Rukomet

RN Löwen porazio Füchse Berlin, Balićev Wetzlar uzeo bodove Melsungenu

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 10.03.2014.
RN Löwen porazio Füchse Berlin, Balićev Wetzlar uzeo bodove Melsungenu
Foto: EPA

U rukometnoj Bundesligi ovog je vikenda odigrano 25. kolo u kojem su do uvjerljivih pobjeda stigle momčadi u kojima se nalaze i Hrvati, naime, nova dva boda osvojili su HSV, Wetzlar, Flensburg, Kiel, Lübbecke, Bergischer, Gummersbach i Magdeburg, dok je u vrlo zanimljivom dvoboju RN Löwen slavio nad Špoljarićevim Füchse Berlinom.

Rhein-Neckar Löwen - Füchse Berlin 31:27 (16:17)

Druga momčad Bundeslige u svojoj je SAP Areni ugostila Füchse Berlin s kojim je u prvom susretu u sklopu osmog kola podijelila bodove stoga je bilo za očekivati kako će dvoboj dvaju ekipa biti vrlo zanimljiv.

Utakmicu je dobro otvorila gostujuća momčad koja preko Konstantina Igropula i Bartlomieja Jaszke postavlja rezultat 2:0. Prvi pogodak za domaćine zabija Alexander Petersson za 2:1, ali ekipa Dagura Sigurdssona ubrzo odlazi na plus tri (7:4) te drži tu razliku sve do 16. minute kada serijom 3-0 Lavovi dolaze u priključak (11:11). Igralo se potom pogodak za pogodak te se na odmor odlazi s minimalnom prednošću Berlina 17:16.

Nastavak dvoboja donio je vrlo zanimljivu borbu gdje su obje ekipe pokazale da su željne pobjede, naime, gotovo 50 minuta su se golovi nizali jedan za drugim, ali zatim Niklas Landin zaključava svoja vrata, dok RN Löwen pokazuje svu svoju jačinu. U posljednjih deset minuta susreta preko Kima Ekdahla du Rietza, Uwea Gensheimera i Andyja Schmida domaćin ostavlja berlinske Lisice na minus tri (27:30). Posljednji napad Berlina ponovno zaustavlja Landin, dok za konačnih 31:27 siguran biva Schmid.

Kod pobjedničke momčadi najbolji je bio Andy Schmid koji je upisao 13 pogodaka, dok je njih pet imao Kim Ekdahl du Rietz. Čuvar mreže Niklas Landin sakupio je 11 obrana. U redovima Berlina najefikasniji je bio Jesper Nielsen koji je Löwenovu mrežu zatresao osam puta, dok je vratar Silvio Heinevetter obranio 12 lopti.

Frisch auf Göppingen - HSV Hamburg 32:34 (16:14)

Ekipa Aleksandra Kneževića ugostila je ponajbolju ekipu Bundeslige, aktualnog klupskog prvaka Europe. Hamburg je, međutim, teže od očekivanog došao do slavlja nad sastavom koji se nalazi u donjem djelu tablice.

Dvoboj je otvorio Joan Canellas za 1:0 gostiju, dok s druge strane za 1:1 siguran biva Christian Schöne. Igra se nastavila u izjednačenom tonu sve do 25. minute kada do prvog većeg vodstva od dva pogotka dolazi Göppingen (14:12). Zadržao je domaćin tu razliku i do isteka 30. minute kada semafor pokazuje 16:14.

U drugom dijelu utakmice Hamburg do izjednačenja dolazi u 42. minuti kada za 22:22 zabija Petar Đorđić te preko Stefana Schrödera odlazi na plus jedan (23:22), a potom i na plus dva (26:24). Izjednačila je momčad Petkovića na 30:30, ali dobrom reakcijom protivničkog golmana Hamburg se ponovno odvaja te preko Domagoja Duvnjaka i Đorđića ostavlja svog domaćina na minus dva (30:32) te tu razliku čuva i do isteka 60. minute kada je semafor pokazao 34:32.

U redovima Hamburga najbolji je bio Joan Canellas s devet golova, Domagoj Duvnjak zabio je njih pet, dok se Blaženko Lacković i Davor Dominiković nisu upisali u listu strijelaca. Kod Göppingena najbolji strijelac je bio Momir Rnić sa sedam zgoditaka, dok je vratarski tandem Primož Prost-Nikola Marinović upisao deset obrana.

