Rukomet

Zagrebaši u prijateljskom ogledu minimalno poraženi od Maribora

Zvonka Keliš • nedjelja, 30.03.2014.
Zagrebaši u prijateljskom ogledu minimalno poraženi od Maribora

Momčad CO Zagreba ove je nedjelje zaigrala u prvom od dva međusobna prijateljska ogleda sa slovenskim Mariborom kako bi provjerila i testirala svoju spremnost prije odlaska na sam Final Four SEHA lige. U uistinu zanimljivom susretu hrvatski je prvak minimalno poražen od Slovenaca te će po pobjedu protiv istog suparnika krenuti već ove srijede u Kutiji šibica.

Rukometaši hrvatskog i regionalnog prvaka CO Zagreba ove su se nedjelje uputili u Sloveniju, točnije, u Maribor gdje su snage odmjerili s domaćinom čije redove brane i bivši Zagrebaši Ante Kaleb i Marino Marić, kao i Nikola Špelić koji i dalje muku muči s ozljedom. Zagrebaši su susret iskoristili kako bi provjerili svoju spremnost prije samoga Final Foura SEHA lige koji će se od 11. do 13. travnja održati u Novome Sadu, a na kojem će hrvatski predstavnik braniti naslov stečen na koncu protekle regionalne sezone.

U prvome od dva međusobna prijateljska susreta sa slovenskim Mariborom, trenutno treća momčad na tablici slovenske lige upisala je minimalno slavlje 32:31, no pred Zagrebašima je novi ogled s istim suparnikom ove srijede u njihovoj Kutiji šibica gdje će zasigurno željeti uzvratiti svom protivniku za ovaj nedjeljni poraz.

Na teren je od prve minute trener gostiju Boris Dvoršek poslao iskusnog vratara Ivana Stevanovića, dok su se ispred njega našli Lovro Šprem, Zlatko Horvat, Ilija Brozović, Josip Valčić, Josip Šandrk te Luka Stepančić, a u Sloveniju zbog ozljeda nisu putovali Tonči Valčić i Stipe Mandalinić, dok su Lovro Mihić i Luka Šebetić trenutačno u reprezentativnim redovima.

Dobro je gostujuća momčad krenula u dvoboj, povela je 4:0, a sjajnim se od uvodne minute pokazao i Stevanović koji odmah upisuje tri sigurne obrane. Zanimljivo je i uzbudljivo bilo u narednim minutama susreta u kojima CO Zagreba čuva svoju prednost sve do 26. minute kada Maribor preokreće rezultat u svoju korist (14:13). Međutim, do dolaska na odmor Dvoršekovi momci vraćaju stečeno vodstvo te osiguravaju prednost od dva pogotka (16:14).

Zanimljivo je bilo i u nastavku ogleda u Sloveniji u čijim su se prvim minutama istaknuli Stepančić i Josip Valčić. Uporna je tada bila domaća momčad koja sredinom drugoga dijela ponovno prelazi u vodstvo te se nanovo odvaja na minimalnu prednost (24:23), a unatoč zaostatku CO Zagreb veseli činjenica kako se na teren vratio Leon Šušnja koji nije zaigrao nakon što mu je u utakmici Kupa Hrvatske s Umagom pozlilo. Domaći rukometaši stečenu prednost čvrsto čuvaju te na koncu upisuju slavlje 32:31.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Miha Zarabec s deset postignutih pogodaka, šest je dodao Ante Kaleb, dok je četiri zabio Marino Marić. Vratari Škalički-Vran-Čudić zajedno su sakupili ukupno 13 obrana, dok je Stevanović obranio isto toliko lopti, a Filip Ivić njih dvije. Najbolji kod CO Zagreba bio je Josip Valčić sa šest golova, dok su po pet dodali Luka Stepančić, Zlatko Horvat i Josip Šandrk.

Hrvatski prvak i slovenska ekipa ponovno će se susresti već ove srijede u Kutiji šibica od 18 sati.

Prijateljska utakmica:
Maribor Branik - CO Zagreb 32:31 (14:16)

Foto: rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9231.03.2014. u 17:48
    gdje su sad oni hejteri,svi oni koji nisu vjerovali u josu,dečko je talenat treba ga istrpit,a ne tamo plakat za nekim balićem koji je prije 100 godina bio najbolji igrač na svijetu ili ovaj karačić dao nekom HSV 8 golova i on kao igrač hahahahahahahah
    tomahawk92