Rukomet

Vardar protiv Meškova lovi drugi regionalni naslov, CO Zagreb i Tatran za utješno treće mjesto

Zvonka Keliš • nedjelja, 13.04.2014.
Vardar protiv Meškova lovi drugi regionalni naslov, CO Zagreb i Tatran za utješno treće mjesto

Završni turnir SEHA lige stigao je i do svog posljednjeg dana i posljednjih borbi koje će donijeti i otkriti novog regionalnog prvaka. U prvom susretu dana borba CO Zagreba i Tatran Prešova za treće mjesto zasigurno će biti dobra uvertira u ono što slijedi, a to je sjajno finale u kojem će Vardar krenuti po svoj drugi regionalni naslov, a Meškov Brest će dati sve od sebe kako bi stigao do svoje prve titule.

Nedjelja u Novome Sadu, točnije u dvorani Spens, označava kako je vrijeme i da svi zaljubljenici u rukomet saznaju i otkriju novog, trećeg regionalnog rukometnog prvaka. Nakon uzbudljivog polufinalnog dana ovoga petka vrijeme je za rasplet cijele priče u kojoj će se za trofej osvajača boriti makedonski Metalurg i bjeloruski Meškov Brest.

Nakon što su u prvome polufinalu dana rukometaši hrvatskog i aktualnog regionalnog prvaka CO Zagreba uvjerljivo poraženi od prvog osvajača SEHA lige Vardara (22:30) te nakon što je u narednom polufinalnom dvoboju Meškov Brest uz obranu sedmerca hrvatskog vratara Ivana Pešića osigurao svoje mjesto u finalu preko slovačkog Tatran Prešova (31:30) nedjelja donosi nova rukometna uzbuđenja makedonsko-bjeloruskim finalom te borbom za utješno treće mjesto između CO Zagreba i Tatran Prešova.

CO Zagreb i Tatran Prešov ponovno za regionalni broj tri

Kao što je to bio slučaj i u prvome izdanju Final Foura SEHA lige momčadi CO Zagreba i Tatran Prešova snage će za treće mjesto u SEHA ligi odmjeriti i ove sezone stoga nov uzbudljiv i zanimljiv dvoboj zasigurno neće izostati te vrijedi vidjeti mogu li Hrvati ponovno preko Slovaka osigurati regionalni broj tri.

Dvoršek: "Idemo po treće mjesto"

"Vardar je zasluženo bio bolji i zaslužio je finale. Odradili smo trening, ekipu treba dići i trebamo se spremiti i pokušati dobiti utakmicu. Nije svejedno jesi li treći ili četvrti. Moramo dati sve od sebe i nema razloga da ponovno imamo grč kao protiv Vardara i da nemamo samopouzdanja i vjere u sebe. Igramo protiv Tatrana i bit će to dobra utakmica, igrat ćemo svoju igru, ono što smo radili na treninzima i tako imamo šansu biti treći. Bit će to utakmica s puno golova, imat će prizvuk modernog rukometa i u takvoj igri smo mi dobri. Idemo po treće mjesto", kazao je za Sportnet dan uoči dvoboja trener CO Zagreba Dvoršek.

Nisu Zagrebaši nimalo dobro izgledali u petak na terenu dvorane Spens, a dodatno je prejak za njih bio Vardar koji od dolaska Raula Gonzalesa naprosto niže odlična izdanja i rezultate te je bio veliku stepenicu više od hrvatskih rukometaša u prvome polufinala ovogodišnjeg izdanja SEHA lige. Ponovno momci Borisa Dvoršeka nisu dobro krenuli u dvoboj, prisutan je tu bio i grč i nanovno se pojavila dobro znana boljka iz ranijih dvoboja kako u Ligi prvaka tako i onih regionalnih.

Iskazao se tek mladi vratar Filip Ivić koji je po ulasku u igru krajem prvoga dijela dvoboja pokušavao držati svoju momčad u igri, no svaki pokušaj približavanja i sustizanja rezultata Makedonci predvođeni hrvatskim snagama, posebice Igorom Karačićem, kažnjavali su novim sigurnim odvajanjem. Vremena za slaganje redova, razgovor, analizu i sve potrebno možda nije bilo previše od samoga polufinala, no trener Dvoršek morao je posložiti i probuditi svoje momke na praktički svim pozicijama i pronaći rješenja za sada važan dvoboj za treće mjesto.

Gonzales: "Finale će se riješiti u zadnjih pet minuta"

"Pokušat ćemo se dobro boriti i natjecati jer je Meškov Brest vrlo dobro igrao protiv Tatrana koji je završio regularni dio sezone kao prva momčad. Bit će to komplicirana utakmica, kao i ona polufinalna u kojoj smo igrali dobro. Bit će sigurno izjednačen susret i vidjet ćemo kako će se dvoboj razviti u posljednjih pet minuta", otkrio je za Sportnet trener Vardara Gonzales.