MT Melsungen - HSG Wetzlar 24:32 (9:18)

Šesta ekipa tablice ugostila je Wetzlar Ivana Balića kojeg je u prvom susretu uvjerljivo svladala s pet pogodaka razlike te nije očekivala pretjerano težak sraz sa svojim gostima, ali Wetzlar je pokazao dobru igru, iznenadio svog domaćina te stigao do novih bodova.

Utakmicu od prve minute dobro otvara Wetzlar koji već u petoj minuti pogotkom Kevina Schmidta odlazi na plus dva (4:2), a potom i na plus tri. Ekipa Michaela Rotha nije imala rješenje za protivničku obranu te je teško dolazila do pogotka, dok je s druge strane Wetzlar dobro slagao napade i pronalazio put do Melsungenove mreže stoga je u 15. minuti domaća ekipa bila na minus pet (4:9). Do kraja prvog poluvremena prednost igrača Kaia Wandschneidera samo se povećavala te se u svlačionice otišlo s velikih +9 (18:9) za goste.

U nastavku susreta nastavila se dominacija Wetzlara te je tako u 37. minuti za 23:13 zabio Kent Tönnesen. Post kod Melsungena prekida Johannes Sellin za 23:14. Do kraja susreta Wetzlar je održao stečenu prednost stoga posljednji pogodak na utakmici zabija s linije sedam metara Schmidt nakon prekršaja Malte Schrödera nad Balićem za konačnih 32:24.

Johannes Sellin sa šest zgoditaka bio je najbolji strijelac kod Melsungena, kao i Michael Müller koji je upisao jedan manje. Kod Wetzlara najbolji je bio Kevin Schmidt s devet golova, dok je Ivano Balić imao jedan pogodak.

TSV GWD Minden - THW Kiel 22:32 (8:12)

Najbolja momčad rukometne Bundeslige ovog je vikenda gostovala kod Mindena, trenutno 11. na tablici te je ponovila uspjeh iz osmog kola kada je također vrlo uvjerljivo došla do pobjede.

S obzirom na to da su vratari obje momčadi ušli vrlo raspoloženi u igru prvi zgoditak na susretu stigao je tek u petoj minuti kada siguran biva Aron Palmarsson za prvo vodstvo Kiela. Igralo se potom pogodak za pogodak sve do 15. minute kada Kiel prebacuje u višu brzinu te se odvaja na +3 (5:2). Minden pri rezultatu 6:5 ima priliku izjednačiti rezultat, ali ponovno pritišće Kiel te se ubrzo nanovo odvaja na +4 (12:8) s kojim se odlazi i na odmor.

U drugom poluvremenu gostujuća ekipa je pokazala što sve zna i umije te je ostavila svog domaćina na minus šest (10:16) u 37. minuti igre. Put do Kielove mreže pronalazi Aljoscha Schmidt za 16:11, da bi s druge strane pogotkom odmah odgovorio Marko Vujin. Sa sigurnom pobjedom u rukama trener Alfred Gislason dao je priliku svim igračima te su se gotovo svi upisali u listu strijelaca. Posljednji pogodak na utakmici, ujedno i počasni za Minden dao je Christoffer Rambo te je po isteku 60. minute semafor pokazao 32:22.

Aljoscha Schmidt bio je najefikasniji igrač u redovima Mindena s pet golova, dok je čuvar mreže Anders Martin Persson sakupio 12 obrana. Kod Kiela najbolji je bio Marko Vujin s osam pogodaka, dok su Wael Jallouz i Filip Jicha zabili svaki po pet golova. Johan Sjöstrand zaustavio je 13 lopti.

TSV Hannover-Burgdof - TuS N-Lübbecke 24:29 (13:13)

Dvije momčadi koje se nalaze na sredini tablice i koje su u prvom susretu podijelile bodove znale su da ih čeka zanimljiv dvoboj u kojem Hannover ima priliku pomaknuti se na ljestvici Lige i preskočiti Lübbecke.

