Rukomet

Dvoršek:"Ušli smo u susret s grčem, nismo bili oni pravi i Vardar je zasluženo pobijedio"

Iz Novog Sada:Danijela Lemaić • petak, 11.04.2014.
Dvoršek:"Ušli smo u susret s grčem, nismo bili oni pravi i Vardar je zasluženo pobijedio"

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb u polufinalnom dvoboju završnice SEHA Gazprom South Stream Lige nisu uspjeli svladati Vardar i tako se plasirati u finale u kojem bi imali priliku braniti prošlogodišnji naslov prvaka. Netom nakon dvoboja susret su prokomentirali treneri Boris Dvoršek i Raul Gonzales, kao i igrači Igor Karačić i Mario Vuglač

U srazu aktualnog i prvog regionalnog prvaka bolji je bio Vardar 30:22 i tako se plasirao u finale natjecanja gdje će pokušati po drug put podići pehar, a na putu k tome stajat će mu bolji iz utakmice Meškov Brest-Tatran Prešov. U dvoboju u kojem je igru od prve minute nametnuo makedonski prvak momci Borisa Dvoršeka tek su se u par navrata približili na minus dva, ali duža klupa Makedonaca nije im dopustila da se vrate u priključak te će tako, nakon prve završnice SEHA GSS lige, ponovno igrati za treće mjesto.

Trener Vardara Raul Gonzales osvrnuo se na pobjedu svoje ekipe koju za samo par dana čeka ogled četvrtfinala Lige prvaka s Flensburgom: "Zadovoljni smo pobjedom, imali smo odličnu obranu što je vrlo važno kako bi mogli imati sporiji napad. Zagreb ima dobrog trenera, ali mlade igrače koji nemaju dovoljno iskustva. Ne razmišljam o nedjeljnom protivniku, nama je najvažnije da odigramo dobro finale."

"Prije utakmice najavljivali smo da poštujemo ekipu Zagreba i kao što se zna ona ima potencijala, ali kao mlada ekipa ima dosta oscilacija. Od kada je Gonzales došao na mjesto trenera počeli smo igrati odlično, pokazali pravu prgavost i taktički smo dobro posloženi. U finalu ćemo pokušati odigrati kao danas i nadam se kako će nam to biti dobra uvertira za utakmicu s Flensburgom. Što se tiče suparnika u nedjelju volio bih da to bude Meškov Brest kako bih se susreo s bratom", kazao je Igor Karačić koji je Zagrebovu mrežu zatresao sedam puta.

Bili smo u velikom grču prvo poluvrijeme u kojem smo napravili mnogo grešaka uslijed čega se Vardar odlijepio na +5. Uspjeli smo se vratiti dva puta na minus dva, ali Vardar je bio bolji danas", rekao je Zagrebov trener Boris Dvoršek o samom susretu te nastavio "Odigrali smo lošu utakmicu u kojoj nam je nedostajao natjecateljski duh. Imali smo mjesec dana bez pravog dvoboja i ovakve stvari se jednostavno događaju kada izgubite ritam natjecanja."

Pred Zagrebašima je sada susret za treće mjesto za koje će se boriti s boljim iz dvoboja Meškov Brest-Tatran Prešov: "Nemamo puno vremena za plakanje, naime, čeka nas utakmica za treće mjesto za koju se moramo regenerirati. Moramo se dići i vratiti u natjecanje jer nas još čeka i završnica domaćeg prvenstva."

"Stipi Mandaliniću se okrenulo koljeno te za sada to ne izgleda dobro, ali vidjet ćemo koja je težina ozljede", osvrnuo se Dvoršek na trenutak kada je teren morao napustiti Stipe Mandalinić.

Mario Vuglač, koji je u pobjedu Zagreba ugradio šest pogodaka netom nakon dvoboja je rekao: "Dugo smo se pripremali za ovu utakmicu i znali smo što nas čeka te kako Vardar igra. Kad je krenuo susret nismo bili pravi i kada gubite četiri, pet golova razlike od momčadi kao što je Vardar nije se lako vratiti u susret, naime, zna dobro čuvati rezultat."

Foto: Matija Hećimović

Regionalna liga - Final Four

polufinale

RK Zagreb22:30Vardar Skoplje
Prešov30:31Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Regionalna liga - Final Four

polufinale

RK Zagreb22:30Vardar Skoplje
Prešov30:31Meškov Brest

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 12:33
    Nije niti Bota toliko kriv kaj mu je ekipa sastavljena od limitiranih igrača, gobcevih pulena i ostalih menađerskih igrača, da je to pravi Zagreb igrači ko Matić i Valčić nebi nikad mogli biti blizu prve ekipe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 23:49
    bota lagano pakira kofer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 22:39
    "Nemamo puno vremena za plakanje, naime, čeka nas utakmica za treće mjesto za koju se moramo regenerirati. Moramo se dići i vratiti u natjecanje jer nas još čeka i završnica domaćeg prvenstva." Ja kazem:Nista ti drugo ni preostaje.Kako igrate nece ni tu biti lako slazem se "Ušli smo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik