Nogomet

Matija Špičić strijelac u uvjerljivoj pobjedi Intera iz Bakua

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.03.2014.
Matija Špičić strijelac u uvjerljivoj pobjedi Intera iz Bakua
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U susretu 27. kolo azerbajdžanske Premier lige momčad Gabale ugostila je Inter iz Bakua, a u 4:1 gostujućoj pobjedi pogotkom je sudjelovao i hrvatski internacionalac Matija Špičić. Pobjedom je Inter preskočio svog nedjeljnog protivnika te se nalazi na tri boda od drugoplasiranog Neftčija...

27. kolo azerbajdžanskog prvenstva donijelo je Interu iz Bakua uvjerljivo gostujuće slavlje te time i napredak na ljestvici. Nakon kompletiranog kola Inter se nalazi na diobi trećeg i četvrtog mjesta s istim brojem bodova kao i FK Baku.

Svoj obol uvjerljivoj pobjedi protiv Gabala dao je i nekadašnji član Zagreba, odnosno Istre 1961 Matija Špičić. Gosti su na vodeći pogodak čekali 13 minuta. I dok je prvo poluvrijeme, bez obzira na Interovu dominaciju, završilo s minimalnih 0:1, u nastavku su postignuta još četiri zgoditka.

Sva tri Interova stigla su brzo nakon povratka na teren. U 47. i 55. precizan je bio Mikel Alvaro, da bi samo dvije minute kasnije, desnom nogom s ruba kaznenog prostora uz samu stativu poentirao i Špičić. Jedini svoj pogodak Gabala je postigla u 88. minuti.

"Bili smo puno bolji od domaćina, uz ova četiri pogotka bilo je još prilika da zabijemo, ali najbitnije je da smo pobijedili izravnog konkurenta u borbi za Europu. Nadam se da ćemo i ove godine izboriti najmanje tu treću poziciju koja nam osigurava igranje europskih susreta", prokomentirao je Špičić za Sportnet nakon susreta.

Defenzivcu Intera ovo je treći pogodak sezone. Svoj prvijenac Špičić je postigao u sedmom kolu osiguravši bod svojoj momčadi, da bi odmah u idućem susretu svojim golom Interu donio sva tri boda.

Inter je u nedjelju demonstrirao da je izrazito jak na gostovanjima, čak 29 od 45 bodova osvojio je upravo van svog terena, a osim što se izjednačio s FK Baku, nalazi se i na tri boda od drugoplasiranog Neftči Bakua. Vodeći Karabakh odvojio se na 58 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2014. u 04:26
    je, zato ne igra bundesligu nego azerbedansku... da nesto vrijedi igrao bi u vaznom klubu... Bitno da nema vise Engleskog pacijenta i slicnih bitnih izvjestaja iz relevantnih liga... Nego se internet prostor trosi na Azerbedance... Kvaliteta portala pada...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2014. u 20:17
    Pomalo "zaboravljen", ali izuzetno kvalitetan i moderan igrac. Zaslužuje da Niko Kovac posalje svoje skaute da ga poprate...
    Obrisan korisnik