Rukomet

Slovenija i Norveška za pogodak uspješnije od Francuske i Danske

Mihaela Bradovski • petak, 04.04.2014.
Slovenija i Norveška za pogodak uspješnije od Francuske i Danske
Foto: Simon Maljevac

Nakon što su u četvrtak reprezentacije Francuske i Danske stigle do očekivanih pobjeda, petak je donio drugačija raspoloženja u redovima sve četiri vrste na turniru. Minimalna slavlja otišla su na slovensku i norvešku stranu pa tako nedjelju svi dočekuju s istim (ne)uspjehom - jednom pobjedom i jednim porazom...

Francuska - Slovenija 26:27 (13:14)

Slovenija, jedina reprezentacija u ovom društvu koja nije nastupila na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, danskoj se publici željela predstaviti u boljem izdanju o odnosu na jučerašnji dvoboj s domaćinom, a prema predstavi kroz oba poluvremena u tome je i uspjela. Sjajan je s osam pogodaka iz isto toliko pokušaja bio Simon Razgor, a pet je dodao Dolenec. Na drugoj strani najuspješniji je bio Joli sa šest zgoditaka.

Francuski izbornik Claude Onesta priliku je odlučio dati igračima koji u četvrtak nisu nastupili, ili su periodično ulazili u igru, priliku je dobio i pivot Benjamin Afgour, no bez obzira na to što su europski prvaci po prvi puta zaigrali u ovom sastavu, isto ne umanjuje pozitivne stvari sa slovenske strane.

Svoje bolje izdanje slovenska je vrsta pretvorila u 10:7 u drugom polovici prvog dijela, no na odmor je otišla tek s pogotkom prednosti nakon što Francuzi u posljednjih pet minuta stigli do nešto bržih i lakših pogodaka u odnosu na raniji period. Pomogao je tome i čovjek više na terenu za Onestinu momčad, nakon što je kod 14:11 isključen upravo Afgour, 21-godišnji pivot Dunkerquea.

Njegov suigrač, vratar Vincent Gerard, u nastavku je zamijenio Dumoulina, te je s dvije rane obrane već u 32. minuti gurnuo svoju momčad u priliku da poravna. Priliku je u 15:15 pretvorio Timothey N'Guessan. Za potpuni preokret pobrinuo se Honrubia u 36. minuti, u trenucima kada je Slovenija ponovno imala isključenog igrača.

PSG-ovo krilo uskoro je iz kontre pogodilo za +3, a novi su se problemi za slovenske rukometaše očekivali nakon 42. minute i trećeg isključenja Mateja Gabera, no Denićevi igrači nedugo zatim ponovno su se našli u prednosti. Negativan rezultat za Francusku je značio samo jedno, ulazak kapetana Jeromea Fernandeza, no dramatična završnica nije se izbjegla.

Oba sastava u zadnje dvije minute ušle su s igračem manje, Slovenija s pogotkom više, a toliko je, unatoč još jednom isključenom igraču, uspjela zadržati do samoga kraja. Priliku da potvrdi ovu pobjedu slovenski će reprezentativci imati u nedjelju protiv Norveške, dok Francuze očekuje "repriza" finala EP-a protiv Danske.

Danska - Norveška 31:32 (14:14)

Baš poput Oneste, i Ulrik Wilbek odlučio se večeras za "šaren" sastav, pa je tako nekolicina startera susret mirno promatrala s tribine, štedeći energiju za nedjelju i sudar s Francuskom. Norveška je pak imala veliku želju, nakon poraza od Francuza, ponoviti uspjeh iz prve faze Zlatne lige kada je svladala Dance rezultatom 32:26, a svakako i isprati težak poraz iz drugog kruga (34:22).

Semafor je nakon 13. minuta igre pokazivao izjednačenje, a tada propuštenu priliku da prebace prednost na svoju stranu Norvežani su preko Lindboea ispravili u 16. minuti. Odmah u idućoj akciji iza Landina poentirao je i Espen Lie Hansen, a na ulasku u zadnjih 10 minuta prvog dijela danski je sastav pao u zaostatak od tri pogotka.

Landin, nekoliko tehničkih pogrešaka norveškog sastava i brzi danski pogoci režirali su još jedan povratak domaće vrste, a u nastavak se ušlo pri 14:14. A ključne minute drugog dijela, samim time i minute koje su prelomile utakmicu, bile su one u kojima je Norveška stigla do pet razlike sjajnom serijom koju je za 24:29 završio Myrhol.

Vratila se Danska u 56. minuti, u trenutku kada je imala igrača više, na pogodak zaostatka, za 29:30 pogodio je Hansen, no samo minutu kasnije Rambo vraća na +3 te se domaćin unatoč svim naporima i podršci s punih tribina, više ne uspijeva vratiti.

Hansen je u posljednjoj sekundi pucao neprecizno preko postavljenog bloka i bio je to početak slavlja za Norvežane. Sve četiri reprezentacije tako će u posljednji dan ući s porazom i pobjedom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!