S druge strane terena nalazit će se, naime, slovački Tatran Prešov, koji se kao i CO Zagreb žarko nadao nedjeljnom finalu, te je na Final Four stigao kao prvoplasirana momčad nakon regularnog dijela sezone. Međutim, momci Petera Hatalčika do uistinu onog posljednjeg trena nisu znali hoće li ostvariti zadani cilj, a iako nisu pretjerano dobro izgledali na terenu te su se tijekom sezone pokazali u boljim izdanjima, dobro su se borili te su na koncu zaustavljeni na svome putu kako zbog faktora sreće tako i zbog odlične obrane Pešića koji je tako donio najveću radost svojim Bjelorusima.

Obje momčadi dobro su se istrošile u polufinalnim dvobojima, neka više neka manje, no svakako vrijedi vidjeti kako su se uzdigle nakon pretrpljenih poraza, tko je uspio bolje osvježiti svoje igrače te pronaći rješenja za probleme koji su se istaknuli u petak. Zanimljivo će stoga biti u dvorani Spens ove nedjelje poslije podne kada će u borbi za treću regionalnu poziciju CO Zagreb krenuti i po peto međusobno slavlje nad Tatranom, dok će slovačka momčad zasigurno željeti uzvratiti Hrvatima za poraz u ovoj istoj borbi, samo prije dvije godine.

Vardar po potvrdu kvalitete, Meškov po iznenađenje

Kraj rukometnog dana u Novome Sadu u sklopu Final Foura SEHA lige donosi, pak, onaj najzanimljiviji dvoboj, borbu za naslov regionalnog rukometnog prvaka u kojemu će Makedonci željeti osigurati svoju drugu titulu te tako nastaviti odličnu formu koju žele okruniti i sjajnim izdanjem protiv Flensburga u četvrtini finala Lige prvaka koja slijedi za svega nekoliko dana, dok će Bjelorusi željeti pokazati i potvrditi ono što sve mogu sada kada je trener Željko Babić posložio svoje redove, ostvario odličnu kemiju u ekipi te, kao što je to učinio upravo CO Zagreb protekle sezone, želi s četvrte pozicije u regionalnom dijelu sezone stići na onu prvu na samome kraju.

Babić: "Brest ima oružje za suprotstavljanje Vardaru"

"Moji momci su u posljednjem napadu Prešova pokazali koliko žele ovo finale, osjetio sam kako je cijela momčad zajedno s klupom postala jedno i u toj borbi moji su igrači pokazali veliko srce i želju za finalom koja je bila uistinu ogromna. Ne mogu objasniti koliko bi Meškovu titula regionalnog prvaka značila. Vardar je odlična momčad s nizom odličnih igrača, trenerom koji je sjajno ukomponirao ekipu i realno on je favorit utakmice, no iskustvo mi govori da je u jednoj utakmici sve moguće i da Brest ima oružje s kojim se može suprotstaviti Vardaru te da može dobro odigrati utakmicu. Bit će zanimljivo", izjavio je za Sportnet trener Meškov Bresta Babić.

Vardar je u prvome polufinalu protiv CO Zagreba pokazao što sve zna i umije, nastavio je s vrlo dobrom formom koju iskazuje u posljednje vrijeme te je nizu pobjeda, bez većih problema, dodao i onu nad Zagrebašima. Iako dvoboj nije bio ni blizu prošlogodišnjem finalu u kojem su veliku borbu vodile ove dvije momčadi, Vardar je nastavio sa svojom dominacijom te se također vrlo dobro uvježbao za važan europski četvrtfinalni susret koji dolazi. Iskazao se svojim hrvatskim snagama, ponovno je sjajan bio Karačić, a na visini zadatka bio je i vratar Strahinja Milić, kao i čvrsta obrana te motivirani i posloženi napad.

Upravo stoga nimalo lako neće biti bjeloruskom Meškov Brestu koji je također sa svojim trenerom, Hrvatom Babićem, pokazao i dokazao koliko je željan samoga finala i borbe za naslov. Iako Meškov na terenu nije izgledao dominantno te u njegovim redovima ima još prostora za napredak, želja i kemija bile su uz malo sreće jače od Tatran Prešova ovoga petka stoga će iste sasvim sigurno, uz dodatno uvježbane bjelorusko-hrvatske redove, ove nedjelje biti još i veće i jače.

Uzbudljivo i napeto finale stoga ne bi trebalo izostati jer Vardar će zasigurno nastaviti u istome ritmu kako bi odličnim izdanjima pridodao i prvu ovosezonsku titulu te stvorio dodatan polet pred Ligu prvaka, dok će Meškov Brest prije borbe za domaće naslove željeti pokazati kako ga mnogi mogu podcijeniti te da uistinu može iznenaditi te uzeti i svoju drugu međusobnu pobjedu nad makedonskom ekipom.

SEHA GSS Final Four:

Utakmica za treće mjesto:
CO Zagreb - Tatran Prešov, 16 sati

Finale:
Vardar - Meškov Brest, 18.30 sati

Foto: Matija Hećimović

Regionalna liga - Final Four

za 3. mjesto

Prešov28:36RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!