Tenis

Davis Cup: Hrvatska u goste Nizozemskoj, Krajan: "Mogli smo proći i bolje"

Vedran Babić • utorak, 08.04.2014.
Davis Cup: Hrvatska u goste Nizozemskoj, Krajan: "Mogli smo proći i bolje"

Od 12. do 14. rujna ove godine hrvatska Davis Cup reprezentacija povratak u Svjetsku skupinu tražit će u gostima kod - Nizozemske. Izbornik Željko Krajan vjeruje u prolaz iako kaže kako je bilo i boljih opcija...

Na izvlačenju u Londonu ovog utorka odlučeno je kako Hrvatska ide u goste Nizozemskoj u kvalifikacijama za povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa. S obzirom na to da je riječ o prvom međusobnom susretu dvaju reprezentacija, domaćinstvo je određeno dodatnim ždrijebanjem. Više je sreće imala Nizozemska.

Izbornik Željko Krajan smatra kako je Hrvatska kao nositelj mogla proći i bolje.

"Imali smo i boljih opcija, poput Indije ili Uzbekistana. Normalno da vjerujemo u pobjedu, bez obzira što ćemo biti gosti. No, jasno je da nam neće biti lako. Nizozemska ima dva odlična igrača u sastavu, a tu pogotovo mislim da na Robina Haasea, koji je vrlo jak na zemlji. Vjerujem da će upravo to biti podloga za koju će se i odlučiti."

Nizozemci su svoj posljednji nastup imali u veljači ove godine kada su u prvom kolu Svjetske skupine u Ostravi izgubili od Češke 3-2. Robin Haase donio je prvi bod svladavši Radeka Štepaneka, da bi Tomaš Berdych protiv Igora Sijslinga vratio stvari na početak.

U igri parova Berdych i Štepanek bili su bolji od Haasea i Jean-Juliena Rojera, a u nedjelju je pobjedu Čeha potvrdio Berdych porazivši Thiema De Bakkera.

U ovom trenutku Nizozemska, čiji je izbornik bivši tenisač Jan Siemerink, ima dvojicu tenisača među 100 na pojedinačnoj ljestvici. To su Haase (47.) i Sijsling (55.). Jesse Huta Galung je 133., a De Bakker 154.

Na ljestvici parova najbolji njihov tenisač je Rojer (34.). Sijsling je 93., Huta Galung 135., itd.

Ako ne bude nepredviđenih okolnosti poput ozljeda, nizozemski sastav trebali bi činiti Haase, Sijsling, De Bakker i Rojer, baš kao u spomenutom ogledu s Češkom.

Svoj najbolji rezultat Nizozemska je ostvarila 2001. godine kada je u polufinalu na domaćem terenu izgubila od Francuske (3-2).

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis Cupa, 12. - 14. rujna 2014:
Nizozemska - Hrvatska
Indija - Srbija
Brazil - Španjolska
Izrael - Argentina
Kanada - Kolumbija
SAD - Slovačka
Australija - Uzbekistan
Ukrajina - Belgija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2014. u 20:11
    Šta filozofirate bezveze, pa praktički na isto dođe ako je najslabiji nositelj ili najjači nenositelj, i dalje je to ista reprezentacija Nizozemske. Činjenica je da moramo biti na najvišoj razini ako želimo u Svjetsku skupinu dogodine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2014. u 17:34
    Hatsune bio bi zadovoljan jer si bili u nositeljima jedna španjolska,argentina,srbija,sad,a kad su postali nositelji i mogli smo izvuć tamo neku kolumbiju,uzbekistan,izrael,brazil i indija,a izvukli smo najjačeg protivnika od svih njih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2014. u 15:17
    a kad krajan nije znao da ćemo biti nositelji rekao je da želi belgiju ili nizozemsku (koja je u tom trenu bila nositelj). sad nije zadovoljan. nositelji smo i trebali bi pobijediti bilo kog izvučenog, nizozemska ništa posebno
    Obrisan korisnik
  • matbaric08.04.2014. u 14:51
    Krajanu. šta bi ti da nam netko pusti za svjetsku skupinu. Dobar je zdrijeb treba to odigrat kak spada i prolazimo ziher ali u 100% pristup drugačije nejde. Uvijek smo jači kad nas se podcijeni tipa Poljska...
    matbaric
  • Obrisan korisnik08.04.2014. u 14:38
    Ovo bi trebali proć, ali zanima me ko će igrat uz čilića prvi dan ukoliko dodig ne digne svoju formu, dodig ili čorić?
    Obrisan korisnik