Regionalna liga - Final Four, za 3. mjesto, 13.04.2014, 16:00 h
Prešov
Prešov 28:36 RK Zagreb
RK Zagreb

Obranović i Stevanović zaustavili Tatran Prešov i osigurali CO Zagrebu regionalni broj tri

Iz Novog Sada:Zvonka Keliš • nedjelja, 13.04.2014.
Obranović i Stevanović zaustavili Tatran Prešov i osigurali CO Zagrebu regionalni broj tri

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb u polufinalnom dvoboju u petak nisu uspjeli osigurati finale i priliku za obranu regionalnog naslova, no u nedjeljnoj su borbi za treće mjesto u ovogodišnjem izdanju SEHA, pokazali što sve znaju te predvođeni Obranovićem i Stevanovićem uvjerljivo svladali Tatran Prešov za regionalni broj tri.

Tatran Prešov - CO Zagreb 28:36 (12:18)

Utakmica za 3. mjesto, SEHA GSS liga
NOVI SAD - Dvorana Spens, Gledatelja: 2357
Suci: Načevski/Nikolov (Makedonija)

Tatran Prešov: Krupa (12 obrana), Verkić (4 obrane); Rabek 6, Hrstka, Krok 1, Kristopans 5, Sadovyi 1, Radčenko 1, Tumidalski, Urban 2, Čip 2, Guzy 2, Pejović 3, Krzysztofik, Antl 4, Petro 1
Trener: Peter Hatalčik

CO Zagreb: Stevanović (16 obrana), Ivić (1 obrana); Brozović 4, Stepančić 4, Matulić 1, Šprem 3, Čorić 1, Šebetić, Horvat 2, Šušnja 1, Šandrk, J. Valčić 2, T. Valčić 2, Obranović 11, Vuglač 3, Kovačević 2
Trener: Boris Dvoršek

Sedmerci: Tatran Prešov: 2/3; CO Zagreb: 1/2
Isključenja: Tatran Prešov: 4 min.; CO Zagreb: 8 min.

Završni turnir ovogodišnjeg, trećeg izdanja SEHA lige ove je nedjelje stigao i do svog posljednjeg dana, točnije, borbe za poredak i konačnog regionalnog raspleta. U prvome dvoboju dana, u zanimljivom susretu, snage su odmjerile poražene ekipe polufinalnih ogleda, CO Zagreb i Tatran Prešov. U borbi za treću regionalnu poziciju, kao i prije dvije godine, u prvome izdanju SEHA lige, bolji je na koncu bio hrvatski prvak.

Trener Boris Dvoršek na teren je u borbu za treće mjesto poslao vratara Ivana Stevanovića među vratnice, dok su se u prvoj obrani ispred njega našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Ilija Brozović, Antonijo Kovačević, Tonči Valčić te dokapetan Josip Valčić, dok su susret s tribina odgledali Lovro Mihić te ozlijeđeni Stipe Mandalinić.

Sa solidnom 6-0 obranom momčad CO Zagreba krenula je u dvoboj za regionalni broj tri, a vratar Stevanović odmah upisuje i prvu obranu u susretu. Na drugoj strani sigurnima se od prve minute pokazuju Brozović i Kovačević koji postavljaju uvodnih 2:0. Međutim, vrijeme je tada bilo i za buđenje Tatran Prešova koji preko Olivera Rabeka te Tomaša Čipa sigurno poravnava rezultat.

Slika 1 od 1.

Igralo se nekoliko narednih minuta pogodak za pogodak da bi sredinom prvoga dijela krenulo lagano odvajanje Zagrebaša koji se pokazuju efikasnima u napadu, a siguran je među njihovim vratnicama i Stevanović. Stepančić, Horvat i Sandro Obranović tako odvode hrvatskog prvaka prvo na 11:8, a nedugo zatim odličnom se pokazuje nova suradnja Horvata i Obranovića za odličan pogodak za Zagrebovih 14:11.

Lijepo ubrzo i dokapetan Valčić proigrava Brozovića za +4 Hrvata, dok se vrlo raspoloženi stariji brat Valčić priključuje svojim igračima te uz odličnu igru u obrani siguran biva i u napadu za hrvatsko vodstvo 16:11. Do odlaska na odmor Dvoršekovi momci čuvaju stečenu prednost, a Jerko Matulić u posljednoj minuti prvoga dijela postavlja rezultat s kojim se odlazi na predah (18:12).

Nastavak susreta donio je obranu slovačkog vratara Jakuba Krupe, kao i pogodak kapetana Radoslava Antla za smanjenje zaostatka Tatrana na 13:18, siguran je tada ponovno Obranović za novih +6, međutim, ubacili su tada Slovaci u brzinu više, razbranio se Krupa, efikasan je bio Tomaš Urban i Tatran je stigao na 15:19.

Nije ipak trebalo dugo čekati na buđenje Zagrebaša koji prvenstveno preko Obranovića, ali i Marija Vuglača i ostatka ekipe povećavaju svoju prednost prvo na 23:17, a ubrzo potom i 29:20. Uz to, Stevanović zaključava svoja vrata i stvara velike probleme rukometašima Tatran Prešova. Slovački post tada ipak prekida kapetan Antl, no raspoloženi su hrvatski rukometaši na terenu i stoga ubrzo stižu na 33:23 koje postavlja Teo Čorić, dok CO Zagreb regionalni broj tri osigurava konačnim slavljem 36:28.

Foto: Matija Hećimović

Regionalna liga - Final Four

za 3. mjesto

Prešov28:36RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!