Od prve minute dvoboja Lübbecke stvara prednost te preko Drage Vukovića i Maximiliana Scherta ostavlja Hannover na minus tri (2:5). U 20. minuti pogotkom Torgea Johannsena domaća ekipa dolazi na samo gol zaostatka (9:10), a uskoro preko Joakima Hykkeruda izjednačuje rezultat (11:11). Do isteka 30. minute igralo se gol za gol stoga se na odmor otišlo s rezultatom 13:13.

U drugi dio dvoboja bolje ulazi ekipa Dirka Beuchlera koja već na samom početku stvara seriju 5-0 i ostavlja Hannover na minus pet (13:18). Ta serija pomogla je Lübbeckeu da susret mirno privede kraju za novu pobjedu s obzirom na to da se prednost održala do kraja utakmice. Za konačnih 29:24 Lübbeckea zabija Mattias Gustafsson.

Kod Hannovera najbolji strijelac je bio Torge Johannesen s devet zgoditaka, dok je vratar Martin Ziemer upisao jednako toliko obrana. Jens Schöngarth s osam pogodaka bio je najefikasniji igrač u redovima pobjednika, dok je dva manje imao Drago Vuković. Nikola Blažičko nije ulazio u igru, dok je vratar Malte Semisch obranio 15 lopti.

SG Flensburg-Handewittt - TBV Lemgo 39:26 (18:13)

Ekipa Ljubomira Vranješa ugostila je osmu ekipu tablice protiv koje je htjela upisati još jednu pobjedu kako bi učvrstila svoju poziciju na ljestvici, naime, Flensburg je bok uz bok s Hamburgom s kojim se izmjenjuje na trećem, odnosno, četvrtom mjestu.

Od prvog sučevog zvižduka igralo se gol za gol te se Flensburg nikako nije mogao odvojiti od svog protivnika. U 17. minuti vratar Mattias Andersson zaustavlja napad Finna Lemkea i daje priliku svojoj momčadi da stvori prvo veće odvajanje na utakmici stoga preko Holgera Glandorfa i Andersa Eggerta Flensburg odlazi na +4 (15:11). Držala je domaća ekipa tu razliku sve do 28. minute kada Flensburg povećava vodstvo na +5 (18:13) i s tom razlikom odlazi na odmor.

U nastavku susreta Flensburg serijom 4-0 ostavlja Lemgo na minus devet (13:22). Post kod gostujuće ekipe prekida Lemke za 22:14. Do kraja drugog poluvremena prednost Flensburga samo je rasla i ekipa Nielsa Pfannenschmidta nije ni došla u mogućnosti pomrsiti račune svom domaćinu. Po isteku 60. minute semafor je pokazivao 39:26.

U redovima Flensburga najbolji strijelci bili su Lasse Svan Hansen i Anders Eggert svaki s po devet pogodaka, Holger Glandorf s osam, dok je Goran Bogunović upisao jedan zgoditak. Arnoldus Haenen s osam golova bio je najbolji igrač kod Lemga, dok je njih pet upisao Finn Lemke.

HBW Balingen-Weilstetten - Bergischer HC 27:29 (12:15)

Dvije momčadi koje se nalaze na dnu tablice i međusobno vode borbu koja će biti među one tri koje ispadaju iz Prve lige. U zanimljivom dvoboju ovoga puta slavila je ekipa Sebastiana Hinzea.

Vrlo su dobro susret otvorile obje momčadi, naime, od prve minute nizali su se golovi, a vodstvo se izmjenjivalo. Prvo veće vodstvo u 15. minuti ima gostujuća ekipa koja nakon 3-0 serije ostavlja Balingen na minus pet (5:10). Do isteka 30. minute domaćin je lovio svog protivnika i uspio smanjiti zaostatak na minus tri (12:15).

U drugom dijelu utakmice Balingen je znao da mora pojačati tempo ukoliko želi sustići svog protivnika te je s par dobrih akcija i odličnim reakcijama vratara nakon 15 minuta igre u nastavku izjednačio rezultat (21:21). Igralo se potom pogodak za pogodak, a o pobjedniku se odlučilo u posljednje dvije minute susreta kada Viktor Szilagyi zabija za 28:27 Bergischera, Balingen u napadu radi tehničku pogrešku te Szilagyi ponovno biva siguran za konačnih 29:27.

U redovima domaćina najbolji strijelci bili su Kai Häfner, Wolfgang Strobel i Florian Billek svaki s po pet golova. Viktor Szilagyi sa šest zgoditaka bio je najefikasniji igrač Bergischera, dok se Duje Miljak nije upisao u listu strijelaca.

ThSV Eisenach - VfL Gummersbach 26:30 (11:14)

S obzirom na to da je ekipa Emira Kurtagića gostovala kod momčadi koja se nalazi na samom dnu tablice bilo je za očekivati kako će rukometaši Gummersbacha sigurno doći do nove pobjede.

Utakmicu je otvorio Raul Santos za 1:0, a s druge strane odmah mu odgovara Bjarki Elissona za poravnanje rezultata (1:1). U 12. minuti susreta Eisenach je stvorio prednost od dva pogotka (7:5), ali se Gummersbach ubrzo vratio u igru izjednačio te preko Andreasa Schrödera prešao u vodstvo (11:10). Uzastopnim pogodcima gostujuća ekipa odlazi na +4(14:10), a post kod Eisenacha prekida Faruk Vražalić za 14:11 što je ujedno i rezultat na poluvremenu.

U drugom dijelu dvoboja Eisenach je lovio svog protivnika pokušavajući doći u priključak, ali dobro igra Gummersbach te već nakon pet minuta igre u nastavku ima +8 (19:11). Prvi pogodak za domaćina u nastavku daje Tomas Sklenak za 19:12. S obzirom na stvorenu prednost ekipa Gummersbacha mogla je u laganom ritmu završiti utakmicu stoga je Eisenach smanjio svoj zaostatak. Za konačnih 30:26 siguran biva Christoph Schindler.

U redovima ekipe Adalsteinna Eyjolfssona najbolji je bio Dener Jaanimaa s deset golova, dok je vratarski tandem Rene Villadsen-Stanislav Gorbatschuk sakupio 13 obrana. Kod Gummersbacha najbolji strijelac bio je Christoph Schindler sa sedam pogodaka, dok je dva manje dodao Raul Santos.

SC Magdeburg - TV Emsdetten 34:24 (17:12)

Magdeburgu, koji je trenutno sedmi na ljestvici, u goste je stigla posljednja ekipa tablice koja nije imala priliku pomrsiti račune momčadi Franka Carstensa stoga je Magdeburg stigao do svoje 12. pobjede u rukometnoj Bundesligi.

U prvom poluvremenu semafor je sve do 16. minute pokazivao izjednačen rezultat, ali tada serijom 4-0 Magdeburg odlazi na +4 (12:8) i tu se počinje vidjeti jačina domaćina. Zadržava tako svoju razliku te preko Roberta Webera, koji biva siguran s linije sedam metara, postavlja rezultat od 17:12 s kojim se odlazi u svlačionice.

U nastavku sraza prednost Magdeburga se samo povećavala, tako u 36. minuti ostavlja Emsdetten na minus šest (16:22). Post kod domaće ekipe prekida Uroš Paladin za 22:17, ali tada gosti rade novu 3-0 seriju i ostavljaju svog protivnika na minus osam (17:25). Do kraja susreta podigli su tu prednost na +10 te preko Tima Hornkea postavili konačan rezultat 34:24.

Yves Grafenhorst sa sedam pogodaka bio je najbolji igrač kod Magdeburga, dok je jedan manje imao Robert Weber. Kod Emsdettena najefikasniji je bio Uroš Paladin sa sedam zgoditaka, dok je vratar Nils Babin sakupio 13 obrana.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

25. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:27Füchse Berlin
Hannover-Burgdorf24:29TuS N-Lübbecke
HBW Balingen-Weilstetten27:29Bergischer
ThSV Eisenach26:30Gummersbach
Melsungen24:32Wetzlar
Flensburg39:26Lemgo
Göppingen32:34HSV Hamburg
Magdeburg34:24TV Emsdetten
Minden22:32Kiel
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

25. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:27Füchse Berlin
Hannover-Burgdorf24:29TuS N-Lübbecke
HBW Balingen-Weilstetten27:29Bergischer
ThSV Eisenach26:30Gummersbach
Melsungen24:32Wetzlar
Flensburg39:26Lemgo
Göppingen32:34HSV Hamburg
Magdeburg34:24TV Emsdetten
Minden22:32Kiel
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310