Nogomet

Guardiola: "Zadovoljan sam, Manchester United jedna je od najboljih svjetskih momčadi"

Sportnet • utorak, 01.04.2014.
Guardiola: "Zadovoljan sam, Manchester United jedna je od najboljih svjetskih momčadi"
Foto: EPA

Iako su mnogi predviđali šetnju minhenskog Bayerna kroz Old Trafford, nakon vrlo dobre utakmice obiju momčadi Bavarci kući nose neodlučen rezultat i pogodak u gostima. Trener Pep Guardiola smatra kako je njegova momčad čak imala i malo sreće, a Arjen Robben i Toni Kroos vjeruju da im pogodak u gostima daje velike izglede za plasman u polufinale.

Trener Bayerna Pep Guardiola može biti zadovoljan igrom svoje momčadi na Old Traffordu, ali ne i završnicom napada jer Bayern je usprkos silnoj inicijativi i dominaciji zapravo rijetko prijetio konkretnim prigodama pred golom Davida de Gee.

Guardiola ističe kako je njegova momčad večeras imala i malo sreće zbog promašenih prigoda Uniteda. "Prilično sam zadovoljan, jer Manchester United ima jednu od najboljih momčadi na svijetu. Postigli smo pogodak u gostima, što je važno, ali smo imali i sreće nakon prigoda Dannyja Welbecka i Waynea Rooneyja. Pogodak koji smo primili bilo je teško braniti", rekao je trener njemačkog sastava.

"Uvijek je opasno u uzvrat ići s rezultatom 1:1, ali čak i naša pobjeda od 2:1 bio bi opasan rezultat. Pokušat ćemo pobijediti u drugoj utakmici i siguran sam da to možemo, imam puno vjere u svoje igrače i nadam se da će nas navijači u Münchenu bodriti kako su to Unitedovi navijači činili večeras na Old Traffordu", dodao je.

Arjen Robben po običaju je svojim čuvarima davao puno posla i u nekoliko navrata večeras je prijetio Davidu de Gei, no njegovi udarci nisu imali potrebnu preciznost. Na kraju, izjednačenje Bayernu donio je pogodak Bastiana Schweinsteigera, a takav rezultat po Nizozemčevom mišljenju favorizira Bayern u uzvratu.

"Utakmica je bila dobra, United se orijentirao na obranu i čekao kontranapade, no 1:1 je vrlo dobar rezultat. Pokušat ćemo dovršiti posao sljedećeg tjedna", rekao je Robben po završetku susreta.

"Nije lako kada protivnik igra tako defenzivno i zatvara vam prostor za igru, a nakon što su poveli s 1:0, mislim da moramo biti zadovoljni što kući nosimo neodlučen ishod", dodao je Nizozemac.

Toni Kroos također vjeruje u prolaz i priznaje kako nije bilo lako protiv Unitedovog obrambenog bedema. "Teška utakmica, dominirali smo tijekom cijele utakmice, no United je također dao sve od sebe. Branili su se s desetoricom igrača i opasno prijetili iz kontri", kazao je Kroos.

"Učinili smo sve kako bi pronašli rupe u njihovoj obrani i na kraju mislim da smo posve zasluženo postigli pogodak, tako da rezultat nije loš. U uzvratu su nam sve opcije otvorene."

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Barcelona1:1Atlético Madrid
Manchester United1:1Bayern
Real Madrid3:0Borussia D.
PSG3:1Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 18:53
    mislim da se guardiola već dosta dokazao, nema mu se šta prigovarat kad opet ima rezultat s tom igrom, al meni se ipak više sviđao bayern iz prošle sezone!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 13:25
    Mandžo mora igrat, tu nema druge i snjim mogu ko šale opet osvojit LP, Pep samo neka se vrati na Juppov način igre i trofej je opet tu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 12:11
    Samo ti pili naopako Katalonče, to da United ima jednu od najboljih svjetskih momčadi ne vjeruje čak ni najzagriženiji fan. Zapanjujuće je koliko su opasniji kad imaju špicu u igri, ja Müllera nisam ni primjetio dok je igrao, a moram priznat da sam očekivao više od toliko napuhanog Bayerna, u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 11:59
    Poštujem Bayern, ali radi Guardiole bih volio da Manđukić ode na kraju sezone. Dovode Lewandowskog, dvojica odličnih napadača koji se neće naigrati sa njegovim ''lažnim devetkama''....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 11:02
    Dao Bog da ispadneš zbog tvojih gluposti..najbolji strijelac lige ti sjedi na klupi..bitno je tebi da imaš posjed lopte..nikad te neću svrstat u velike trenere..doći na gotovu ekipu i nastaviti s istim igračima gdje je tvoj prethodnik stao nije umjetnost.
    Obrisan korisnik