areni, ali i kritizirao one koji su bakljama narušili dobru atmosferu: "Atmosfera je bila odlična, ali želio bih se samo ispričati Švicarcima zbog ponašanja dijela naših navijača. Takvih je malo, ali bacaju ljagu na sve nas."

Kovač je protiv Švicarske okrenuo uobičajenu priču u kojoj se na travnjak od početka šalju najbolji, pa se utakmica u drugom dijelu razvodni. Kovač je na klupi od početka ostavio "osigurače" koji su se iskazali u nastavku.

"U prvom poluvremenu smo igrali presporo i u širinu. Nismo igrali okomito, uvijek bi nas lako stizali. To je naš mentalitet, brzo se opustimo i mislimo da će biti lako."

Od prve minute debitirao je Mate Maleš, a na vratima je umjesto Pletikose bio Danijel Subašić: "Maleš je odigrao odličnu utakmicu defanzivno, ali nedostajala mu je i malo veća pomoć suigrača. Subašić je odradio svoj posao korektno, miran je, nema nervoze, ništa nije mogao kod golova.".

Kovač je istaknuo da i nije očekivao previše od ove utakmice s obzirom na kratko vrijeme za pripreme. No, ono što ga je zanimalo je vidio:

"Zadovoljan sam, vidjeli smo neke stvari, imamo još dvije utakmice prije Brazila i to ćemo iskoristiti. Gotovo da uopće nismo trenirali, nisam bio sretan zbog toga, ali imat ćemo prije Brazila vremena za uigravanje. Nadam se da ćemo svi biti zdravi jer nemamo tako velik fond vrhunskih igrača. Volio bih da svi u klubu rade dodatno jer neće biti vremena za neke velike tjelesne pripreme, bit će to više uigravanje taktike i igre", zaključio je Niko Kovač.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg06.03.2014. u 16:24
    Jedino mi nije naslov clanka jasan, pa Kovac se ispricao zbog navijaca a ne zbog toga ko je kako igrao u kojem poluvremenu. Nemojte to raditi sportnet, ostanite seriozni!
    interreg
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 15:10
    Previše je tu poluigrača da bi mi mogli nešto veliko očekivat u Brazilu. Imamo 2-3 vrhunska igrača, nekoliko solidnih i ostali su tu samo da popune broj. Mogli bi mi u Brazilu zaigrat u starom dobrom rombu u sredini, jer očito sa ovim lošim krilima nećemo daleko. Maleš-Modrić-Raketa-Kova, ispred... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 14:39
    Maleš je odlično odigrao uzevši u obzir da mu je debi....bit će dobra zamjena za Vukojevića...više me brine loš Perišić, Jelavić, Pranjić, Lovren....oni su definitivno razočarali...pa čak i Srna...svi ostali na visini zadatka....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 11:05
    Slažem se da ne treba odmah kritizirati ali u prvom poluvremenu nisu bili loši samo novaci ispod svoje razine su bili Srna i Ćorluka, Lovren i ne može bolje (mislim da je Šifo bolje rješenje) Pranjić se gubio u obrani po običaju a Jelavić samo nastupio(mislim da on ne može zamjeniti Manđu protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2014. u 10:50
    kakav gospodin, Niko Kovač! svaka čast. poslije onog jarana ovo je bas ugodna promjena
    Obrisan korisnik