Rukomet

Babić: "Uz sreću presudilo je to što se Brest borio do kraja"

Iz Novog Sada:Danijela Lemaić • petak, 11.04.2014.
Babić: "Uz sreću presudilo je to što se Brest borio do kraja"

Rukometaši Meškov Bresta po prvi puta su se plasirali u finale SEHA Gazprom South Stream Lige nakon što su pobijedili slovački Tatran Prešov. U uzbudljivom susretu u kojem se o pobjedniku odlučivalo putem sedmeraca više sreće imao je bjeloruski sastav koji će tako snage odmjeriti s Vardarom. Riječ, dvije o dvoboju kazali su treneri Željko Babić i Peter Hatalčik te igrači Robert Markotić i Žarko Pejović.

Momci bivšeg pomoćnog trenera CO Zagreba i hrvatske reprezentacije Željka Babića pobijedili su Tatran Prešov 31:30. Po isteku 60. minute semafor je pokazao rezultat 26:26 što je značilo da će se o drugom finalistu morati odlučivati putem udaraca s linije sedam metara u čemu su konačno spretniji bili Bjelorusi stoga će u nedjeljnom finalu svoj prvi naslov regionalnog prvaka morati tražiti preko makedonskog prvaka Vardara.

Trener pobjedničke momčadi Željko Babić nakon što se njegova ekipa plasirala u finale rekao je: "Odlična utakmica, Tatran se borio isto kao i mi te bih se usudio reći da su veći dio susreta bili bolji od nas. Danas je, uz sreću, presudilo to što se Brest borio do kraja. Momci su pokazali jak karakter i borbenost te smo imali više vremena za pripremiti se za utakmicu od Tatrana."

"Razočaran sam rezultatom, ali sam ponosan na svoju momčad koja je pokazala borbenost i momčadski duh. Izgubili smo putem finala u kojem je Meškov Brest imao više sreće", osvrnuo se na utakmicu trener Tatran Prešova Peter Hatalčik.

Srednji vanjski Tatran Prešova Žarko Pejović koji je zabio četiri pogotka prokomentirao je: "Brest je imao više sreće u završnici, ali sam susret je bio jako ravnopravan. Čestitam svojim suigračima na korektnoj i borbenoj utakmici. Željeli smo tu pobjedu, ali ovaj put je Meškov bio bolji. Želim mu puno sreće u finalu protiv Vardara."

"Čestitao bih Tatranu na odličnom dvoboj, kao i cijelom klubu na zasluženoj pobjedi. Imali smo dosta vremena za pripremu, slušali smo sve što nam je trener govorio i sve smo dobro napravili. Tatran je bio favorit, ali pokazali smo emocije i borbenost te pobijedili", za kraj je kazao Robert Markotić koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio šest zgoditaka.

Foto: seha-liga.com

Regionalna liga - Final Four

polufinale

RK Zagreb22:30Vardar Skoplje
Prešov30:31Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Regionalna liga - Final Four

polufinale

RK Zagreb22:30Vardar Skoplje
Prešov30:31Meškov Brest

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!