Nogomet

Tomislav Rukavina: "Moramo biti pametni i strpljivi"

Iz Osijeka:Mario Katušić • petak, 11.04.2014.
Tomislav Rukavina: "Moramo biti pametni i strpljivi"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Osijeka se, u vrlo dobroj atmosferi, pripremaju za susret protiv Zadra u Gradskom vrtu. Nakon vrijednih šest bodova kojima su odmakli najbližoj pratnji bitno je potvrditi te bodove protiv ekipr koja bi Osijeku trebala biti po mjeri. Susret su najavili trener Tomislav Rukavina i prvotimac Marin Glavaš.

Zadovoljni trener Osijeka Tomislav Rukavina, već četvrti šef struke ove sezone i prvi koji je uspio povezati dvije pobjede, rekao je kako teku pripreme za susret: "Sve se odvija standardno, imali smo treninge na terenima Metalca, koji su prošli odlično i sjajno djeluju na igrače. Motivira ih cijeli ambijent i odlični uvjeti. Zdravstveno stanje, s druge strane, nije najbolje. Frane Vitaić, Valentin Babić i Karlo Lulić neće još neko vrijeme konkurirati za momčad."

Nažalost, u subotu neće biti ni Josipa Mišića koji je u posljednjim susretima "eksplodirao". "Mišića također nema, nismo sigurni ni hoće li biti spreman za utorak u Koprivnici, no nadamo se da hoće. Ne trenira punim intenzitetom i rizik od ozljede je velik i bitno je da ga u ovom susretu ne izgubimo za iduće. Danas nakon treninga ćemo sve znati oko spremnosti cijele momčadi", rekao je Rukavina.

Nedostatak važnih pojedinaca u veznoj liniji mogao bi rezultirati i promjenom formacije, što je Rukavina i najavio: "Zbog nedostatka veznih igrača nije sigurno ni hoćemo li startati u našoj standardnoj formaciji, koja je 4-3-3 ili 4-1-4-1. Postoji mogućnost da zaigramo 4-2-3-1 formaciju, no sigurno ćemo ostati u formaciji s jednim napadačem."

Postavljeno je pitanje i kakvo je stanje s Antonijom Peroševićem, koji bi mogao pomoći u ovim posljednjim susretima. Rukavina je najavio da će priliku imati: "On još uvijek nije u optimalnom stanju, no radi odlično na treningu i vjerujem da će nam biti pravi joker u ovim susretima do kraja."

Zadar je opasna momčad, koja je više bodova osvojila na gostovanjima nego na svom terenu, no Rukavina misli da zna kako treba igrati protiv njih. "Moramo vršiti malo veći pritisak nego do sada, pošto su nam bodovi neophodni, no Zadar je momčad koja igra na kontre i sigurno će nas probati svojim stilom igre navući da se otvorimo, pa da nas iskontriraju. Duže vremena to rade i to su usavršili i tu postoji opasnost. Moramo biti pametni i strpljivi", iznio je svoj plan trener prvoligaša s Drave.

O opasnostima u redovima Zadra dodao je: "Ostali su bez nekoliko važnih igrača, no doveli su one kojima odgovara isti taj stil igre i opasni su kao i do sada. Sigurno su im najopasniji Ivančić i Tadić, no tu je i Banović koji sjajno ulazi iz drugog plana, kao i Weitzer koji je odličan igrač."

Za kraj se novinarima obratio i prvotimac Marin Glavaš koji je iznio još jedan razlog zašto je sutrašnja utakmica važna: "Sutra je rođendan Kohorte i planiramo im pokloniti tri boda. Nakon ove dvije pobjede poraslo je samopouzdanje te je atmosfera u svlačionici trenutno sjajna. Sretan sam što mi je trener dao priliku da igram, trudio sam se do sada, par godina sam koristio pružene prilike i drago mi je da napokon igram standardno."

Utakmica je na rasporedu u 19 sati, a ulaz na stadion je besplatan za sve zainteresirane gledatelje.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 18:25
    ajdeee Osječeeeee !!!
    Obrisan korisnik