Košarka

Petrović unatoč pobjedi izbačen, Hapoel i Kolejililer u uzvratu izborili četvrtfinale

Sportnet • srijeda, 12.03.2014.
Petrović unatoč pobjedi izbačen, Hapoel i Kolejililer u uzvratu izborili četvrtfinale
Foto: Kristijan Komarica

Preostali dvoboji uzvratnih utakmica osmine finala Eurokupa ponudili su očekivani, sjajne i neizvjesne utakmice, a razlog za slavlje zbog prolaska u četvrtfinale na kraju su imali Hapoel, Crvena Zvezda i Kolejililer. Prednost od nekoliko koševa u prolazak dalje, usprkos porazu, uspjela je pretvoriti jedino momčad Dejana Radonjića…

Momčad Karlisa Mužnieksa nije uspjela sačuvati prednost od četiri koša iz prve utakmice te u ovom dvoboju dalje idu Turci koji su slavili sa 72:60. Ukrajinci su dobro otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali su prednost od sedam koševa. Turska momčad dobila je drugu četvrtinu, a na odmor se odlazi s rezultatom 34:35.

U idućoj četvrtini domaća momčad preuzela je kontrolu te na odmor prije zadnje četvrtine otišla s 12 koševa prednosti. Himik do kraja nije uspio preokrenuti rezultat, a za to je najviše zaslužan opet sjajni Vladimir Golubović koji je predvodio Kolejliler ubacivši 23 poena (7/12), a dodao je i 14 skokova.

Amerikanac Romeo Travis zabio je najviše za goste, 14 poena (6/7, 0/1 trica) uz tri skoka i dvije asistencije, a Jamal Shuler ubacio je 12 poena (3/5, 0/4 trica) uz tri skoka.

Na gostovanje u Jeruzalem Ulm je došao s dva koša prednosti koji na kraju nisu bili dovoljni za četvrtfinale, Hapoel je slavio rezultatom 81:65. Iako je rezultat iz prve utakmice obećavao neizvjesnu borbu, od samog početka domaći igrači ništa nisu prepustili slučaju i već nakon dvije četvrtine imali su zadovoljavajuću prednost te su na poluvrijeme otišli s rezultatom 46:32.

Treću četvrtinu bolje je otvorio Ulm i dobio ju sa pet koševa više, ali u zadnjoj četvrtini Hapoel ne dopušta veće iznenađenje i još povećava svoju prednost. Zaslužen prolazak u četvrtfinale slave domaćini koji su cijelu utakmicu kontrolirali rezultat ne dopuštajući suparniku da ozbiljnije zaprijeti.

Hapoel je predvodio Bracey Wright s 21 poenom (3/4, 3/6 trica) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Kod njemačke momčadi najviše je zabio Matt Howard koji je ubacio 15 poena (6/8) i tome dodao pet skokova i dvije asistencije.

Nakon prvog susreta u Beogradu sve je ostalo otvoreno, a rezultat od šest poena prednosti za Zvezdu garantirao je zanimljivu uzvratnu utakmicu koja je završila pobjedom domaće momčadi 82:80, ali slavljem gostiju. Momčad Dejana Radonjića bolje je otvorila susret i prednost od nekoliko koševa uspjeli su zadržati do odmora, ponajprije zbog odličnog šuta za tri poena i skokova u oba smjera te je poluvrijeme završilo rezultatom 42:49.

Drugu dionicu bolje je otvorila momčad Ace Petrovića, nakon četiri minute igre došli su na samo koš zaostatka i trener gostiju bio je prisiljen zatražiti minutu odmora. Ipak, domaći igrači nastavili su u dobrom ritmu, prešli u vodstvo i na kraju pobijedili, ali slavlje od dva koša prednosti nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale.

Najbolji učinak kod domaćina imali su Juan Palacios koji je upisao 16 poena (7/13) uz sedam skokova, tri asistencije, ukradenom loptom i blokadom te Renaldas Seibutis s također 16 poena (8/10, 0/2 trica) uz dva skoka, šest asistencija, dvije ukradene lopte i blokadom. Prvi strijelac Crvene Zvezde bio je Raško Katić s 19 poena (8/12), a uz tri skoka upisao je i blokadu, asistenciju i ukradenu loptu.

Eurokup, osmina finala, uzvrati:
Aykon TED Ankara Kolejliler - Himik 72:60 (75:71 prva utakmica)
Hapoel Migdal Jerusalem – Ratiopharm Ulm 81:65 (89:87 prva utakmica)
Lietuvos Rytas – Crvena Zvezda Telekom Beograd 82:80 (88:82 prva utakmica)

Autor: Marija Pastuović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.03.2014. u 23:49
    sportnet, što zezate? pa nije Petrović izbačen (kao trener sa strane rukovodstva kluba), kako se mora čitati naslov, nego njegova ekipa iz daljeg natjecanja.
    narada108