Regionalna liga - Final Four, polufinale, 11.04.2014.
Prešov
Prešov 30:31 Meškov Brest
Meškov Brest

Pešić sjajnom obranom sedmerca donio Meškov Brestu finale SEHA lige

Iz Novog Sada:Zvonka Keliš • petak, 11.04.2014.
Pešić sjajnom obranom sedmerca donio Meškov Brestu finale SEHA lige
Foto: Dario Dodić

Uzbudljivo je bilo u drugom polufinalu dana u dvorani Spens u kojoj su se momčadi Tatran Prešova i Meškov Bresta itekako dobro borile za svoje mjesto u nedjeljnom finalu pa je tako nakon izjednačenog rezultata 26:26 po završetku regularnog dijela susreta vrijeme je bilo za izvođenje sedmeraca nakon kojih pobjedu, zahvaljujući sjajnoj obrani Pešića, odnosi Meškov Brest.

Tatran Prešov - Meškov Brest 30:31 (16:14, 26:26)

Polufinale SEHA GSS lige
NOVI SAD - Dvorana Spens, Gledatelja: 1357
Suci: Nikolić/Stojković (Srbija)

Tatran Prešov: Krupa (5 obrana), Verkić (5 obrana); Rabek 2, Hrstka, Krok 1, Kristopans 7, Sadovyi, Radčenko 1, Tumidalski 1, Urban 7, Čip, Guzy, Pejović 4, Krzysztofik, Antl 5, Petro 2
Trener: Peter Hatalčik

Meškov Brest: Pešić (6 obrana), Čarapenka (4 obrane); Malinović, Babičev 4, Markotić 5, Kamišik 2, Špiler 4, Nikulenkau 2, Stojković 7, Vukić 2, Baranau 1, Karačić 1, Rutenka 1, Tatarin, Sršen, Šilović 2
Trener: Željko Babić

Sedmerci:Tatran Prešov: 4/4; Meškov Brest: 5/5
Isključenja: Tatran Prešov: 10 min.; Meškov Brest: 14 min.

Večer je u Spens dvorani bila rezervirana i za drugi polufinalni dvoboj SEHA lige u kojem su snage odmjerile momčadi slovačkog Tatran Prešova te bjeloruskog Meškov Bresta. Prvoplasirana ekipa regularnog dijela sezone željela je, kao i ona četvrtoplasirana konačno izboriti samo regularno finale te borbu za naslov regionalnog prvaka u kojoj već čeka makedonski Vardar.

Zanimljivo je bilo od prve minute dvoboja u Spensu u kojem prvi napad ne koriste Slovaci stoga do uvodnog vodstva dolaze Bjelorusi preko Maksima Babičeva. Na drugoj strani, međutim, odmah odgovara Oliver Rabek, dok Tomaš Urban kontrom odvodi Tatran do 2:1. Igralo se potom pogodak za pogodak, bjeloruska ekipa ubrzo sustiže svog suparnika i prava borba odvija se u Novome Sadu.

U desetoj minuti dvoboja Meškov Brest uspijeva se odvojiti na nešto sigurnijih +2 (6:4), no ne zadugo budući da se Tatran zagrijava i preko Urbana i Žarka Pejovića poravnava rezultat na 7:7, a potom i prelazi u minimalno vodstvo pogotkom svog kapetana Radoslava Antla. Uključili su se u borbu, svojim dobrim obranama, tada i vratari na obje strane i izjednačeno biva sve do posljednjih nekoliko minuta prvoga dijela u kojima se bolje snalaze Slovaci te do odlaska na predah osiguravaju prednost od dva pogotka (16:14).

Slika 1 od 1.
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Nastavak susreta donio je pogodak Dzianisa Rutenka za smanjenje bjeloruskog zaostatka na minus jedan, ali i gol Ivana Karačića za novo izjednačenje. Uzbudljivo je i nadalje borbeno bilo i u narednim trenucima dvoboja, naime, obje se momčadi redovito izmjenjuju u vodstvu da bi sredinom drugoga dijela Meškov Brest ubrzao ritam i pogocima Dmitrija Nikulenkaua i kapetana Ljube Vukića stigao na sigurnijih +2 (22:20).

U samu završnicu dvoboja ulazi se s novim poravnanjem rezultata (22:22) stoga do one posljednje minute borba biva uistinu napeta i obje ekipe pokazuju koliko su željne one finalne regionalne borbe pa tako i regularni dio dvoboja završava s izjednačenih 26:26 stoga je vrijeme za izvođenje sedmeraca.

Nakon prvih pet serija sedmeraca rezultat na semaforu glasio je novih izjednačenih 29:29 stoga je vrijeme bilo za dodatne sedmerce. Rastko Stojković tada biva uspješan, kao i Radoslav Antl nakon čega pogodak za Meškov postiže Dmitrij Kamišik, dok hrvatski vratar Ivan Pešić brani naredni pokušaj Tomaša Urbana i osigurava svojoj momčadi pobjedu 31:30 i finale SEHA lige u kojem Bjeloruse čeka nov težak posao protiv ekipe Vardara.

Regionalna liga - Final Four

polufinale

RK Zagreb22:30Vardar Skoplje
Prešov30:31Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!