Rukomet

Francuski rukometaši bolji od Norvežana, Danska od Slovenije

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.04.2014.
Francuski rukometaši bolji od Norvežana, Danska od Slovenije
Foto: EPA

Reprezentativni termin u travnju reprezentacije Danske, Francuske, Norveške i Slovenije iskoristile su za odigravanje treće faze Zlatne lige. U prvom susretu dana Francuska je svladala Norvešku, dok je debitanta ovog natjecanja porazio domaćin...

Francuska - Norveška 27:25 (15:11)

U trećem međusobnom dvoboju u okviru Zlatne lige rukometaši Norveške upisali su i treći poraz protiv izabranika Claudea Oneste. U još ponešto ležernijem ritmu u odnosu na dvoboje ove dvije momčadi u prethodnim fazama natjecanja, Francuska je bila kvalitetnija i konkretnija, unatoč kriznom periodu u drugom dijelu.

Nikola Karabatić već je u prvom poluvremenu nastavio tamo gdje je stao na Europskom prvenstvu, vodeći napade svoje momčadi i ravnajući vanjskom linijom koju su uz njega još činili Accambray i oporavljeni Barachet. Član Barcelone u prvih je pola sata postigao pet pogodaka uz jedan promašaj, dok je lijevi vanjski Montpelliera William Accambray dodao svoja četiri.

Na drugoj strani u prvom poluvremenu istaknuo se Christoffer Rambo s 3/3. Norveški sastav desetak je minuta, u tom istom poluvremenu, bezuspješno pokušavao smjestiti loptu iza Omeyera, no u igri su ga držale francuske tehničke pogreške. 2:0 serijom Ramba Norvežani su se u 23. minuti primaknuli na -3, Onesta je tada pozvao minutu odmora, u igru je po prvi puta uveo i kapetana Fernandeza te se na odmor otišlo s 15:11.

Početne minute drugog dijela donijele su dva pogotka Kentina Mahea, ali i francusku nonšalantnu igru u napadu, igru koja je rezultirala revijom promašaja te potpunim norveškim povratkom. Dok su Abalo, Accambray i ostatak društva redali promašaje, Hippo i Linboe doveli su svoj sastav na korak do poravnanja, a zatim u 42. minuti i do 18:18.

Nakon još jednog Onestina time-outa Karabatić se vratio pogocima, još jednom se u listu strijelaca upisao i Mahe i ponovno je na francuskoj strani semafora stajalo dva prednosti. Prvi susret treće faze Zlatne lige završio je rezultatom 27:25 u korist Francuske, točku na i stavio je upravo Karabatić, svojim devetim pogotkom iz 11 pokušaja, no treba spomenuti kako je 15 sekundi prije kraja Norveška stvarala presing ne bi li uspjela stići do remija nakon što je O'Sullivan pogodio za dolazak na jedan razlike.

Danska - Slovenija 31:25 (15:12)

Reprezentacija Slovenije treći je "gostujući" sastav u ovom natjecanju. Uz stalne Dansku, Francusku i Norvešku, slovenskoj je vrsti pripala uloga Hrvatske, odnosno Katara koje su se natjecale u prvoj, odnosno drugoj fazi Zlatne lige.

Prvo poluvrijeme susreta između domaćina turnira i slovenski rukometaša okončano je gotovo identičnim rezultatom kao ono u prvom dvoboju dana. Danska je na odmor otišla s tri pogotka prednosti, a najzanimljiviji dio tog prvog poluvremena sigurno je bio onaj u kojem je sastav Ulrika Wilbeka s minimalnih 7:6, i slovenskim napadom za izjednačenje, u svega nekoliko minuta stigao do 10:7. Inače, dugogodišnjem danskom izborniku nedjelja će biti posljednji "radni dan" na ovoj funkciji.

I dok je Hans Lindberg nastavak susreta otvorio s dva uzastopna pogotka, slovenskom sastavu trebale je sedam minuta da bi stigao do prvog pogotka u drugom dijelu. autor tog pogotka bio je Gašper Marguč. Ponajviše zahvaljujući svom vrataru Marcusu Cleverlyju koji je skinuo nekoliko nanizanih zicera, Danska je u tom periodu udvostručila svoju prednost s predaha.

Reprezentativci Slovenije do kraja nisu uspjeli popraviti pad u toliki zaostatak, do kraja dvoboja bili su i u osjetnijem da bi na kraju svoju premijeru na ovom natjecanju arhivirali s -6 porazom. Treba spomenuti kako je kadar Borisa Denića na ovom turniru oslabljen za Matevža Skoka, Gorazda Škofa, Dragana Gajića, Vida Kavtičnika, Luku Žvižeja i Uroša Zormana.

Petak mu nosi dvoboj protiv pobjednika prve utakmice. Francuska, koja je u Dansku doputovala bez ozlijeđenih Narcissea i Nyokasa, u tom će susretu pokušati popraviti igru s crte nakon što se protiv Norvežana niti jedan pivot nije upisao u strijelce. U drugom susretu dana sastat će se Norveška i Danska, ponovno u terminu od 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!