Tenis

Nadal i Berdych u Miamiju izborili 21. međusobni okršaj

Vedran Babić • petak, 28.03.2014.
Nadal i Berdych u Miamiju izborili 21. međusobni okršaj
Foto: EPA

Novaku Đokoviću i Keiju Nishikoriju u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju pridružili su se Rafael Nadal i Tomaš Berdych. Nadal je nadoknadio set zaostatka protiv Milosa Raonica, dok je Berdych u dva seta eliminirao Aleksandra Dolgopolova...

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal položio je do sada najveći test na turniru u Miamiju. S 4:6, 6:2, 6:4 porazio je Milosa Raonica poslije dva i pol sata igre.

"Biti u polufinalu ovog turnira nakon ranog poraza u Indian Wellsu jako je važno za moje samopouzdanje. Razlika između četvrtfinala i polufinala je velika. Sutra ću morati biti još bolji", kazao je Nadal, kojega dvije pobjede dijele od prvog naslova u Miamiju.

Nakon što je izgubio prvi set, Nadal je u drugi ušao s prednošću 4:0. Treću je dionicu odlučio jedan break kod 3:3. U cijelom trećem setu Španjolac je na servisu izgubio samo četiri poena.

U polufinalu će Nadal igrati protiv Tomaša Berdycha, protiv kojeg u međusobnim ogledima vodi 17-3. Španjolac ima 16 uzastopnih pobjeda. Berdych je sa 6:4, 7:6 (3) svladao Aleksandra Dolgopolova nadoknadivši u oba seta break zaostatka.

Dolgopolov je oduzeo servis u prvom gemu meča, a u drugom je setu servirao za poravnanje kod 5:4. Imao je i set-loptu, ali je nije uspio iskoristiti. U 13. igri Berdych je osvojio prva tri poena kojima je trasirao put u svoje treće polufinale Miamija. Prije četiri godine napravio je korak dalje i izgubio u finalu od Andyja Roddicka.

"Dolgopolov je jako nezgodan suparnik. Uvjeti nisu bili idealni, bilo je dosta vjetra, no dobro sam se nosio s time", zadovoljan je bio Berdych, koji će se ovom pobjedom vratiti u Top 5 svjetske ljestvice. Trenutno je sedmi u poretku.

ATP Masters 1000 Miami, četvrtfinale:
Nadal (Španjolska, 1) - Raonic (Kanada, 12) 4:6, 6:2, 6:4
Berdych (Češka, 7) - Dolgopolov (UKrajina, 22) 6:4, 7:6 (3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac28.03.2014. u 15:16
    pobjeda Berdycha bi bila veliko iznenađenje..
    teniosac