Nogomet

Istra 1961 "s puno bezobrazluka" napada Rijeku i finale Kupa

Josip Piršljin • srijeda, 26.03.2014.
Istra 1961 "s puno bezobrazluka" napada Rijeku i finale Kupa
Foto: FaH

Pulski stadion Aldo Drosina danas će biti poprište dvoboja Istre 1961 i Rijeke, a to će ujedno biti i najvažniji od šest međusobnih utakmica ovih dvaju klubova u sezoni. Ulog je plasman u finale Hrvatskog kupa što žarko žele i zeleno-žuti i bijeli.

Iako su izgubili zadnje tri utakmice uz gol-razliku 1:10, nogometaši Istre 1961 pokušat će ostaviti sve iza sebe i potpuno se posvetiti uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa. U Pulu su donijeli aktivan rezultat iz Rijeke, poraz 2:1, no vrlo vrijedan gol u gostima što znači da s minimalnom pobjedom mogu u finale.

Puljani su dosta loše igrali u posljednjoj prvenstvenoj utakmici u kojoj je Zadar odnio sva tri boda s Aldo Drosine, te je trener Pamić malo zabrinut, no vjeruje u svoje igrače. "Dat ću sve od sebe da na što bolji način spremim igrače za utakmicu. Imamo priliku napraviti nešto veliko, nešto što u Puli još nitko nije napravio. Vidimo se sutra nakon utakmice u nadi da ćemo svi skupa slaviti, a ne tugovati", kazao je.

Pamić je rekao kako još uvijek ne zna koju će jedanaestoricu poslati protiv Rijeke jer ima puno problema s ozljedama igrača. "Imam velikih problema sa sastavom, a još nam je otpao jedan važan igrač. Morat ćemo igrati s puno bezobrazluka, odgovornosti i motiva. Ne smijemo i ne možemo ponoviti blijedu igru koju smo pokazali protiv Zadra", zaključio je.

Rijeka u puno boljem raspoloženju dočekuje dvoboj s regionalnim rivalom. Osim što na uzvrat dolazi s prednošću, Rijeka je u zadnjem prvenstvenom kolu izbila na drugu poziciju, a i nema većih poteškoća s ozljedama važnih igrača.

"Ulog je velik i treba napraviti sve da mi budemo ti koji ćemo se veseliti. To je naša preokupacija čim pređemo Učku", jasan je bio trener Kek. Velika stvar za Riječane je oporavak napadača koji je u prvom dvoboju polufinala zabio dva gola, Andrej Kramarić bi trebao igrati od prve minute.

"Kramarić je danas dobro trenirao. Čak je sam izrazio želju da neke stvari na treningu dodatno napravi. Znači tu je. Usmjeren, usredotočen na utakmicu i to je dobro", rekao je Kek koji još ne zna hoće li Sharbini biti spreman, ali vraćaju se Leovac i Kvržić.

Ovo će biti ukupno peta od šest utakmica Istre 1961 i Rijeke ove sezone, a dosad su to uvijek bili vrlo zanimljivi dvoboji. U tih pet susreta palo je ukupno 17 golova uz tri pobjede Rijeke i jedan remi.

Hrvatski kup, uzvrat polufinala:
Istra 1961 - Rijeka 19h (1:2 prva utakmica)

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2014. u 17:05
    Na TV.u ili kompu naravno...?? :PP
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2014. u 17:04
    Da li neko zna da li će se tekma moći pogledati negdje? Hvala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2014. u 16:58
    Ovaj Pamic izgleda malo senilan.Kaze da "nešto ovako" u Puli nitko nije napravio.A isti klub je igrao finale kupa sa Hajdukom,samo pod drugim imenom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2014. u 15:35
    S puno bezobrazluka? Hahahaha, Pamicu, odluci oces bit zadovoljan ili ne nakon poraza. Tj, jos bolje-skini gace (ka i na Maksimiru) odma, pa nemos bit nezadovoljan nikako.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2014. u 15:00
    Sve je spremno za polazak...šal,piva,zajebancija - DERIIIIII RIJEKOOOOOOOOOOOOO!!!!!
    Obrisan korisnik