Nogomet

Video: Lakić strijelac u pobjedi, Perica u porazu, dva gola Špičića

Mihaela Bradovski • subota, 12.04.2014.
Video: Lakić strijelac u pobjedi, Perica u porazu, dva gola Špičića

Trojica hrvatskih internacionalaca bili su među strijelcima ovog vikenda. Do pobjeda su došli Inter iz Bakua zahvaljujući golovima Matije Špičića te Kaiserslautern uz pogodak Srđana Lakića. Stipe Perica bio je jedini strijelac za NAC Bredu u gostujućem porazu kod Groningena...

Najefikasniji je ove subote bio bivši igrač Zagreba i Istre 1961 Matija Špičić. Njegov Inter iz Bakua slavio je rezultatom 2:1 protiv gradskog rivala Neftčija te se time i izjednačio s njim na prvenstvenoj ljestvici, a oba gola domaćina upravo su djelo hrvatskog defenzivca.

Prvo poluvrijeme završilo je s početnih 0:0, a Špičiću su za četvrti ovosezonski pogodak trebale svega dvije minute nakon povratka na teren. Rezultatski je utakmicu na početak vratio Yunuszade nakon točno sat vremena igre, no slavlje gostiju nije dugo trajalo. Svoj drugi, odlučujući pogodak Špičić je postigao pet minuta kasnije, u 65. minuti.

Interu je ovo četvrta pobjeda u nizu, ukupno 16. u 30 dosadašnjih kola te se nalazi na drugoj poziciji s 54 boda na kontu. Vodeći Karabakh ima 13 bodova više.

U petak je u sklopu 30. kola druge Bundeslige pogotkom u slavlju svoje momčadi sudjelovao i Srđan Lakić. Kaiserslautern je s 3:2 arhivirao gostovanje kod St. Paulija, te se sada nalazi na četvrtoj poziciji s bodom prednosti pred jučerašnjim protivnikom, odnosno pet bodova iza Paderborna.

Domaći sastav poveo je u 14. minuti, a odgovor na pogodak Verhoeka stigao je nakon pola sata igre kada je iza vratara St. Paulija poentirao Lakić. U 61. minuti Karl je gostima donio prednost, a novih pogodaka nije bilo sve do same završnice.

Za 2:2 u 89. minuti pogodio je Kringe, Kaiserslautern dvije minute kasnije ostaje s igračem manje no bez obzira na sve probleme uspijeva slaviti. Za konačnih 2:3 pobrinuo se Jenssen u 97. minuti.

U petak se u strijelce upisao i Bredin napadač Stipe Perica, no za razliku od Lakića i njegove momčadi, koja je slavila u sudačkoj nadoknadi, Breda je u istoj ostala bez boda. Na prvu promjenu rezultata čekalo se do 55. minute kada je Van der Velden s bijele točke pogodio za prednost Groningena.

73 minute trebale su gostima da pronađu put do protivničke mreže; nekadašnji član Zadra pogodio je na asistenciju Bodora dok se za 2:1 pobrinuo Kostić u 92. minuti.

Breda s utakmicom više drži 15. poziciju, odnosno četiri boda više u odnosu na Waalwijk čija trenutna pozicija vodi u doigravanje za opstanak.

Foto: Mateo Smolić-Ročak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 21:21
    Perica se odlično snašao u Nizozemskoj, bravo!
    Obrisan korisnik