Rukomet

Dvoršek: "Napokon smo odigrali kako treba i zasluženo osvojili treće mjesto"

Iz Novog Sada:Danijela Lemaić • nedjelja, 13.04.2014.
Dvoršek: "Napokon smo odigrali kako treba i zasluženo osvojili treće mjesto"

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreb u svom trećem nastupu na Final Fouru SEHA Gazprom South Stream lige po drugi put su osvojili treće mjesto. U dvoboju za brončanu medalju bili su bolji od slovačkog Tatran Prešova 36:28. Sam susret prokomentirali su treneri Peter Hatalčik i Boris Dvoršek, kao i igrači Andrej Petro i Sandro Obranović.

Aktualni regionalni prvak na trećem izdanju završnice SEHA GSS lige osvojio je treće mjesto nakon što je uvjerljivo svladao Tatran Prešov s osam golova prednosti. Momci Borisa Dvoršeka, koji su već nakon 20 minuta igre imali sve u svojim rukama, po drugi put u povijesti Kluba zauzeli su treću poziciju.

Trener slovačke momčadi Peter Hatalčik nakon poraza u susretu za treće mjesto kazao je: "Svi igrači u Zagrebu odigrali su odlično, pokazali su da su kvalitetniji od nas od samog početka susreta. Nisam zadovoljan našom igrom i imam osjećaj kako je igra od petka svima ostala u glavi. Nismo ušli koncentrirano u dvoboj i zato je Zagreb slavio s ovolikom razlikom. U drugo poluvrijeme smo puno bolje ušli, igrali smo agresivnije, ali tada je već bilo kasno."

"Iako smo jako dobro igrali cijelu sezonu, loše smo odigrali završnicu SEHA GSS lige, jednostavno nismo pokazali što sve možemo u ove dvije utakmice. Nismo imali agresivnu obranu, dok smo u napadu promašili dosta toga. Treba čestitati ekipi Zagreba koja je odigrala vrhunski", osvrnuo se na igru pivot Tatran Prešova Andrej Petro.

"Uspjeli smo se oporaviti nakon poraza od Vardara i odigrali smo zaista vrhunsku utakmicu. Napokon smo odigrali ono što treniramo, za razliku od igre u polufinalu", za početak je rekao trener Zagreba Dvoršek te nastavio o igri u susretu za treće mjesto.

"Zagreb je bio onakav kakav treba biti i kakav je svaki dan na treningu. Čestitam svim dečkima na sjajnom pristupu. Igrali smo pokretljivu obranu, dobru tranziciju, polukontru i kontru u utakmici u kojoj smo mi držali jak tempo svih 60 minuta. Igrali smo momčadski, a Obranović se sjajno istaknuo s 11 golova."

Na kraju Zagrebov strateg čestito je svima na dobroj sezoni koja je iza hrvatskog prvaka: "Čestitam cijelom klubu i stručnom stožeru i smatram da možemo biti zadovoljni sezonom u SEHA ligi. Sjajna završnica, dobra organizacija i pohvalio bih sve ljude koji su sudjelovali u tome."

"Čestitam svojim igračima na zasluženom trećem mjestu. Ključ pobjede je bilo to što smo danas svi igrali jedan za drugoga", prokomentirao je Sandro Obranović koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio 11 golova.

Foto: Matija Hećimović

Regionalna liga - Final Four

za 3. mjesto

Prešov28:36RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!