Košarka

Jones: "Zbog Howardovog izostanka moram biti agresivniji"

Branimir Korać • četvrtak, 20.03.2014.
Jones: "Zbog Howardovog izostanka moram biti agresivniji"
Foto: EPA

Jedan od igrača Houston Rocketsa koji su najviše napredovali je Terrence Jones. Jones je počeo dobivati značajniju minutažu ove sezone i to vraća vrlo dobrim nastupima...

Statistička kategorija u kojoj je Terrence Jones među najboljima u ligi je ona u razlici broja poena u pobjedi i porazu. Bolji od njega samo je Al Jefferson, a Jones bez obzira na to pokazuje kolika je njegova važnost u momčadi. U pobjedama Houstona prosječno ubacuje 13.6 poena dok u porazima ubacuje 7.7 poena. Dakle, što više poena Jonesa, to su veće šanse za pobjedu Rocketsa.

Jonesove dionice dodatno su skočile izostankom Dwighta Howarda čime je dobio još više na važnosti.

"Samo pokušavam što više sudjelovati u igri kada je to potrebno. Protiv Jazzera nije bilo Dwighta i znao sam da moram biti agresivan i pomoći da se to nadoknadi. Suigrači i treneri podižu mi samopouzdanje i pomažu mi da pokažem što mogu", rekao je Jones.

Večeras ga očekuje posebno težak posao jer će igrati protiv < b>Kevina Lovea koji dosta koristi pick&pop, segment igre koji Jones teže brani.

"U zadnje vrijeme i to se popravlja, dosta komuniciram sa suigračima, posebno kada osjetim da protivnik postavlja blok. Upravo ta komunikacija puno mi pomaže te se nadam da će biti još manje problema protiv ovog sjajnog igrača."

Jonesov napredak nije iznenadio Jamesa Hardena koji smatra da Jones može biti još puno bolji.

"Svaku utakmicu bio je vrlo važan za nas. Protiv Utaha pokazao je za što je bio sposoban, a večeras ga protiv Lovea očekuje velika utakmica. Ovo je prva prava sezona po minutaži i što se zona više ide svome kraju, to više pokazuje kako može biti iznimno opasan i efikasan. Kada suigrači u potpunosti shvate njegovu igru, bit će vraški opasan", dodaje Harden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!