Ostali sportovi

Sokol poražen u četvrtfinalu, Hogač zaustavljen u repesažu

Branimir Korać • subota, 05.04.2014.
Sokol poražen u četvrtfinalu, Hogač zaustavljen u repesažu
Foto: EPA

Finska Vantaa domaćin je Europskog prvenstva u hrvanju, a nakon što su podijeljene medalje u slobodnom stilu, na redu je grčko-rimski. U subotu su u akciji bila trojica hrvatskih hrvača, a najbliži borbi za medalje bio je Tonimir Sokol...

Hrvatska je u Finsku otputovala samo s hrvačima prijavljenim za grčko-rimski stil pa je tako prvu polovicu natjecanja bila bez nastupa, no zato su u subotu trojica hrvatskih hrvača bila u akciji.

Tonimir Sokol u kategoriji do 59 kilograma stigao je do četvrtfinala gdje je glatko poražen od predstavnika Srbije Kristijana Frisa. Višestruki osvajač medalja s velikih natjecanja uvjerljivo je svladao Sokola koji je u četvrtfinale došao nakon naporne borbe protiv Danca Tobiasa Fonnesbeka i tijesno izborene pobjede. U preliminarnoj rundi Sokol je lakoćom svladao tehničkim tušom Rumunja Alexa Anechiteija.

Zlatno odličje na kraju je odnio Bugarin Aleksandar Kostadinov efektnom i vrlo uvjerljivom pobjedom protiv potpuno nemoćnog Moldavca Victora Ciobanua.

Dominik Etlinger neočekivano lako oprostio se od Europskog prvenstvo uvjerljivim porazom protiv Slovaka Istvana Levaija. Levai je već u prvoj rundi ostvario visoku prednost i poveo s 5:0 nakon čega se Etlinger nije uspio vratiti u meč i izgubio je s visokih 8:0.

U akciji je bio i u kategoriji do 98 kilograma Siniša Hogač koji baš i nije imao previše sreće sa ždrijebom. U preliminarnoj rundi je s uvjerljivih 14:4 svladao Makedonca Timura Hamikoeva, no onda je išao na prvog favorita Armenca Artura Aleksanjana koji ga je glatko svladao s 8:0. Aleksanjan je kasnije osvojio i zlatno odličje, a Hogač je otišao u repesaž gdje je poražen od Ukrajinca Volodymyra Vasylieva s tijesnih 5:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!