Regionalna liga - Final Four, polufinale, 11.04.2014.
RK Zagreb
RK Zagreb 22:30 Vardar Skoplje
Vardar Skoplje

Karačić i Milić odveli makedonski Vardar u borbu za naslov

Iz Novog SadaZvonka Keliš • petak, 11.04.2014.
Karačić i Milić odveli makedonski Vardar u borbu za naslov
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Rukometaši CO Zagreba u prvom se polufinalu SEHA lige nisu uspjeli pokazati u najboljem svjetlu te su nakon 60 minuta igre uvjerljivo poraženi od makedonskog i prvog regionalnog prvaka, ekipe Vardara. Zagrebaši tako u nedjelju neće moći braniti naslov regionalnog prvaka osvojen protekle sezone već će u borbu za treće mjesto u SEHA ligi.

CO Zagreb - Vardar 22:30 (10:12)

Polufinale SEHA GSS lige
NOVI SAD - Dvorana Spens, Gledatelja: 1975
Suci: Pandžić/Mošorinski (Srbija)

CO Zagreb: Stevanović (3 obrane), Ivić (11 obrana); Brozović 1, Stepančić 4, Matulić, Šprem, Šebetić, Horvat 4, Šušnja, Šandrk, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Obranović 2, Vuglač 6, Kovačević 1
Trener: Boris Dvoršek

Vardar: Milić (9 obrana), Malumbres, Angelov; Kozlina, Pribak 3, Toskić 2, Raković 4, Petrić 2, Marković 3, Karačić 8, Dujšebajev, Abutović, Lazarov 2, Dibirov 2, Brumen 3, Čipurin 1
Trener: Raul Gonzales

Sedmerci: CO Zagreb: 1/1; Vardar: 2/3
Isključenja: CO Zagreb: 10 min.; Vardar: 4 min.

Najbolje četiri momčadi SEHA lige ovoga su se vikenda okupile u Novome Sadu kako bi snage odmjerile u borbi za novi, treći naslov regionalnog prvaka. Aktualni regionalni i hrvatski rukometni prvak CO Zagreb na teren je krenuo prvi, naime, u prvome je polufinalu ovoga petka u sklopu Final Foura zaigrao protiv makedonskog prvaka Vardara koji odlične rezultate ove sezone niže u Ligi prvaka. Upravo stoga pred gledateljima i navijačima u dvorani Spens vrijeme je bilo za odlične rukometne minute.

Trener Boris Dvoršek na teren je od prve minute poslao vratara Ivana Stevanovića, dok su se u napadu našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Josip Valčić, Sandro Obranović, Ilija Brozović te Antonijo Kovačević. Na tribini su, pak, mjesto zauzeli Teo Čorić i Lovro Mihić.

U prvi napad krenula je hrvatska momčad, no Obranović ne biva siguran i šalje loptu preko gola, dok na drugoj strani ekipa Vardara gubi loptu i do prvog pogotka u susretu ipak stiže CO Zagreb preko Kovačevića (1:0). Odlična je tada makedonska obrana, kao i njen blok, do Zagrebovi momci nemaju rješenja u napadu stoga loptu preuzima Dobrivoje Marković koji tako poravnava rezultat.

Uigrao se, točnije, zagrijao tada i vratar Makedonaca Strahinja Milić, dok Vladimir Petrić dovodi svoju ekipu na 2:1. Lijepo je tada ipak Josip Valčić proigrao Brozovića na crti i vrijeme je za laganu igru pogodak za pogodak. No, sredina poluvremena donijela je vrlo dobar i koncentriran Vardar i bezidejni Zagreb čime se Makedonci polako, ali sigurno odvajaju na tada velikih pet pogodaka razlike (9:4).

Priključio se tada makedonskoj ekipi i siguran Timur Dibirov koji redovito biva efikasan s linije sedam metara stoga je vrijeme da trener Dvoršek u igru pošalje mladog Filipa Ivića. Trebalo je Iviću nekoliko minuta da se zagrije i pokaže što zna, no ubrzo vrlo dobro zaustavlja svog suparnika i pruža priliku svojim suigračima da smanje zaostatak. Sigurni su tada Horvat, Marijo Vuglač, kao i Stepančić i Zagrebaši su na minus tri (9:12). Ivić tada brani sedmerac Dibirova, dok Stepančić u uistinu onim posljednjim sekundama prvoga dijela šalje loptu u makedonski gol za rezultat na poluvremenu 10:12.

Nastavak susreta donio je odličnu igru Vardara i seriju pogodaka koju započinje Karačić, a u dominaciji i povećanju prednosti u narednim mu minutama pripomaže Mikhail Čipurin (16:10). Post Zagrebaša potom prekida oporavljenih od ozljede Stipe Mandalinić, a na minus četiri smanjuje tada Vuglač (12:16). Nakon pogotka Nemanje Pribaka vrijeme je za dodatno smanjenje Zagrebova vodstva za koje zaslužni bivaju Vuglač i Horvat (14:16).

Međutim, sigurni su makedonski rukometaši predvođeni Hrvatima Karačićem i Lukom Rakovićem (19:15) da bi se upregnuli i hrvatski redovi koje odličnim obranama podržava Ivić, dok u napadu zaostatak nanovo smanjuju mlađi brat Valčić i Vuglač (17:19). Međutim, Makedonci tada i uz brojne izmjene nastavljaju u svom dobrom ritmu i uz podršku raspoloženog Milića na golu nastavljaju stvarati probleme Zagrebašima.

Novi hrvatski post prekida ponovno Mandalinić koji netom kasnije zarađuje ozljedu i biva iznesen na klupu, dok Makedonci nastavljaju s dobrom igrom i samo povećavaju stečenu prednost na sjajnih 29:21 te konačnih 30:22 čime osiguravaju svoje mjesto u polufinalu u kojem će snage odmjeriti s boljim iz dvoboja Tatran Prešova i Meškov Bresta.

Regionalna liga - Final Four

polufinale

RK Zagreb22:30Vardar Skoplje
Prešov30:31Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 12:37
    Samo je problem što se neće ništa promijeniti, odnosno on će i dalje ostati šerif, jedino će možda gospodin Dvoršek platiti cijenu ove loše ekipe, ali Gobac će dalje tjerati svoje, uništavati hrvatski rukomet i reprezentaciju, da bi mu igrali zetevi, igrači koji mu se sviđaju ili igrači koji mu se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportoz11.04.2014. u 23:02
    Svinjskoj njuški se pomalo vraća. U LP Sulić, a sada Karačić. Tko bi im mogao zamjeriti ?? :D
    sportoz
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 22:28
    glavno da za Karacica nema mjesta na popisu tj u reprezentaciji...milina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 21:36
    nikad lošiji Zagreb nisam gledao. preloši su.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 21:22
    Jako sam ljut dok vidim da toliko dobrih srednjih vanjskih igra izuzetno dobar rukomet na visokom nivou i nikako zbog debelog i njegovog zeta ne mogu do prve momčadi reprezentacije, svakom laiku je jasno da bilo tko od četverolista Vujić-Karačić-Cindrić-Batinović su bolji od Valčića i bilo ko od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik