Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - uzvrati, 12.03.2014, 17:00 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 3000
Suci: Strahonja Marijo (Zagreb) Krmar Igor (Zagreb) Crnčić Jerko (Vrbovec)
Osijek
Osijek
Marko Dugandžić 55'
2:4(0:0, 1:0, 2:4 pen) Rijeka
Rijeka

Rulet jedanaesteraca Rijeci donio polufinale Kupa

Iz Osijeka:Mario Katušić • srijeda, 12.03.2014.
Rulet jedanaesteraca Rijeci donio polufinale Kupa
Foto: Kristijan Komarica

Nakon borbenih 90 minuta, u kojima su nogometaši Osijeka borbenom igrom nadoknadili zaostatak iz prvog susreta, Bijelo-plavi ipak nisu zadržali koncentraciju i Rijeka je došla do pobjede boljim izvođenjem udaraca s bijele točke.

Utakmicu su obje ekipe otvorile podosta oprezno. Rijeka se postavila zatvorenije, čekajući priliku iz kontranapada, dok je Osijek čekao posjed lopte te pokušaj da nešto naprave putem kombinatorike. I domaći su prvi zaprijetili u četvrtoj minuti, no udarac glavom Frane Vitaića odlazi preko vrata. Nakon deset minuta Rijeka ima prvi zicer, Kramarić je dobio loptu na drugoj vratnici, no Mikulić je najavio svoju uspješnu večer protiv napadača gostiju. Sedam minuta nakon toga pokušao je i Josip Mišić, no nedovoljno jako da savlada Vargića.

Nakon toga igra se primirila, a opasne situacije smo vidjeli tek u završnici poluvremena. U 43. minuti Kramarić je još jednom izmaknuo obrani domaćih, no Mikulić ponovno sjajno brani, lopta je nakon toga došla do Sharbinia koji puca no Bralić spašava ispred gol linije. Do odmora je probao još Brezovec, no prebacio je vrata.

U drugom dijeli prvi su zaprijetili gosti i to nakon pet minuta, kada Knežević nakon prekida šutira glavom malo pokraj gola. Pet minuta nakon toga Osijek je poveo. Josip Mišić je oduzeo jednu loptu, krenuo prema golu i šutirao s ruba kaznenog prostora, Vargić je obranio, no na odbijancu je Dugandžić i Osijek vodi 1:0. Pet minuta nakon toga Dugandžić je mogao zabiti još jednom. Otišao je po desnoj strani, slomio Marića i snažno otpucao, a lopta je prošla tek nekoliko centimetara od dalje vratnice.

U 73. minuti, nakon dobre povratne lopte pokušava Mujanović no Mikulić je još jednom siguran. U 82. minuti preko gola Rijeke šutira Glavaš, a četiri minuta kasnije nakon prekida Bralić, no ponovno je malo nedostajalo. Minutu kasnije Kramarić se oslobodio Bralića i šutirao, no Mikulić je još jednom siguran, i to je bila posljednja prilika u regularnom dijelu te se pobjednik odlučio preko jedanaesteraca.

Nakon što su prva tri izvođača bili sigurni, udarac Škorića brani Vargić, a nakon pogotka Brezovca, udarca se prihvatio Antonio Perošević koji je ušao u igru par minuta ranije, nakon što nije nastupio od srpnja. Njegov udarac zaustavila je greda, a lopta se odbija na gol crtu, no ne prelazi istu. Nadu Osijeku probudio je promašaj Moisesa, no Lešković je u posljednjoj seriji siguran i Rijeka je u polufinalu.

Gosti su tako teškom mukom došli do prolaza, za kojeg su očekivali da bi im trebao doći lakšim putem, a u polufinalu ih čeka momčad Istre. Osijek može žaliti što im je fortuna okrenula leđa, no ova pobjeda trebala bi ih napuniti samopouzdanjem za ligaške susrete i žestoku borbu za ostanak u prvoj ligi.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Tsubasa13.03.2014. u 14:23
    meni je to normalno, naravno da bi im draže bilo da se u vrhu lige mlate s nama i npr sa Zagrebom /Istrom/Cibaliom, nego s poluklubovima kao što su Lokomotiva ili Split ;) Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka, Zagreb, Varteks... to treba biti velika šestorka HR nogometa, a Cibalia, Istra i Zadar odmah... [više na forumu]
    Captain Tsubasa
  • Colchoneros12.03.2014. u 23:10
    Lijepo je vidjeti podršku od drugih klubova i navijača, svaka čast Riječani!
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 23:06
    Osijek i Kohorta ne samo da su za prvu ligu nego bi se trebali stalno borit za bit među 5...nema straha od ispadanja....a što se Rijeke tiče to može i MORA bolje....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 22:48
    svaka čast na borbi danas. pokazali ste da u vama ipak ima nešto. ono što se ja pitam da li bi rezultati bili bolji da imate istog trenera kojem će se dati vremena. na vrijeme mislim na nekoliko sezona. obo što se mijenja svakih par utakmica nema veze sa sportom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 22:46
    Svaka čast ekipi Osijeka!!! Muška i agresivna igra. Na "nož"!!! Moja Rijeka je izgledala mlako, blago, nježno, kao da ne igra 11, ili 10 muškaraca nego neke lignje. Osječani (sa ciljem) su šamarali gdje god su stigli, a riječani su izgledali poput curica. Strah od duela? Žutog?... [više na forumu]
    Obrisan korisnik