Rukomet

Midtjylland i Vardar putuju u Budimpeštu, Györi nadigrao Larvik

Sportnet • nedjelja, 16.03.2014.
Midtjylland i Vardar putuju u Budimpeštu, Györi nadigrao Larvik
Foto: EPA

Zadnje kolo glavne runde riješilo je sve nedoumice oko putnica na Final Four, u Budimpeštu iz skupine 1 putuju pobjednik skupine Vardar i drugoplasirani Midtjylland. U skupini 2 Györi i Budućnost već su prije osigurali prolazak te se posljednji dvoboj ove skupine, između mađarske ekipe Györi i norveškog Larvika igrao bez rezultatskog značaja, a pobjedu prolazak na završnicu pobjedom su okrunile Mađarice...

WHC Vardar – IK Sävehof 24:18 (11:9)

Sjajna Andrea Lekić (8) predvodila je svoju ekipu do važne pobjede nad švedskim Sävehofom. Gostujuće igračice u Skopje su doputovale bez mogućnosti prolaska dalje, a Vardar je pobjedom od 24:18 završio glavnu rundu na prvom mjestu skupine 1. Naizgled lagana pobjeda od 6 pogodaka više zapravo je ponudila ljubiteljima rukometa zanimljivu utakmicu s nekoliko promjena rezultata. Već nakon 15 minuta igre Vardar je stigao do šest pogodaka prednosti, ali gošće se nisu predale i na odmor se otišlo s rezultatom 11:9.

Drugi dio bolje su otvorile Šveđanke i u 33. minuti došle do vodstva 12:11, ali domaće igračice odmah su se trgnule i na radost oko 6000 ljubitelja rukometa rezultat okrenule u svoju korist, prvo na 14:12, a nakon 49 minuta igre nizom od pet pogodaka stigle su do 19:13 te od tog trenutka čuvale prednost i mirno utakmicu privele kraju.

Za pobjedu Vardara, osim sjajne Lekić, najzaslužnije su Tatiana Khmyrova s četiri postignuta pogotka, a isto toliko su u mreži gošći ostavile Allison Pineau i Jovanka Radičević. U pobjedi i prolasku dalje s dva pogotka sudjelovala je Maja Zebić. Kod Njemica je najraspoloženija bila Jamine Roberts sa šest postignutih pogodaka.

FC Midtjylland - Thüringer HC 26:20 (15:10)

Utakmica između danskog Midtjyllanda i njemačkog Thüringera razriješila je sve dvojbe oko putnica u Budimpeštu. Dankinje su do karte za završnicu stigle pobjedom 26:20, a Njemice su ovim porazom izgubile mogućnost prolaska dalje. Domaće igračice od početka su pokazale veću želju za pobjedom i već na poluvremenu su imale pet pogodaka više, a na odmor se otišlo s rezultatom 15:10.

U drugom poluvremenu ništa se značajno nije promijenilo, a danske igračice odmah na početku odlaze na, na kraju će se ispostaviti, nedostižnih 19:10. Za gostujuće igračice prvi pogodak u drugom dijelu utakmice postiže Španjolka Alexandrina Barbosa (6) tek u 35. minuti. Dankinje su kontrolirale igru i povećale prednost s poluvremena, koja je na kraju iznosila šest pogodaka više u mreži njemačke ekipe.

Midtjylland je do pobjede predvodila Line Jörgensen koja je postigla šest pogodaka, a pratile su ju s po pet pogodaka Cornelia Groot i Trine Jensen. Najbolja kod Thüringera bila je Španjolka Barbosa, a Nadja Nadgornaja postigla je četiri pogotka za svoju ekipu.

Györi Audi ETO KC – Larvik 31:29 (14:12)

U skupini 2 sve je već riješeno, ali Györi i Larvik odigrali su zanimljivu i rezultataski napetu utakmicu. Norveške prvakinje porazom su se oprostile od Europe, bolje su bile Mađarice s dva pogotka više, a rezultat je na kraju bio 31:29. Od samog početka rezultat je bio uglavnom izjednačen te se igralo gol za gol, ali krajem prvog poluvremena bolje su se snašle domaće igračice i na odmor se otišlo rezultatom 14:12.

Drugo poluvrijeme završilo je neriješeno, 17:17, što prednost od dva pogotoka s poluvremena čini još značajnijom. Norvežanke su uspjele doći do izjednačenje pri rezultatu 23:23, ali to je bilo sve što su im Mađarice dopustile do kraja utakmice. Zanimljvo je istaknuti da su igračice na obje strane imale stopostotan učinak sa sedam metara, od ukupno osam sedmeraca, sedam ih je dosuđeno za domaću ekipu.

Kod domaćih najraspoloženije su bile Anita Gorbicz s osam pogodaka u mreži gošći i Katarina Bulatović sa sedam postignutih pogodaka. Najbolja kod Norvežanki bila je fantastična Anja Hammerseng-Edin koja je postigla čak 11 pogodaka za svoju ekipu.

tekst: Marija Pastuović

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Midtjylland26:20Thüringer HC
Vardar SCBT24:18Sävehof
1Vardar SCBT 6154:142+128
2Midtjylland 6152:147+57
3Thüringer HC 6157:156+17
4Sävehof 6149:167-182

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!