Košarka

Fenerbahče uvjerljiv u derbiju, dobar nastup Luke Žorića

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.03.2014.
Fenerbahče uvjerljiv u derbiju, dobar nastup Luke Žorića
Foto: EPA

24. kolo turskog prvenstva donijelo je veliki gradski dvoboj između Fenerbahče Ülkera i Galatasaraya, a uspješniji je bio Fenerbahče koji je slavio sa 77:52. Među istaknutijim pojedincima u pobjedničkom sastavu bio je hrvatski reprezentativac Luka Žorić...

Nakon vrlo slabog nastupa protiv milanskog Armanija, Fenerbahče se pred navijačima iskupio na najslađi način pobijedivši najvećeg rivala momčad Galatasaraya.

Galatasaray ove sezone u turskom prvenstvu ne igra dobro, ima dosta problema, međutim ipak se očekivao barem kvalitetniji otpor gostujuće momčadi. Međutim nakon solidnog nastupa u Kaunasu i rutinske pobjede protiv Žalgirisa, Arroyo i društvo nisu bili niti blizu te razine, a posebno se to odnosi na Arroya.

Portorikanac je odigrao slabu utakmicu, susret je završio sa samo četiri poena uz šut iz igre 2/10, a niti u razigravačkom dijelu nije bio na vrhunskoj razini podijelivši tek četiri asistencije. Izostao je i važan skakački doprinos Furkana Aldemira (četiri skoka) i Fenerbahče je imao laganiji posao od očekivanja.

Za to je ipak zaslužna i Obradovićeva momčad koja je eliminirala glavnu prijetnju kod Galatasaraya i tako si otvorila put prema vrlo važnoj pobjedi.

Nakon izjednačenog otvaranja susreta, sve je odlučeno u drugoj dionici koju je Fenerbahče dobio s čak 25:8 poslije čega se Galatasaray nije oporavio, dapače, prednost Fenerbahčea je dodatno rasla.

Čak 11 igrača domaćina upisalo je poene, a najefikasniji bili su Luka Žorić (5/6, tri skoka) i Melih Mahmutoglu (5/9, pet skokova) s po 13 poena. Bojan Bogdanović upisao je osam poena (3/7 za dva, 0/1 za tri) uz tri skoka i tri asistencije za 29 minuta. U sastavu Galatasaraya Sinan Güler upisao je 17 poena (6/15), a Henry Domercant 13 poena (5/6).

Tursko prvenstvo, 24. kolo:
Fenerbahče Ülker - Galatasaray Liv Hospital 77:52

Ljestvica:
1. Banvit 23-1
2. Fenerbahče Ülker 19-5
3. Anadolu Efes 17-6
4. Galatasaray Liv Hospital 15-9
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!