Košarka

Sjajni Zvonko Buljan odveo Krku do pobjede u Polzeli

Branimir Korać • nedjelja, 13.04.2014.
Sjajni Zvonko Buljan odveo Krku do pobjede u Polzeli
Foto: FaH

Košarkaši Krke nisu imali lagan posao u petom susretu slovenske Lige za prvaka. Gostovali su kof Hopsa u Polzeli i na kraju slavili 85:76 u susretu u kojem je domaćin tek u završnici ostao bez snage i potpuno pao...

Krka je jedina neporažena momčad Lige za prvaka i nakon što je odigrala susrete protiv svih protivnik. Pet kola i pet pobjeda, međutim nije u svim susretima išlo sve glatko. Takav je bio i ovaj u Polzeli gdje su se Hopsi dugo odlično držali, no na kraju ostali bez snage.

Aleksandar Džikić najavljivao je tešku utakmicu i ona je takva i bila. Punih 35 minuta igralo se posve ravnopravno i tek u posljednjih pet minuta presudila je šira kvaliteta gostiju koju odlaze do pobjede.

Inače, bio je to zaostali susret prvog kola, a Krku je do pobjede odvukao Zvonko Buljan koji je u završnih pet minuta ubacio deset poena i u svojoj najboljoj utakmici u dresu kluba iz Novog Mesta ubacio ukupno 25 poena (6/7 za dva, 4/6 za tri) uz sedam skokova za 31 minutu. Uz njega vrlo dobar bio je i Luka Lapornik koji je ubacio 13 poena (5/6) uz šest skokova.

U redovima Hopsa veteran Goran Jagodnik ubacio je 20 poena (8/14) uz pet skokova, Christopher Gabriel dodao je 15 poena (5/6) uz pet skokova, a Simo Atanacković je uhvatio 12 skokova.

Liga za prvaka, zaostala utakmica prvog kola:
Hopsi Polzela - Krka 76:85

Ljestvica:
1. Krka 5-0
2. Helios 4-1
3. Hopsi 2-3
4. Union Olimpija 2-3
5. Rogaška 1-4
6. Laško 1-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!