Nogomet

Dinamo protiv Slaven Belupa traži potvrdu plasmana u finale Kupa

Ivana Strahija, Ante Dubravac • srijeda, 26.03.2014.
Dinamo protiv Slaven Belupa traži potvrdu plasmana u finale Kupa
Foto: Kristijan Komarica

U uzvratnom susretu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo na svom stadionu dočekuje Slaven Belupo i na krilima sigurne pobjede iz Koprivnice traži potvrdu plasmana u finale.

Nakon što su s 2:0 slavili na Poljudu protiv Hajduka i time gotovo osigurali deveti naslov prvaka nogometaši Dinama okreću se uzvratnom susretu polufinala Kupa u kojem se sastaju sa Slaven Belupom. Sigurna pobjeda od 2:0 iz prvog susreta sugerira da Dinamo ne bi trebao imati većih problema na svom stadionu.

"Kup uvijek nosi iznenađenja, sve je moguće i nikoga ne treba podcjenjivati," rekao je u najavi Zoran Mamić i dodao: "Stručni stožer će napraviti sve kako bismo složili momčad koja će od prve minute igrati onako kako mi želimo. Lakše je to reći nego napraviti, ali nemamo pravo na krivi korak."

Dinamov strateg je svjestan da postoji opasnost od opuštanja kod njegovih igrača nakon slavlja na Poljudu: "To je možda čak i normalno. Ipak, napravit ćemo sve da se to ne dogodi i da potvrdimo dobru formu te ulazak u finale Kupa."

Osim već duže ozlijeđenih Taravela, Addyja, Husejinovića i Pamića Mamić ne može računati na još neke igrače: "Ademi ima frakturu nosne kosti, a Soudani temperaturu te imamo još neke posljedice utakmice tako da će sigurno biti novih imena u momčadi."

Za kraj se Zoran Mamić osvrnuo i na teško stanje u kojem se trenutno nalazi momčad iz Koprivnice: "Žao mi je da se klub koji je u našem nogometu ostavio dubok trag nalazi u takvoj situaciji te uz Osijek spada među dvije najlošije ekipe. Dragovoljac ipak kontinuirano igra dosta dobro te ostvaruje i dobre rezultate. Osijek i Slaven su zaista u lošoj seriji," zaključio je.

Ovog se proljeća Slaven Belupo na žalost nema čemu radovati u Kupu, jer je kao prvo uparen s hrvatskim prvakom, kojeg bi svakome bilo teško izbaciti u dvije utakmice, i kao drugo, jer je ovo proljeće katastrofalno teško za Farmaceute, koji za pobjedu ne znaju od 20. listopada.

U prvom susretu je Dinamo u Koprivnici slavio s 2:0, iako je domaćin tada pokazao bolje lice od 1:6 koliko je od istog protivnika izgubio par dana ranije u prvenstvu. No, nedjeljni susret s Rijekom ponovno je na površinu izvukao stare boljke koprivničkih nogometaša. Farmaceuti su se raspali nakon prvog primljenog pogotka, odigrali su dobro svega 30 minuta, te je sasvim jasno da je to nedostatno za bilo kakvo iznenađenje na Maksimiru.

I sam trener Elvis Scoria kazao je kako je prvenstvo i opstanak jedini cilj koji se može postaviti pred ekipu s kojom raspolaže, a da se za sve drugo treba okrenuti idućoj sezoni.

Slaven stoga u Zagreb ide odraditi utakmicu, a za očekivati je da će strateg Scoria odmarati neke od važnijih igrača. Na raspolaganju nema ozlijeđene igrače Purića i Matoša te je najavio osvježavanje momčadi, kojoj je mnogo važniji duel sa Splitom u ponedjeljak.

Hrvatski kup, uzvrat polufinala:
Dinamo - Slaven Belupo 17 sati (2:0 prva utakmica)

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!