Nogomet

Stanko Mršić: "Nismo odustali od prvog mjesta iako je razlika za Zagrebom velika"

Davor Mikulić • petak, 11.04.2014.
Stanko Mršić: "Nismo odustali od prvog mjesta iako je razlika za Zagrebom velika"
Foto: Sandro Donda

Uoči posljednjih sedam kola aktualne drugoligaške sezone nogometaši Cibalije nalaze se na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka iza vodećeg Zagreba. Loša proljetna izdanja i prije svega gubitak čak sedam bodova na domaćem terenu doveli su Vinkovčane u situaciju da, osim sustizanja momčadi iz Kranjčevićeve, moraju braniti i mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za MaxTV Prvu ligu. U razgovoru za Sportnet trener Vinkovačkog drugoligaša Stanko Mršić govori o posljednjim dvjema utakmicama svoje momčadi, izgledima za povratak u elitni razred hrvatskog nogometa, ali i nadolazećim susretima koji ih očekuju...

Devet dana nakon otkaza treneru Damiru Petraviću sportskoj javnosti je kao novo rješenje predstavljen Stanko Mršić. U svom trećem mandatu na klupi Cibalije ima nimalo lagan zadatak, a iza njega su već dvije odrađene utakmice. Nakon teško izborene, pomalo i sretne domaće pobjede nad Segestom uslijedio je visoki poraz od Lučkog, a novi gubitak bodova samo je nastavak niza loših rezultata. Za razliku od jesenskog dijela prvenstva Zagreb je iskoristio svaku ukazanu priliku i maksimalnim učinkom sa sedam pobjeda učvrstio se na prvom mjestu.

Unatoč svemu, Mršić tvrdi kako Cibalia nije odustala od prvog mjesta, bez obzira što opasno prijete Inter i Gorica koji će se ovoga petka sastati na otvaranju 27. kola. "Razlika je velika, Zagreb je sedam bodova ispred nas, ali ima još dosta za igrati do kraja prvenstva. Mi prvo moramo braniti drugo mjesto i osvajati bodove, tek onda gledati na njih. Imaju i oni još teških utakmica, a prije svega mislim na Goricu i Inter." Dakle, zaista je sve moguće jer prve četiri momčadi koje su najozbiljniji kandidati za prvoligaško društvo imaju za odigrati međusobne susrete.

Moramo ići utakmicu po utakmicu. Imamo još sedam kola do kraja, veliki broj bodova je u igri i ništa nije gotovo. Već u subotu nam dolazi Solin i biti će to još jedna teška utakmica. No, nas ne zanima ništa osim pobjede.

U Zagrebu je prošle nedjelje upisan drugi najveći poraz ove sezone. Nakon Solina i Lučko je četiri puta treslo mrežu vratara Filipovića, ali Cibalia je imala i puno lošijih izdanja pa ostaje dojam kako je rezultat ipak nerealno visok. Obrana je, još jednom, bila najveći problem. S tim se slaže i strateg Vinkovčana.

"Utakmica je bila organizacijski vrlo dobra, ali obrana nije bila na razini kakvu svi očekujemo. Rekao bih kako oni nisu niti imali veliki broj prilika za gol, posebno onih pravih, ali eto postigli su četiri. Međutim, ima s naše strane dosta dobrih stvari koje se mogu izdvojiti, a za kojima možemo žaliti. Pogodili smo gredu, promašili već peti udarac s bijele točke ove sezone, imali gotovo četrdeset naleta na njihov gol..."

Da je danas kraj prvenstva, put kluba s Bosuta do MaxTV Prve lige vodio bi preko dodatnih kvalifikacija. Unatoč mišljenjima mnogih kako Cibalia tamo nema nikakve šanse, Mršić ima drugačiji pogled na tu situaciju. "Ne bojimo se mogućnosti igranja tih dodatnih kvalifikacija, ali sigurno da će biti teško koga god dobili", jasan je bio Mršić.

Tri momčadi kandidiraju za spašavanje svog statusa na taj način i možemo reći kako svaka poznaje situaciju u Cibaliji. Momčad Hrvatskog dragovoljca vodi Davor Mladina, posljednji trener koji je uveo Cibaliju u Prvu ligu, u Koprivnici su neki bivši igrači, a susreti sa Osijekom svima su poznati. "Osijek bih izbjegao jer su susreti s njima uvijek teški, a oni su se sada malo i odvojili od Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca. Ako bih morao birati između tih dviju momčadi, uzeo bih Belupo."

Autor: Davor Mikulić

Supersport Prva NL

1Zrinski 2844:13+3169
2Šibenik 2857:17+4067
3Vukovar '91 2846:30+1652
4Jarun 2832:40-837
5Sesvete 2832:32036
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2014. u 12:45
    Ajde nemojte samo negativno! pustite ove jazavce! Paminjo je odbio ponude Sarajeva i Maccabia Haife kako bi s Istrom pokušao ostvariti nešto više! Za svaku pohvalu. Paminjo Car!!
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199011.04.2014. u 16:21
    Kako se meštar prišalta u svoje prirodno okruženje, ko da nikad nije ni odlazija iz Cibalije. Započne sezonu s ambicijama za vrh prve lige, završi s ambicijama za osvajanje druge lige :)) vidiš šta je bit svjetski trener
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 15:44
    promjena trenera u HNLU kao na ringišpilu, mršić 3. put u cibaliji, scoria 2. put u belupu, vulić u hajduku kad zatreba...a ne, nisam ih zaboravio, nego namjerno ostavio za kraj. šampioni: kruno jurčić i brankec ivanković. na poziv gazde mašu repom kao pudlice! živjeli!
    Obrisan korisnik